MILITARIA MEDIAEVALIA 2014

management cultural 1 comentariu »

Probabil puțini știți, dar la Sibiu săptămâna trecută a avut loc cea de a 7-a ediție a Congresului Internațional “Relații Interetnice în Transilvania. Militaria Mediaevalia”.

Acest congres este fără-doar-şi-poate printre evenimentele de referință ale activității istorice din România. Ajuns la cea de a șaptea ediție, este organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Institutul Academic [...]

Citeste continuarea »

LANSARE de CARTE DJC SIBIU

management cultural 1 comentariu »

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Editura Cartea Actuală 3C vă invită joi, 16 octombrie 2014, la orele 14, la o lansare de carte eveniment: SE ÎNTORC MORŢII ACASĂ. Aşa şi-a intitulat scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă noua sa carte.
Un subiect “împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, având ca personaje principale un [...]

Citeste continuarea »

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU.

despre Sibiu 0 comentarii »

CASA de VARĂ a BARONULUI BRUKENTHAL

Omul care a influenţat cel mai mult Sibiul veacului al XVIII-lea a fost baronul Samuel von Brukenthal (despre acest mare sibian am scris aici). Acesta este cel care nu ne-a oferit doar seria de palate care au încoronat aspectul baroc al oraşului Sibiu. El a a oferit chiar și o [...]

Citeste continuarea »

simplu ROMA

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Este atât de greu să scrii despre Roma. De trei zile mă gândesc ce să scriu. Ce să punctez, ce să nu uit. Roma nu este doar o vizită, Roma este o experiență.

Nu am privit până acum, și cred că nici acum nu am această senzație, drept un oraș model, un oraș de la care [...]

Citeste continuarea »

VATICAN, CULTURĂ, ISTORIE

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Nu ai cum să mergi la Roma şi să nu calci în ţara vecină din mijlocul capitalei italiene, adică Vatican.

prima imagine când începi să descoperi Vaticanul
Vaticanul este mic dar pe cât de mic pe atât de covârşitor şi impresionant. Este fals să crezi că Vaticanul înseamnă doar acele 44 de hectare. Vaticanul este toată Roma. [...]

Citeste continuarea »

REVIN CUVINTELE SIBIULUI

asociatia pt infrumusetarea orasului 1 comentariu »

Cel mai îndelungat şi poate cel mai cunoscut proiect desfăşurat de către AIOS, Cuvintele Sibiului revine după binemeritata vacanţă de vară.
Prezentările dedicate istoriei Sibiului sau povestit de sibieni din amintirea anilor sau locurilor ce au trecut şi pe unde au trecut sau poeziile iubite de aceştia vor fi fin nou printre sibieni.
Ora de Poezie se [...]

Citeste continuarea »

NAPOLI, SENZAȚII TARI!!!

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Dacă nu mergeam la Napoli, imi era ciudă și imi părea probabil și acum foarte rău. Am mers, iar acum am ce povesti. Rămân cu povești, amintiri și imagini ce greu pot fi șterse.
Dacă despre Siena am numai cuvinte de laudă cu amintiri dintre cele mai fericite, Napoli îmi oferă gânduri amestecate de plăcere păcătoasă [...]

Citeste continuarea »

din nou la RALUCA & RĂZVAN

management cultural 1 comentariu »

Am avut din nou plăcerea de a fi invitat la emisiunea lui Răzvan Marcu, Raluca & Răzvan de la TV Eveniment.
Fiind invitat în calitate de director al DJC Sibiu am povestit de spre Zilele Internaţionale ale Patrimoniului şi despre următoarele proiecte ale DJC.
Vă las să vedeţi cum a fost şi ce noi informaţii am dat. [...]

Citeste continuarea »

ZILELE INTERNAŢIONALE ale PATRIMONIULUI

management cultural 0 comentarii »

Direcția Județeană pentru Cultură are plăcerea de a vă invita la Zilele Internaționale ale Patrimoniului ce vor avea loc în zilele de 19-20 septembrie.
Sub egida acestui eveniment internaţional, ce are loc în acelaşi timp în întreaga lume, DJC va organiza o serie de evenimente sub tema „Patrimoniul Renascentist din România”. Astfel, în ziua de 19 [...]

Citeste continuarea »

ZILELE INTERNAŢIONALE ale PATRIMONIULUI

management cultural 1 comentariu »

În această perioadă au loc Zilele Internaționale ale Patrimoniului. Acestea fiind spuse, DJC Sibiu trebuia să se implice şi să amintească sibienilor despre importanța salvării şi mai ales protejării patrimoniului istoric ce îl deținem.
Sună clişeic, dar acesta nu ne aparține, el este al comunității atemporale a Sibiului, noi cei de astăzi având obligația să îl [...]

Citeste continuarea »

SIENA, CE DELICIU!!!

calatorind prin lume, photo blog 0 comentarii »

Siena este un orăşel italian, toscan aşezat pe un deal, cam cum ar fi Sighişoara pe la noi. Dar ce deliciu, ce splendoare, ce fericire, ce culori, lacrimi şi zâmbete îţi provoacă orăşelul toscan, fosta republică italiană, loc de naştere a sfinţi, papi, artişti, oameni de cultură şi de stat.

Un sienez, Enea Silvio Picolomini venea [...]

Citeste continuarea »

ROMA, ultime SENZAȚII

calatorind prin lume, photo blog 0 comentarii »

Imaginile ultimelor zile petrecute în capitala Imperiului, înainte de reveni în capitala Imperiului meu, Sibiu.

Citeste continuarea »

FEȚE NAPOLETANE

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Napoli este un loc bizar al Uniunii Europene, chiar mai bizar ca Bucureștiul, un oraș în care mergi dar e bine să pleci repede. De ce-urile în alt articol.
Dacă te plimbi pe străzile orașului ajungi să observi fețele napoletanilor, oamenilor ce își trăiesc viața în acest oraș….
Am surprins câteva dintre ele…

Citeste continuarea »

OAMENI FRUMOȘI în SIENA

calatorind prin lume, photo blog 3 comentarii »

Siena este un orășel toscan pe care nu trebuie să îl ratați dacă mergeți prin zonă. Rămâneți muți de uimirea frumuseții și istoriei.

Piața Centrală este aparte, poate una din cele mai frumoase piețe din lumea aceasta. Despre Siena și piața sa nu am să vă scriu aici ci într-un alt articol.
Acolo în piață oamenii se [...]

Citeste continuarea »

LA MIA GRANDE BELLEZZA…

calatorind prin lume, photo blog 4 comentarii »

Marele articol despre Roma am să îl scriu când ajung acasă, alături de marele articol despre Vatican și probabil cel despre experiențele culinare ale Italiei…
….întretimp vă mai ofer o mică descoperire personală, poate cel mai romantic loc al Romei. Plecând din San Pietro, o piața destul de seacă pentru gusturile mele și mergând spre Sant [...]

Citeste continuarea »

ROMA, prime SENZAȚII

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Citeste continuarea »

FĂGĂRAȘ și un CASTEL MAGIC

photo blog, vise despre cultura 2 comentarii »

Invitat de primarul orașului, am făcut ieri un drum până la Făgăraș, la Zilele Cetății Făgărașului. Trec an de an prin Făgăraș, dar să mă opresc și să văd și descopăr, nu am mai făcut-o de ceva ani.

Îmi aminteam cetatea ca un loc ce își căuta frumoasa istorie, dar încă sumbru, un muzeu cu potențial [...]

Citeste continuarea »

ISTORIA ORAŞULUI NOSTRU, SIBIU

despre Sibiu 2 comentarii »

CE FĂCEAM ACUM 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700 sau 800 de ANI?
Acum 500 de ani, în 1514, aflăm din cronicile Sibiului că breasla croitorilor primeau de la Magistratul oraşului, un nou statut de breaslă.

blazonul breslei croitorilor
Un secol mai târziu, în 1614, sibienii îşi refăceau viaţa după anii crunţi de ocupaţie a principelui Gabriel [...]

Citeste continuarea »

DUMBRĂVENI, ORAȘUL ARMENILOR

photo blog, vise despre cultura 1 comentariu »

În județul Sibiu există un oraș ce se definește perfect drept uitat de lume: Dumbăveni. Este pe drumul dintre Mediaș și Sighișoara, are populație puțină, este foarte liniștit și parcă uitat în timp.
Dar tocmai această uitare în timp ne descoperă un oraș mai mult decât este. Clădirile, străzile, palatele, mânăstirile și bisericile ne fac a [...]

Citeste continuarea »

FFIR sau ISTORIE la RÂŞNOV

vise despre cultura 1 comentariu »

MIHAI DRAGOMIR este poate cel mai performant ong-ist (poate singurul pe domeniul patrimoniului cultural) pe care Bucureştiul îl oferă României. Are proiecte, are rezultate şi poate fi fără probleme profesor în ongologie. A venit cu proiectele sale în Transilvania iar acestea strălucesc şi devin fiabile pentru un mediu şi aşa competitiv şi performant.

SORIN MÎNDRUŢESCU este [...]

Citeste continuarea »

FUCK FOOTBALL

fuck football 1 comentariu »

Echipa de tineret Under 18 de handball feminin a României a devenit campioană mondială în urma turneului final al CM din Macedonia.
Este o performanță atât de rară realizată de români încât alături de Simona Halep merită a fi unicul subiect sportiv ce trebuie să aibă atenția noastră.

Citeste continuarea »

WORLD CUP 2014, aşa cum a fost

fuck football 0 comentarii »

Mi-am impus o perioadă serioasă de pauză legată de tot ce a fost Campionatul Mondial din Brazilia pentru obiectivitatea observațiilor mele.
Iată mai jos ce a rămas pentru mine, în urma lunii fotbalistice sud americane.
OBSERVAȚII:
Ce remarcam acum patru ani (aici) rămâne valabil. Dacă în semifinale erau, pe lângă Germania, poate Nigeria, Belgia şi Chile nu cred [...]

Citeste continuarea »

ZLAGNA, O MICĂ BIJUTERIE a SIBIULUI

photo blog, vise despre cultura 4 comentarii »

Vă povestesc despre un alt sătuț uitat de secolul XXI în mijlocul județului Sibiu ascuns de dealuri şi păduri şi până de curând de drumuri: Zlagna.
Sătulețul este parte a comunei Bârghiş, pe valea Hârtibaciului cum o iei de la Ighişul Vechi spre Biertan sau Moşna peste deal.
Am oprit pe îndelete sâmbătă cu ocazia brunch-ului transilvan [...]

Citeste continuarea »

CAPIDAVA, după alţi TREI ANI

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

….și revin la Capidava, și tot revin în acest colț unic extra-transilvan dar pe care îl iubesc la fel de mult ca pe meleagurile de baștină.
Aparent nu are nimic special, dar tocmai asta este magia sa. Nu are semnal bun, nu are internet bun, nu are lumină bună și nu are confort. Este un sat [...]

Citeste continuarea »

CAPIDAVA 2014

daily news 1 comentariu »

Gata, am plecat la Capidava….pentru mai bine de o săptămână, am să mă îndeletnicesc cu puțină arheologie și cu multă relaxare pe Dunăre….
Ne reauzim când revin la Sibiu…

Citeste continuarea »

SIBIU, POARTA de SUD a TRANSILVANIEI

despre Sibiu 1 comentariu »

Iată cum judeţul Sibiu încearcă să se prezinte într-o lumină nou, culturală, istorică dar cu metode şi ochi moderni.
Regizorul Dumitru Budrală, directorul Festivalului AstraFilm, ne propune o abordare nouă a Sibiului cu bisericile, tradiţiile, economia şi sporturile sale.
Vă las să apreciaţi singuri dacă este o reuşită.

Citeste continuarea »

ZILELE VECINĂTĂŢII LA RALUCA şi RĂZVAN

asociatia pt infrumusetarea orasului 1 comentariu »

Iată cum s-au văzut Zilele Vecinătății la “Raluca&Răzvan”. Click pe imagine sau aici.

Citeste continuarea »

#MYFITS

vise despre cultura 1 comentariu »

Citeste continuarea »

SIMPLU, HIPODROM, ZILELE VECINATATII

asociatia pt infrumusetarea orasului 1 comentariu »

Aș putea vorbi despre cifre, despre ce s-a făcut, despre cine a venit, despre cum iar cu bani puțini am facut bici, despre echipa excelentă și despre voluntarii inimoși, despre sponsori și câștigători. Nu o fac pentru că ceea ce a rămas este spiritul Hipodromului, inima sa și culorile sale. Și tocmai de aceea las [...]

Citeste continuarea »
WP Theme smartart.ro
web-director.ro - Director web Romania
Entries RSS Comments RSS Log in