MY BEST FACEBOOK POSTS, 2014

top 1 comentariu »

Continui retrospectiva on-line a anului 2014.
După cele mai apreciate fotografii de pe Instagram (aici) şi de pe Facebook (aici), urmează un top zece al celor mai bune postări de pe Facebook.
Am luat în seamă doar postările cu text, nu fotografiile persoanale şi nici postările altora share-uite pe pagina mea personală.
Aşadar,
1.

(function(d, s, id) { var [...]

Citeste continuarea »

O NOUĂ EMISIUNE LA RALUCA & RĂZVAN

daily news 1 comentariu »

Miercurea trecută am fost invitat de Răzvan Marcu la Raluca&Răzvan. Am discutat despre monumentele judeţului Sibiu şi despre ce vom face ca DJC Sibiu în 2015.
A fost o discuţie bună, concretă. De fiecare dată mă bucur că presa sibiană chiar este interesată de starea culturii şi a patrimoniului sibian. Pentru asta le mulţumesc şi am [...]

Citeste continuarea »

HERMANNSTADTER STRASSE

despre Sibiu 3 comentarii »

Poate nu ştiaţi, dar în lumea aceasta există o stradă a Sibiului în afara ţării. Cea mai renumită de la noi este strada Sibiu din Bucureşti, din Drumul Taberei, dar în Dresda, unul dintre cele mai importante oraşe ale Germaniei, colţ cu strada Transilvaniei există strada Sibiului.

În Rennes, Franţa, oraşul înfrăţit cu Sibiul există nu [...]

Citeste continuarea »

MY BEST FACEBOOK PHOTOS, 2014

photo blog, top 2 comentarii »

Continui retrospectiva celor mai importante elemente on-line ale subsemnatului cu topul celor mai apreciate fotografii postate pe Facebook.
Am ignorat pozele share-uite de pe Instagram sau pozele în care apar eu, acele poze nefiind realizate de mine. Pozele sunt fie realizate de mine, fie sunt postate de mine sau repostate pe pagina mea de Facebook.
Aşadar…
1. THE [...]

Citeste continuarea »

MY BEST INSTAGRAM PHOTOS, 2014

photo blog, top 1 comentariu »

La începutul acestui an vă propun o serie de topuri şi postări retrospective ale anului 2014. Observațiile mele asupra activității mele on-line aşa cum voi, cititorii şi observatorii mei m-ați perceput anul trecut. Fotografii, postări, remarci, comentarii, share-uri, instagram, facebook, blog….
Primul top este cel al celor mai bune, apreciate, like-uite poze de pe Instagram (aici). [...]

Citeste continuarea »

PLEACĂ 14 VINE 15…

daily news 7 comentarii »

A fost un an bun, pe toate planurile, se putea și mai bun dar nu pot și nu vreau să mă plâng. A fost un an normal. Un an al continuării proiectelor începute, al finalizării altor proiecte sau a începerii unora noi. A fost un an al stabilizării și al continuității.
2014 a fost un [...]

Citeste continuarea »

VERNISAJ DJC SIBIU

management cultural 1 comentariu »

Ultima acțiune a acestui an a fost organizarea unei expoziție de pictură suprarealistă a pictorului Cornel Popescu.

Este un demers ce ne dorim să îl realizăm din dorința de a apropia instituțional DJC de mediul cultural local sibian dar și din dorința de a recupera o componentă culturală pe care o instituţie precum DJC Sibiu [...]

Citeste continuarea »

LA MULTI ANI SIBIU!!!

despre Sibiu 1 comentariu »

Astazi Sibiul împlinește 823 de ani de la prima atestare documentară în diploma papei Celestin al III-lea de la 20 decembrie 1191.
LA MULȚI ANI SIBIU!!!!!

Citeste continuarea »

UN OM de ALTĂDATĂ

despre Sibiu, photo blog 6 comentarii »

De la o vreme primesc fotografii vechi. Într-un fel mă bucur că unii mă văd ca pe un arhivar de memorii. De fapt asta și fac, le păstrez și le dau lumii.
Iată un nou exemplu, am primit această fotografie. Cine a găsit fotografia nu vruia să se piardă așa că mi-a dat-o mie să o [...]

Citeste continuarea »

MIRACOLUL SIBIAN

despre Sibiu 3 comentarii »

Este evident că Sibiul trăiește una dintre cele mai bune perioade din istoria sa. Ceea ce putem numi Miracolul Sibian este tocmai rezultatul acestor ani. Sibiul a devenit în ultimii săi zece ani un exemplu pentru dezvoltarea României. Sibiul a devenit unul dintre importantele etaloane ale dezvoltării, modernizării și integrării europene a României.
Un adevărat tigru [...]

Citeste continuarea »

OAMENI la RÂŞNOV

photo blog 1 comentariu »

Poate cel mai frumos lucru pe această lume este să vezi oameni fericiţi, frumoşi prin veselia şi fericirea ce o radiază.
Vara trecută am fost la Râşnov la Festivalul de Film Istoric (am scris despre el aici). Nu revin cu detalii dar atunci am avut posibilitatea să fotografiez astfel de oameni frumoşi şi fericiţi….mi-am lăsat aparatul [...]

Citeste continuarea »

5 ANI de AIOS

asociatia pt infrumusetarea orasului 0 comentarii »

Astăzi săƒrbăƒtorim 5 ani de la primul eveniment AIOS - Serile Sibiului.

afișul primului eveniment organizat de AIOS
În urmムcu 5 ani de zile, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu organiza primul său proiect/ eveniment: Serile Sibiului. Acum, dupムcinci ani în care am reusŸit sムinițiem șŸi sムducem la bun sfârșŸit zeci de evenimente [...]

Citeste continuarea »

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU.

despre Sibiu, photo blog 12 comentarii »

LA MULȚI ANI ROMÂNIA!!!
Dacă este 1 Decembrie și Ziua României nu pot decât să vă ofer un regal blogg-ăresc, istoric și fotografic.
Opt fotografii care văd lumina online-ului pentru prima dată. Doamna Lucia Veștemean, o îndrăgostită de Sibiu și de istoria sa, autoarea unui minunat album dedicat Sibiului de ieri și de azi, mi-a făcut [...]

Citeste continuarea »

CONCURSUL DE FOTOGRAFIE EMIL FISCHER, UN PROIECT DJC SIBIU

management cultural, photo blog 1 comentariu »

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu vă invită expoziţiei concurs „Emil Fischer”. Numele este inspirat în amintirea marelui sibian Emil Fischer (despre care am scris aici).
Expoziţia este un proiect realizat de către DJC Sibiu pe tema patrimoniului istoric. Expoziţia se află la cea de a VII-a ediţie şi este realizată împreună cu Şcoala Gimnazială din Răşinari. [...]

Citeste continuarea »

O RECLAMĂ de BASM

daily news 5 comentarii »

Mai demult în urmă cu câțiva ani scriam aici despre o reclamă germană filmată la Sibiu.
Iată că lucrurile merg mai departe și Sibiul nostru și lumea ce îl înconjoară și reclamele se filmează în continuare.
De această dată Aldi, lanțul de magazine alimentare, divizia australină a ales Biertanul pentru reclama lor de sezon.
Biertanul este în sine [...]

Citeste continuarea »

DACĂ AŞ PUNE DEOPARTE CÂTE 1 LEU de FIECARE DATĂ CÂND UN TELEFON SUNĂ în MIJLOCUL UNUI EVENIMENT…..MI-AŞ CUMPĂRA MASINĂ

daily news 2 comentarii »

Într-adevăr, dacă aş pune un leu de fiecare dată când un telefon țiuie în mijlocul unei piese de teatru, a unui vernisaj de expoziție, a unei dezbateri, mi-aș putea cumpăra mașină.
Nu există un astfel de moment la care să particip şi cineva să nu fugă afară din întâlnire cu telefonul zbierându-i în cele mai ciudate [...]

Citeste continuarea »

10 FRUMOASE PIAŢETE….vizitate de mine şi bune pentru o cafea romantică

calatorind prin lume, top 1 comentariu »

Locul central de admirare al unui oraş, vizitat de turişti, este piaţa centrală acolo unde se află catedrala la Strasbourg, belfroi-ul la Bruges sau hala breslelor la Krakowia şi primăria în mai toate oraşele Europei. Piaţa centrală era locul medieval al unde se întâmpla oraşul. Tot ce era important, comercial, politic, social sau religios avea [...]

Citeste continuarea »

VRĂJITOARE, DECAPITĂRI, PEDEPSE în SIBIUL MEDIEVAL şi BAROC

asociatia pt infrumusetarea orasului 1 comentariu »

ASTĂZI, începând cu orele 19.00. te aştept şi alături de colegii din AIOS te aşteptăm, în colaborare cu Cafe Wien, pentru a continua dezbaterile organizate de Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului despre Istoria Sibiului - SERILE SIBIULUI.

Acest eveniment este realizat in cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului”.
Tema aleasa este o prezentare unui proces istoric interesant și exotic: jurisprudența. [...]

Citeste continuarea »

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU.

10 mari sibieni, despre Sibiu 3 comentarii »

UN MARE SIBIAN, THEODOR GLATZ.

autoportret în haine de cioban, cca. 1850
Theodor Glatz se naște la Viena în 1818. Originea sa nu este în schimb austriacă sau germană dar slovacă, fiind un alt exemplul din lungul șir al intelectualilor slovaci ce ajung și creează la Sibiu.
Studiază la Academia din Viena între 1837 și 1840. Profesorul său [...]

Citeste continuarea »

MILITARIA MEDIAEVALIA 2014

management cultural 1 comentariu »

Probabil puțini știți, dar la Sibiu săptămâna trecută a avut loc cea de a 7-a ediție a Congresului Internațional “Relații Interetnice în Transilvania. Militaria Mediaevalia”.

Acest congres este fără-doar-şi-poate printre evenimentele de referință ale activității istorice din România. Ajuns la cea de a șaptea ediție, este organizat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Institutul Academic [...]

Citeste continuarea »

LANSARE de CARTE DJC SIBIU

management cultural 1 comentariu »

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Editura Cartea Actuală 3C vă invită joi, 16 octombrie 2014, la orele 14, la o lansare de carte eveniment: SE ÎNTORC MORŢII ACASĂ. Aşa şi-a intitulat scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă noua sa carte.
Un subiect “împrumutat tot din realitate”, cum spune autorul, având ca personaje principale un [...]

Citeste continuarea »

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU.

despre Sibiu 0 comentarii »

CASA de VARĂ a BARONULUI BRUKENTHAL

Omul care a influenţat cel mai mult Sibiul veacului al XVIII-lea a fost baronul Samuel von Brukenthal (despre acest mare sibian am scris aici). Acesta este cel care nu ne-a oferit doar seria de palate care au încoronat aspectul baroc al oraşului Sibiu. El a a oferit chiar și o [...]

Citeste continuarea »

simplu ROMA

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Este atât de greu să scrii despre Roma. De trei zile mă gândesc ce să scriu. Ce să punctez, ce să nu uit. Roma nu este doar o vizită, Roma este o experiență.

Nu am privit până acum, și cred că nici acum nu am această senzație, drept un oraș model, un oraș de la care [...]

Citeste continuarea »

VATICAN, CULTURĂ, ISTORIE

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Nu ai cum să mergi la Roma şi să nu calci în ţara vecină din mijlocul capitalei italiene, adică Vatican.

prima imagine când începi să descoperi Vaticanul
Vaticanul este mic dar pe cât de mic pe atât de covârşitor şi impresionant. Este fals să crezi că Vaticanul înseamnă doar acele 44 de hectare. Vaticanul este toată Roma. [...]

Citeste continuarea »

REVIN CUVINTELE SIBIULUI

asociatia pt infrumusetarea orasului 1 comentariu »

Cel mai îndelungat şi poate cel mai cunoscut proiect desfăşurat de către AIOS, Cuvintele Sibiului revine după binemeritata vacanţă de vară.
Prezentările dedicate istoriei Sibiului sau povestit de sibieni din amintirea anilor sau locurilor ce au trecut şi pe unde au trecut sau poeziile iubite de aceştia vor fi fin nou printre sibieni.
Ora de Poezie se [...]

Citeste continuarea »

NAPOLI, SENZAȚII TARI!!!

calatorind prin lume, photo blog 1 comentariu »

Dacă nu mergeam la Napoli, imi era ciudă și imi părea probabil și acum foarte rău. Am mers, iar acum am ce povesti. Rămân cu povești, amintiri și imagini ce greu pot fi șterse.
Dacă despre Siena am numai cuvinte de laudă cu amintiri dintre cele mai fericite, Napoli îmi oferă gânduri amestecate de plăcere păcătoasă [...]

Citeste continuarea »

din nou la RALUCA & RĂZVAN

management cultural 1 comentariu »

Am avut din nou plăcerea de a fi invitat la emisiunea lui Răzvan Marcu, Raluca & Răzvan de la TV Eveniment.
Fiind invitat în calitate de director al DJC Sibiu am povestit de spre Zilele Internaţionale ale Patrimoniului şi despre următoarele proiecte ale DJC.
Vă las să vedeţi cum a fost şi ce noi informaţii am dat. [...]

Citeste continuarea »

ZILELE INTERNAŢIONALE ale PATRIMONIULUI

management cultural 0 comentarii »

Direcția Județeană pentru Cultură are plăcerea de a vă invita la Zilele Internaționale ale Patrimoniului ce vor avea loc în zilele de 19-20 septembrie.
Sub egida acestui eveniment internaţional, ce are loc în acelaşi timp în întreaga lume, DJC va organiza o serie de evenimente sub tema „Patrimoniul Renascentist din România”. Astfel, în ziua de 19 [...]

Citeste continuarea »

ZILELE INTERNAŢIONALE ale PATRIMONIULUI

management cultural 1 comentariu »

În această perioadă au loc Zilele Internaționale ale Patrimoniului. Acestea fiind spuse, DJC Sibiu trebuia să se implice şi să amintească sibienilor despre importanța salvării şi mai ales protejării patrimoniului istoric ce îl deținem.
Sună clişeic, dar acesta nu ne aparține, el este al comunității atemporale a Sibiului, noi cei de astăzi având obligația să îl [...]

Citeste continuarea »
WP Theme smartart.ro
web-director.ro - Director web Romania
Entries RSS Comments RSS Log in