22Iul

LUDWIG REISSENBERGER – 10 MARI SIBIENI

Se naşte la Sibiu în 1819. Studiază la Sibiu, la actualul colegiu Brukenthal. De aici a continuat studiile la Berlin, unde se va specializa în istoria artei. A călătorit pentru studii în nordul Italiei, în Elveţia şi Germania.

Revine la Sibiu unde este angajat ca profesor la şcoala pe care şi el o absolvise în trecut. În 1848, în timpul Revoluţiei, va face parte din Garda Naţională Germană din Transilvania.

În 1863 devine şi curator la Muzeul Brukenthal. În acelaşi timp el este şi supervizorul monumentelor arheologice din districtul Sibiu. A fost reprezentantul Comisiei de Meteorologie pentru Transilvania. Se va retrage din activitate în 1882, la vârsta de 63 de ani.

A fost consilier municipal şi membru al Consistoriului Evanghelic. A făcut parte, din mai multe comitete locale şi regionale. Prin acestea el va reuşi dotarea instituţiilor de învăţământ cu material modern şi cu cărţi noi. Mai mult el va reuşi a înzestra muzeul cu acelaşi material modern care le-a facilitat astfel mai buna cercetare şi înzestrare.

Principalele sale linii de cercetare sunt meteorologia şi istoria artei din Transilvania. a fost primul cercetător care face studii şi măsurători barometrice în munţii Carpaţi.

El rămâne important şi prin lucrările şi cercetările făcute, astăzi ele fiind unice şi clarificând nenumărate aspecte legate de trecutul saşilor şi al Sibiului. A publicat lucrări de etnografie, de natură şi astronomie, legate de studiul şi viaţa geografică şi biologică a provinciei. A studiat arta monetară a provinciei.

Foarte importante sunt studiile sale legate de arheologie şi istoria artei şi a arhitecturii.

A murit la Sibiu, în 1895.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*