25Aug

CHRISTIAN REICHERT – 10 MARI SIBIENI

A fost primarul Sibiului între 1684 şi 1695. Este perioada în care Sibiul devine capitală a Transilvaniei, după preluarea provinciei de către Imperiul Habsburgic. Unul dintre actorii principali ai acestei transformări a fost primarul Reichert.

La mijlocul deceniului al nouălea al secolului al XVII-lea, Sibiul este cuprins de conflictul pentru coroana principatului dar şi de rolul crescând ce îl au habsburgii. Astfel în 1686 la Sibiu sosesc generalii imperiali Karaffa şi Scharffenberg, comandantul armatelor habsburgice.

În perioada sa au loc importante refaceri ale fortificaţiilor. Poarta Ocnei (situată unde astăzi este întreprinderea Independenţa) este reclădită. Bastionul Soldisch este şi el reparat după ce a sărit în aer.

Este numit în 1692 consilier guberniali alături de comitele saşilor Valentin Frank von Frankenstein.

În perioada sa în cetate vor pătrunde iezuiţii, aceşti construind deja o şcoală în 1692 (viitorul colegiu Gh. Lazăr).

Rămâne emblematic pentru acel moment esenţial din istoria oraşului nostru, când Sibiul devine capitala Transilvaniei.

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. A dovedit unde? Consilierii llacoi sunt alesi prin vot de catre locuitorii urbei. Faptul ca s-a descurcat admirabil la primaria Sibiului nu-l face un bun prim-ministru: si Boc s-a descurcat foarte bine la Cluj. In afara de asta, unui profesor de fizica ii pot scapa aspecte importante ale economiei de criza. Desi economia romaneasca se rostogoleste pe un plan inclinat, sunt sigur ca alte mecanisme decat cele ale mecanicii sau termodinamicii sunt cele care guverneaza aceste relatii.In alta ordine de idei, referitor la primul Dvs. comment, atat de entuziast, Klaus Johannis nu este alegerea lui Crin Antonescu. Este alegerea baietilor cu ochi albastri ai lui Voiculescu. Lucru care il compromite grav pe un om caruia altfel nu cred sa i se gasesca bube (chestiunea traficului e copii o consider abjecta si lipsita de substanta). Eu nu cunosc calitatile didactice ale domnului Johannis. Dar in general, da, profesorii sunt incapabili: slab pregatiti – datorita atat conditiilor subiective, cat si obiective – si intepeniti intr-un sistem educational-pedagogic atic, in care se complac cu bucurie.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*