Nu cred că sunt mulți care știu de acest proiect cultural care aduce încă odataă în primplan Sibiul.
Alexandru Popovici este un arhitect român dar născut, crescut și educat în Franța. Are 34 de ani. După finalizarea studiilor el ajunge în România unde lucrează. Din acest moment începe relaționarea sa cu Sibiul.
Vizitând Sibiul el a descoperit povestea scaunului de la Simerom. Ce este acesta? Din nevoie de a și sta jos în pauzele de lucru, muncitorii de la Simerom (acolo unde acuma este un morman de ruine în spate la strada Hermann Oberth) au început să își fabrice fiecare în parte un scaun, ușor de ascuns, ușor de mânuit și fiecare cu personalitatea sa.
Un mod ingenios de a rememora acest episod l-a găsit Alexandru Popovici. 2200 de muncitori au fost dați afară și de aceea artistul a venit cu ideea de a reproduce acest scaun în 2200 de variante. A invitat o serie de artiști, pictori, arhitecți, sculptori, fotografi, etc.. care și-au evidențiat punctul de vedere.
Așa s-a născut în 2007 un proiect foarte reușit care scoate în evidență cultura, arta și ceea ce înseamnă Sibiu. Iată ce a ieșit.
Jean Philippe Guilbert
Mihai Stănescu
Alexandru Popovici
Smaranda Almasan
Radu Cioca
Pentru o înțelegere mai completă a proiectului, accesați pagina acestuia, aici. Toate fotografiile sunt luate de pe site iar filmulețul este preluat de pe canalul Youtube (aici) al artistului.
Hehe: http://cemerita.ro/poveste-nascuta-din-2200-de-suflete/ 😀
Multumesc pentru articol
pt popovici
cu multe aplauze…