17Feb

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU!

UN MARE SIBIAN, DAN BURINCĂ.

Gimnastul Dan Burincă se naște la Sibiu în iunie 1972. Își face școala dar și primele inițieri în ale gimansticii la Sibiu, la Clubul Sportiv sub îndrumarea profesoarei Constanța Barbu. La 15 ani, în 1987 se mută la clubul sportiv din București iar de aici la Timișoara și Reșița, fiind selecționat în lotul olimpic.

La 21 de ani participă la prima competiție majoră, Campionatul Mondial de Gimnastică de la Birgmingham, Marea Britanie. Particpă la alte patru campionate mondiale, ultimul fiind cel din 1996 de la San Juan, Puerto Rico. Cel mai bun rezultat la aceste campionate este medalia de argint obținută la Sabae în Japonia. În același campionat, el face parte din echipa României care obține medalia de bronz a competiției.

A fost perioada în care el a fost unul dintre cei mai importanți gimnaști ai lumii. Pe lângă aceste competiții, Dan Burincă obține nenumărate medalii de aur la campionate naționale, la campionate balcanice sau diferite cupe.

Cel mai bun rezultat al carierei sale este medalia de argint obținută la Olimpiada de la Atlanta din 1996, medalie obținută la aparatul său preferat, inelele.

În 1998, la 24 de ani se retrage din activitatea de performanță. Devine antrenor la CSS Cetate Deva. De aici în 2002 se angajează tot ca antrenor la clubul KTV din Klagenfurt, Austria. În 2005 revine la Sibiu unde este antrenor la clubul sportiv de la care a pornit în viața sportivă. În prezent este antrenor de gimnastica în Germania la clubul SKV din Siegen.

fotografiile sunt de pe danburinca.ro (aici) sau de pe pagina personala a sa de pe Facebook (aici).

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Drumul spre Rasinari mi s-a parut cel mai tare test de anduranta prnetu masina mea.In schimb, e drumul prin Cisnadie , care e super.Rasinari, in schimb, mi s-a parut o statiune moarta (n-am avut unde sa beau o cafea dupa urcus e drept, ploua torential, dar oricum).Daca s-ar mai face niste investitii, mai ales in drumuri, zona e super de vizitat si de stat acolo. In ceea ce priveste condusul in Sibiu mai bine nu Iar de parcari nu mai spune. Inearca sa parchezi nu in centru (unde intr-adevar functioneaza sistemul ala), ci pe o raza de 1 km in jurul lui. Vorbim dup-aia.

  2. pt Emanuel

    multumesc pentru pareri…

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*