19Iul

LUCIAN VINTAN – 10 MARI SIBIENI

Este născut în 1962 la Cisnădie. A studiat la Timişoara, specilizându-se în ingineria calculatorelor. În 1987 obşine doctoratul la aceeaşi universitate.

Revine la Sibiu, unde lucrează ca inginer în informatică. Din 1991 se alătură echipei profesorale a universităţii din Sibiu.

În 2000 devine profesor universitar la Sibiu precum şi profesor corespondent la universitatea Hertordshire din Marea Britanie şi la Augsburg din Germania. Din 1999 este prodecan al Facultăţii de Inginerie din Sibiu. Din 2004 conduce „Centrul de cercetare pentru arhitecturi avansate de procesare a informaţiei” din Sibiu.

A publicat peste 100 de studii ştiinţifice. Importante sunt monografiile sale ştiinţifice, publicate în ţară şi în străinătate. A finalizat nouă granturi de cercetare ştiinţifică în calitate de director de proiect, câştigate pe bază de competiţie. În 2003 primeşte premiul „Tudor Tănăsescu” al Academiei Române. Importante sunt contribuţiile sale în mai multe domenii conectate la cercetarea infromatică. În 1999 propune pentru prima dată în lume conceptul de „neural dynamic branch prediction”.

Din 2005 este expert independent al Comisiei Europene în domeniul ştiintei şi ingineriei calculatoarelor. Este referent al mai multor reviste şi conferinţe internaţionale de specialitate. Este, de asemenea, consultant oficial al Siemens. Este membru al „International Program Committees”.

Este membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. Inginer calculatoare

    I-am fost student si e un mare profesor si un cercetator recunoscut in toata lumea. Detalii la http://webspace.ulbsibiu.ro/lucian.vintan/html/

  2. Este cel mai mare profesor de la ULBS fara indoiala. Ii sunt student si il admir foarte mult pentru ceea ce face. Spunea o persoana odata despre domnul profesor : ” – Daca ar exista doi profesori ca Lucian Vintan, Universitatea din Sibiu ar fi Sorbona”, lucru cat se poate de adevarat. Este o placere si o onoare deosebita sa particip la cursurile distinsului profesor. Il respect si ii doresc mult succes in activitatea dansului de cercetare. Toate cele bune !

  3. Prof. VINTAN va fi noul RECTOR al universitatii din Sibiu. Practic intreaga comunitate a ULBS vorbeste despre asta si doreste asta. Important este sa-l convingem sa candideze, doar el poate salva ULBS-ul din mocirla actuala.

  4. Cea mai importanta personalitate stiintifica a ULBS, cu opera recunoscuta pe plan international in reviste si in conferinte de specialitate. Felicitari domnule profesor Vintan. Sa va urmeze si altii pe drumul pe care l-ati deschis alaturi de intelectuali sibieni precum acad. Mircea Pacuraru, prof. Alexandru Lupas si alti cativa.

  5. Un mare profesor, un adevarat om de stiinta – de marerecunoastere nationala si internationala, un om de intinsa cultura, asimilata fantastic, un om de o moralitate indiscutabila. Felicitari!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*