8Iul

INCA UN PAS PRIN ORAS

M-am tot gandit ce sa scriu in aceste zile. Duminica mi-a fost mancata si nu am mai scris ceva legat de istoria Sibiului. Doream sa scriu despre una dintre marile noastre personalitati. Mi-a mancat-o netul.

Nu stiu ce naiba are netul asta sau calculatorul meu, dar de la o vreme conexiune e tot mai proasta. Acuma are toane. Merge doar dimineata si seara. In rest clipeste mai rau ca luminitele de Craciun. Si pe langa asta ma enerveaza ca nu pot posta cantece si clipuri pe site. Inca, dar in curand voi rezolva si asta.

Nu am prea avut nici multe idei care sa le scriu sau care sa merite amintite. Vruiam sa scriu despre extinderea Gradinii Zoologice, despre intarzierea votarii PUG-ului, despre evenimentele culturale ale Sibiului. As fi scris despre una dintre cele mai frumoase ramasite ale istoriei europene, tapiteria de la Bayeux (sigur am sa scriu despre ea, dar doar in cateva zile).

Despre politica nu am chef sa scriu, desi respir mai multa politica decat aer. Si nici nu am ce scrie. Toata lumea a intrat in campanie, apropo de articolul de azi din Tribuna legal de Liga Alesilor PDL, asa ca toata lumea declara ceva. Eu nu vreau sa declar nimic. Nu am chef.

Promit ca nu o sa scriu nici despre nunta lui Chivu.

Scriu totusi despre un gand ce imi trece acum prin cap, citind un articol din Cotidianul (recunosc: sunt liberal si citesc Cotidianul), legat de descoperirea arheologilor francezi pe situl amenajat pe locul fostului municipiu roman Volubilis (http://www.cotidianul.ro/cetatea_pentru_care_romanii_au_asasinat_un_rege-50980.html), din Maroc. Astfel m-am dus cu gandul ca in doua saptamani ma voi duce la Capidava, alaturi de fostii mei profesori si de alti cativa din Bucuresti si Constanta. Acolo este o fosta cetate romana si apoi bizantina. Este unul dintre cele mai vechi, complexe si elaborate santiere arheologice din tara. Se afla la 18 kilometrii de Cernavoda. Dupa Sibiu si Sighisoara, este locul meu preferat din aceasta tara. Nu am sa intru in detalii, dar va invit sa cititi mai multe pe

www.capidava.ro

Gandurile de concediu se aproprie si ma cuprind. Nu am ce sa le fac, le las sa vina.

Dar ca sa va faceti o idee, postez doua fotografii. ENJOY!

urmele cetatii Capidava

apus de soare pe Dunare la Capidava.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. si mie mi-e dor de capidava… :)
    s-a mai „sapat” ceva pe acolo?

  2. pt tudor.

    evident ca s-a mai sapat. noi ne-am continuat santul imens din exteriorul cetatii si acum cred ca il dezvolatm cu sectiuni paralele. in cetate de asemenea s-au continuat lucrarile. chiar s-a si restaurat un pic cetatea. merita sa revii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*