11Oct

LA MULȚI LIBRARIA NOICA (HUMANITAS) din SIBIU!

Acum 21 de ani pe strada Bălcescu se deschidea prima librărie particulară din oraș. Librăria Humanitas era de atunci cu totul altceva decât Dacia Traiana sau Mihai Eminescu sau ABC, cele trei mari librării din Centru.

librăria la începuturi, anii `90

Eu am intrat prima dată în librărie în 1995, la 13 ani și de atunci nu am mai ieșit de acolo. Prima carte am primit-o de la tanti Moga, Tratatul de descompunere al lui Cioran semnat de fratele său. Tanti Moga mi-a dat în mână aproape toate cărțile cumpărate de mine de la Humanitas și cine mi-a văzut biblioteca știe câte cărți am și aproape toate sunt cumpărate de la librăria de pe Nicolae Bălcescu în acești 17 ani.

librăria este dedicată filosofului Constantin Noica

tanti Moga, cea care a deschis librăria

Acolo l-am descoperit pe Cioran, pe Noica, pe Blaga, pe Liiceanu, pe Marquez, pe Brătianu, pe Toynbee sau pe Sigerus.

librării din anii`90

librării din anii`00, Traian

librării de astăzi, Marian și Vladimir

Au început cu dna. Moga și cu o cameră (a doua sala de la parter de astăzi) apoi au ajuns în sala mare de la parter pe care apoi au deschis și mai mult și apoi au cucerit subsolul unde au ceainăria și o sală unde noi am ținut conferințe de presă în proiectul „10 Mari Sibieni”, FITS-ul își ține spectacolele de lectură an de an iar TIFF-ul serile de film.

ceainăria de la subsol

fotografiile sunt preluate de pe pagina de facebook a librăriei (aici)

Librăria Humanitas din Sibiu este unul dintre momentele esențiale ale culturii sibiene.

LA MULȚI ANI!!!

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Fara indoiala, unul dintre reperele culturale ale Sibiului. La Multi Ani!

  2. intreba cineva de poye cu Piata Unirii itanine de sistematizare am descoperit citeva!Pina acusi doua sapatamani raspunsul ar fi fost negativ, dar mi-am luat un scanner Epson si am inceput sa scanez filmele facute in anii 70 si 80. majoritatea imaginilor sunt de slaba calitate, dara ma avut si citeva surprize placute, inclusiv cu Piata Unirii de prin 1973 Cristian.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*