Clădirea a fost construită în 1906, pe locul fostului complex al bisericii Sfânta Elisabeta, aici aflându-se casa preotului paroh. Complexul a fost dezafectat de municipalitate, biserica nemai fiind folosită în acea perioadă. În actuala curte a clădirii se afla şi o altă clădire folosită cu scop locativ, acolo locuind directorul, şcolii. Ea a fost construită aici deoarece parcelele aparţineau Bisericii Evanghelice din Sibiu, care a încercat a oferi un nou scop, acelui loc. În perioada interbelică s-a deschis o altă şcoală de fete a Bisericii Evanghelice (actualul Liceu Barcianu) dar şi această instituţie a funcţionat în continuare. Şcoala s-a închis odată cu naţionalizarea comunistă. Aici s-a deschis Casa Pionierilor. După Revoluţia din 1989 a rămas doar o şcoală populară de arte. Astăzi, complexul a fost retrocedat Consistoriului Evanghelic. Clădirea este într-o stare precară, necesitând reparaţii urgente.
fragmente din hărţile Sibiului din 1692, din 1845 şi din lucrarea lui Johann Bobel (despre acest mare sibian – aici). Se poate observa locul vechii biserici şi locul unde este acum şcoala de fete.
Stilul abordat de arhitect este cel neogotic. Construcţia este realizată în U, cu un corp adosat la faţada secundară care pregăteşte accesul în clădire. Soclul este înalt, delimitat fiind de un brâu orizontal profilat. Parterul este de asemenea delimitat de etaj printr-un brâu. Cornişa este profilată, etajul fiind bosat. Acestea sunt continuate de un fronton triunghiular cu un pinaclu pe vârf şi trei ferestre care se organizează împreună, în trepte.
latura de est a clădiriim dinspre strada Constituţiei. remarcaţi, vă rog, degradarea clădirii. fotografie din 2008.
Ferestrele sunt dreptunghiulare, în trei canaturi şi şase câmpuri vitrate. Ancadramentul este realizat dintr-un parapet profilat în partea superioară. În partea inferioară ferestra are un chenar cu două casete decorate cu elemente vegetale, fiind vorba de flori neogotice. La demisol, ferestrele sunt de asemenea dreptunghiulare.
clădirea văzută dinspre străzile Magheru şi Constituţiei. se poate vedea corpul intermediar precum şi structura faţadei secundare. fotografie din 2004.
Accesul este realizat în două aripi cu sticlă şi decorat cu fier forjat, deasupra aflându-se o supralumină. Acoperişul este în patru ape cu lucarne dreptunghiulare.
clădirea şcolii evanghelice de fete, văzută dinspre strada Magheru. fotografie din 2004.
Pe terenul liber de alaturi unde a fost concursul de arhitectura pentru un hostel se mai intampla ceva?
pt adrian
atata timp cat proprietarul nu are vreo intentie a construi ceva, cu siguranta ca nu. eu nici acum nu inteleg de ce s-a facut acel concurs. cum sa ii impui unui proprietar sa faca ceva ce vrei tu Primarie, cand nici PUG nu ai…..dar ma rog, la cheltuit bani aiurea suntem excelenti.
Wikileaks in Romania nu va avea niciodata succesul pe care il are in SUA cu dezvaluirile soc deoarece romanii sunt mari fani ai televizorului, majoritatea petracand foarte mult timp in fata acestuia. Prin natura sa, presa noastra deschide un subiect sensibil cu barfele care se invart in jurul acestuia si nu cu date concrete si surse sigure. Românii sunt si mari scenaristi si cu siguranta se gandesc la mai toate variantele si increngaturile unui “subiect soc”.
Nu inteleg de ce nu se face nimic in zonele acestea libere si la palatul ala al copiilor de ce nu se renoveaza nimic.Arata deplorabil.