31Aug

ZENOVIE POPP – 10 MARI SIBIENI

Este fiului lui Constantin Hagi Popp. A studiat la Sibiu, Bucureşti şi Pesta. El s-a dedicat unei cariere militare, devenind ofiţer în armata habsburgică.

Este trimis de familie pentru a-şi desăvârşi ucenicia, la Viena. Aici după studiile economice preia sucursala firmei familiei sale. El o dezvoltă considerabil, ajungând o importantă firmă comercială din capitala imperiului şi de ce nu din întreg Imperiul.

În 1827 el realizează o călătorie de afaceri în Anglia, vizitând mai multe oraşe dar oprindu-se şi la Paris. În 1827 firma îşi câştigă o notorietate europeană, devenind probabil cea mai importantă afacere născută vreodată la Sibiu.

După moartea mamei sale, el se stabileşte definitiv la Viena. Devine expert financiar, unul dintre cei mai recunoscuţi din capitala imperiului. Apogeul său este numirea sa drept director general al Băncii Naţionale a Imperiului din Viena. În acelaşi timp este înobilat, devenind baron de Bahmstetten.

El a sprijinit primii bursieri români plecaţi la studii în străinătate (de ex. Petrache Poenaru). În 1856 el a lichidat afacerea familiei de la Sibiu.

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. Je cherche des informations au sujet de Jenovie Popp
    Baron de Bohmstetten, par exemple la ville de son décès,
    et le nom de sa femme. A bientôt a Sibiu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*