30Aug

MARIA COSMA – 10 MARI SIBIENI

A fost soţia lui Partenie Cosma. Nu se cunosc multe informaţii despre ea.

Este unul dintre cei mai importanţi filantropi ai Sibiului. Multe dintre proiectele pe care Partenie Cosma le-a finanţat din poziţia sa de director al băncii Albina, i-au aparţinut Mariei Cosma.

Cel mai important proiect al său a fost crearea fondului „masa studenţească”, prin care studenţii de origine română primeau ajutor prin asigurarea mâncării zilnice. De asemenea, tot ea a fost cea care a mijlocit crearea unui depozit de 20.000 de florini destinat construirii unui internat de baieţi în Sibiu.

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. imbecili ce sunteti!Un tampit frustrat cu pretentii de politician initiaza un clasament.Atat de imbecil e incat nu poate decat sacopieze.Si normal,sa propuna pentru top persoane despre care nu se cunosc multe.Asa e ei prosti foc!Poc!

  2. pt cristina

    multumesc pentru aprecieri, chiar si pentru cele frustrate….

  3. maria(marioara) este nepoata mitopolitului ardealului miron romanul(1828-1898),( ia urmat mitropolitului andrei saguna) care a stat în scaunl episcopal de la sibiu 24 ani(1874-1898). maria s-a născut în satul mizieş -bihor, şi se pare că a fost cea de-a doua soţie a lui cosma.prin fumuseţe şi cultura deosebită la cucerit pe acesta.fata lor -hortensia- a fost prima soţie a lui octavian goga.

  4. pt daniel briscan

    multumesc pentru informatii

  5. daniel briscan

    domnule pop,
    1.mitropolitul miron romanul işi are locul printre oamenii de seamă ai sibiului -dar sigur şi printre ce-i din transilvania.24 ani din viaţă ia dedicat sibiului şi ortodoxiei în anii grei ai maghiarizării noastre.citiţi „circularul milenar” al lui miron romanul!
    2. as dori adresa fundaţiei culturale partenie cosma din sibiu,pt. a discuta cu d-na cosma.vă mulţumesc pt. sprijin.
    cu bine daniel

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*