22Iun

PAUL NIEDERMAIER – 10 MARI SIBIENI

Se naste la Sibiu in 1937. Studiaza gimnaziul in orasul natal iar studiile universitare le realizeaza la Bucureşti, specializandu-se in arhitectura, unde isi obtine si doctoratul in istoria arhitecturii si urbanismului.

Lucreaza ca arhitect in Timisoara apoi revine la Sibiu unde devine la Muzeul Brukenthal, seful sectiei de restaurare. In 1971 isi incepe cercetarea la Institutul de Studii Socio Umane de la Sibiu, unde este numit director in 1994. Intre 1999 si 2003 este profesor universitar al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

dr. Paul Niedermeier impreuna cu episcopul Bisericii Evanghelice din Romania si cu primarul Sibiului

Are peste 300 de studii si articole publicate si comunicate si sase carti publicate in tara si strainatate. In 1996 este distins cu premiul „International Man of Year” de catre International Biographical Center din Cambridge, Marea Britaniei. Primeste in ultimii ani o serie de premii ale Academiei Romane, pentru cercetarile sale. Este membru al mai multor organisme internationale si nationale. Este consilier judetean din 2008 si curator al Bisericii Evanghelice din Romania.

Distribuie articolul:

3 comentarii

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*