18Ian

ISTORIA ORASULUI NOSTRU: SIBIU

BISERICA REFORMATA

Edictul de concivilitate nu a adus in interiorul cetatii si in general in viata activa a orasului numai maghiari de credinta romano – catolica dar si multi de credinta reformata. Acestia, chiar daca se diferentiau ca si rit de comunitatea saseasca si erau mai putini in oras si-au aratat intentia de asi construi un lacas de cult. Deoarece intre ei erau si puternici magnati, membrii ai Guberniului, vor reusi a determina Magistratul in a cumpara parcele in interiorul cetatii. Astfel ei vor cumpăra casele Filtsch si Habermann care vor fi daramate si va fi construita biserica.

strada Mitropoliei, fosta a Macelarilor. In planul indepartat se poate observa forma bisericii reformate. inceputul secolului al XX-lea.

Costurile se vor ridica la circa 40.000 de florini, lucrarile fiind incepute in 1783 iar biserica va fi inaugurata la 26 noiembrie 1786. Cei care se vor ocupa de administrarea santierului vor fi mesterul Samuel Krempels si dulgherul Johannes Schneider.

biserica reformata din Sibiu. desen de la mijlocul secolului al XIX-lea. se poate observa garduletul ce se afla la baza cladirii. se pot observa si lucarne disparute astazi.

Prima marcare a acestui edificiu este realizat pe harta din 1829, dar de atunci nici o alta harta nu va omite acest monument. Prima imagine generala in care apare este cea a lui Leopold Beyer din 1815, unde deslusim printre turnuri si pe cel al Bisericii Reformate.

harta Sibiului din 1829. este o harta a centrului istoric

detaliu din harta Sibiului din 1829. se poate observa marcarea bisericii luterane

detaliu din harta Sibiului din 1845. se poate observa marcarea bisericii luterane

gravura lui Leopold Beyer din 1815. veduta generala.

gravura lui Leopold Beyer din 1815. detaliu. turnul din stanga este cel al bisericii reformate.

gravura lui Leopold Beyer din 1834. veduta generala.

Biserica era in secolul trecut in locul mort al carosabilului care o integra, ingradita fiind de un gardulet. Ea se va organiza astfel incat va contiunua aliniamentul vertical a turnurilor bisericilor din aceasta zona a orasului.

Biserica este o biserica sala care are o absida semicirculara nedecrosata si un turn pe fatada de vest. Fatada este una ingusta, compartimentata in trei travee prin patru pilastrii de tip colosal (caracteristici clasicismului) cu capitel doric, care duc la un antablament cu arhitrava, decorat cu friza de metope. Deasupra antablamentului fatada prezinta un fronton triunghiular peste care se ridica turnul flancat de doua urne cu rol decorativ.

\

biserica reformata. fotografie de Emil Fischer.

Ferestrele sunt in numar de cate sase asezate pe două nivele pe fatada si in aceeasi organizare si pe fiecare axa a fatadelor laterale. De altfel toata nava se organizează in mod asemanator ca si fatada centrala, dar acestea nu sunt decorate.

turnul bisericii reformate, dupa restaurarea realizata cu sprijinul Mihai Eminescu Trust, respectand normele de restaurare cu materiale traditionale.

Turnul este organizat tipic baroc si are un acoperis in sase ape organizat tip piramidal. El prezinta cate o coloana aparenta de tip doric care sustin acoperisul. In interiorul fatadei, aceasta prezinta cate un ancadrament dreptunghiular cu finalizare in partea superioara semicilindrica si un ceas, incadrat de doua brauri profilate, la baza superioara existand si o decoratie vegetala, stilizata. Astazi sub partea inferioara a ancadramentelor se afla rame de piatra dar care din fotografii de arhiva si desene putem observa ca nu existau, in schimb fereastra era mai mare, ingloband si aceste elemente. Interiorul este umplut cu un oblon de lemn. Coloanele se continua, cu un antablament delimitat de corpul turnului printr-un brau profilat. Acoperisul este sustinut de console, cate trei pe fiecare fatada. Tiglele sunt glazurate in diferite culori tipice secolului XVIII.

Accesul se face printr-un portal simplu din piatra cu un ancadrament dreptunghiular surmontat cu un panou cu o inscriptie (DEO/ CREATORI REDEMPTORI SANCTIFICATORI/ SACRUM/ JOSEPHO II AUGUSTO PRINCIPE/ ANNUENTE/ COETUS FIDELIUM HELVETICA CONFESIONIS/ POSUIT/ MDCCLXXXVI – Dumnezeului creator mantuitor sfintitor i-a pus un sanctuar adunarea credinciosilor credintei helvetice). Ancadramentul este decorat cu motive geometrice pe partile laterale, iar partea superioara este decoarta cu ecuson si console aparente. Uaa este simpla din doua canaturi decorata cu elemente geometrice si vegetale realizate prin incizii.

Acoperisul este realizat in trei ape peste cor si doua peste nava. Astazi acoperisul prezinta lucarne dreptunghiulare desupra tribunei, dar privind alte fotografii de arhiva observam ca acestea erau in alt registru realizate iar pe tot parcursul acoperisului regasim si alte lucarne.

Interiorul este sobru, cu bolti semicilindrice sustinute fiind de arce dublou. Altarul este format dintr-un amvon (in C) cu baldachin si motive aurite ale draperiilor, precum si ghirlande de trandafir si un pelican pe acoperisul sau. Pe fatada de vest regasim tribuna sustinută de doi stalpi masivi, aici fiind asezata orga.

interiorul bisericii reformate. fotografie de Szabo Tamas din 1981

Distribuie articolul:

6 comentarii

 1. RAMAN IN DEMNITATEA-MI ,AVOCATUL CAUZELOR PIERDUTE !
  EU AM FOAT EDUCAT SA AJUT PE CEL LOVIT=CHIAR DACA EL NU M-A AJUTAT LA NEVOIE.MAJORITATEA LOVESC PE CEL CAZUT PENTRU A NU SE MAI RIDICA DE JOS.PANA SI CAINELE,ORI ALT ANIMAL NU IRI FACE NIMIC DACA ESTI CAZUT.OMUL ESTE UN LUP PENTRU SEMENUL SAU!

  NASTASE SI BASESCU SUNT CREZUTI CAND VORBESC DE MAGIA NEAGRA,DAR GEOANA ,NU!SI SE MAI SPUNE CA SUNTEM EGALI IN DREPTURI!!!
  DIN CAUZA REGIMULUI COMUNIST,OAMENII AU RAMAS LIMITATI CEL PUTIN IN CE PRIVESTE FENOMENUL PSI!!!MAI GRAV ESTE CA TANATRUL PONTA CARE A VUT MEREU FUNCTIIDE CONDUCERE DATOTIATA LUI ADRIAN NASTASE, ARE MENTALITATI COMUNISTE(FENOMENUL PSI.PE ILIESCU .MAI POATE FI INTELES ,DAR UN TANAR SA RAMANA LIMITAT ,MAI RAR!!!) DOAR DACA NU VREA SA RECUNOASCA,PRECUM NASTASE!!!

  Preşedintele, despre paranormali: «Îi folosesc şi americanii, şi ruşii»
  În emisiunea din 29 decembrie 2009, Băsescu a fost întrebat la OTV dacă ştie despre practicile magice la nivel de stat. Preşedintele României a spus despre paranormali: “Îi folosesc şi americanii, şi ruşii”. Întrebat despre existenţa unor structuri româneşti specializate în acest domeniu, Traian Băsescu, a spus: “Chiar dacă îi avem, eu nu-i ştiu!”.
  Nota: Folosirea magiei negre, indiferent de mediul ei de provenienta, este larg utilizata in afaceri si in politica pentru obtinerea unor avantaje, pentru infrangerea sau chiar pentru uciderea adversarilor.

  MISA l-a atacat pe Nastase cu magie neagra
  Miercuri, 19 03 2008, 15:14
  Fostul premier crede ca yoghinii au aruncat energii negative asupra sa
  Adrian Nastase a fost atacat spiritual de MISA. Mai exact, yoghinii au „aruncat” spre fostul premier energii negative, in 2004, pentru a-l determina sa se retraga din politica.

  Dezvaluirea a fost facuta de un grup de fosti adepti ai lui Bivolaru. Informatia a fost imediat preluata de Adrian Nastase, care a comentat pe blogul sau: „Articolul confirma, oarecum, ceea ce afirmasem si eu mai demult”. Dar sa o luam cu inceputul.
  Iata ce spun fostii membri MISA. In 2004, practicile gruparii conduse de Gregorian Bivolaru au intrat in atentia procurorilor, care au inceput ”vanatoarea de yoghini”.Invinuit de toate acestea a fost premierul de atunci Adrian Nastase.
  Asa ca adeptii MISA au luat atitudine; la inceput, adunarile lor aveau ca scop sa-l aduca „pe calea cea buna”. Cum meditatiile „pozitive” nu au dat roade, yoghinii au trecut la artileria grea, folosind magia neagra. In cadrul unei sedinte intitulate „Disparitia din viata politica a lui A.N.”, yoghinii au folosit elemente din cartea francezului Jean M. Riviere, „Rituel de magie tantrique hindoue”, de la capitolul – cum sa ucizi un om in sapte zile, prin magie neagra. Sedinta a durat 24 de ore, timp in care yoghinii au meditat pentru scoaterea lui Nastase din politica.
  Acest lucru este sustinut si de fosti yoghini scriu urmatoarele: „La meditatiile in spirala realizate de MISA s-au facut meditatii pentru:
  – schimbarea orientarii ziarului Ziua, acuzat a fi manipulat de francmasoni
  – iesirea lui Adrian Nastase din Politica
  – sustinerea lui Adrian Paunescu
  – impiedicarea intrarii Romaniei in NATO”
  Daca despre rezultatele celelorlalte trei meditatii nu se poate spune nimic, din lipsa de informatii, in cazul lui Adrian Nastase, traiectoria sa politica de dupa 2004 este la vedere. Acum, ipoteza „atacului energetic” pare sa-i fi adus clarificari fostului premier despre resorturile energetice care au stat in spatele propriilor sale decizii.
  „…este publicat un articol foarte interesant, referitor la alegerile prezidentiale din 2004, intitulat Nastase, atacat de MISA cu energii negative. Articolul confirma, oarecum, ceea ce afirmasem si eu mai demult. M-ar interesa insa si parerea voastra”, spune Adrian Nastase.
  Iar rugamintea nu i-a ramas fara raspuns. Al doilea comentariu de pe blog ii apartine europarlamentarului social-democrat Corina Cretu, care este cu totul de acord cu aceasta ipoteza. „Eu cred ca un om poate fi atacat prin ganduri negative. (…) Revenind la articol, va imaginati ce forta aveau sute de oameni care se concentrau numai pentru a va face rau? Cata ura, cata rautate, poate chiar magie neagra, cum scrie in articol. De aceea nu progresam noi, ca societate, in general”, este de parere reprezentantul Romaniei in Parlamentul European.

  Generalul de brigadă Emil Străinu, doctor în ameninţări neconvenţionale, susţine că în timpul confruntării dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană din Palatul Parlamentului grupuri de specialişti în tehnici metapsihice, dispuse în formă de pentagramă în jurul acestei clădiri, au influenţat de la distanţă claritatea mentală a candidaţilor. Adică această campanie a fost un război al “magilor electorali”. Dezvăluirile lui Străinu vin la câteva săptămâni după declaraţiile deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care a spus că în campania electorală Băsescu s-a folosit de “puteri magice”.

  Năstase: „În 2004, Băsescu a câştigat alegerile cu ajutorul MISA”Publicat: Lu, 16 Nov 2009, 6:26

  Adrian Năstase a declarat că ar fi pierdut alegerile prezidenţiale din 2004 din cauza sprijinului pe care yoghinii lui Gregorian Bivolaru i l-ar fi acordat candidatului PD, Traian Băsescu. „În 2004 am fost învins de MISA. Şi mai mult decât atât, faptul că în acea seară în care rezultatele votului au fost de 50% – 50%, nu am cerut o renumărare a votului, a salvat România de un fenomen de tip Kiev, care ne întorcea ca imagine cu mult în urmă. Foarte mulţi tineri MISA au venit la vot în secţiile speciale din Gara de Nord””, a spus Năstase. Teoria câştigării alegerilor de către Traian Băsescu cu ajutorulor voturilor simpatizanţilor Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) fusese enunţată în urmă cu doi ani şi de fostul secretar general al PD, în prezent consilier al candidatului PSD Mircea Geoană. „Traian Băsescu a ajuns preşedinte al României cu sprijinul direct al celor de la MISA, care au adus în 2004 între 250.000 şi 300.000 de voturi, după care a uitat să le mulţumească.“, declara fostul lider PIN.

  De la Nistru pan’ la Tisa, don Nastase plansu’ MISA.
  SMART NEWS Joi, 20 Martie 2008
  Bogdan Ciuclaru
  Sa o luam cronologic! La inceput a fost articolul din Cotidianul in care ni se explica cum si in ce fel a incercat Vanghelie sa-i apropie pe membrii MISA de PSD. Si-au curs rauri de cerneala in care se relua si (re)interpreta viata zbuciumata a adeptilor lui Gregorian Bivolaru in contextul socio-politic al vremurilor post-decembriste. In urma au ramas intrebari de genul “De unde pana unde interesul lui pentru MISA?”, “Ce-a avut Nastase cu ei?”, “A pierdut Nastase lupta cu Basescu si din cauza celor din MISA?”…Intrebarile mi s-au parut usor “exotice”, izvor de ipoteze, speculatii si teorii care sporesc inutil, voit ori ba, notorietatea si vizibilitatea unor personaje sau organizatii.
  Blogul lui Adrian Nastase
  Ceea ce la inceput era un mic bulgare de zapada acum se transforma intr-o avalansa devastatoare de informatii care ilustreaza o adevarata increngatura intre fenomenul politic de la noi si sfera de activitate (uneori controversata) a yoghinilor lui Grig. Poate cetateanului simplu i se pare aberant sa lege, scuzati exprimarea, sula cu Prefectura si MISA cu politica, insa, astazi constat cu stupoare ca oamenii cu scoala mai multa decat mine (exceptie Vanghelie) fac analogii inedite…Iata ce spune domnul Nastase pe blogul personal: “Din informatiile pe care le am, unii dintrte ei au fost in echipa de sprijin pentru Basescu, facand propaganda pentru el, mergand pe teren pentru a convinge cat mai multe persoane sa-l voteze, aducand oameni la vot la Gara de Nord si in diferite locuri din tara.. In 12 decembrie, se pare ca un numar destul de mare dintre ei intentionau sa blocheze Piata Universitatii, si sa declanseze manifestatii de strada, pe modelul de la Kiev, daca nu s-ar fi anuntat un rezultat favorabil lui Basescu. Ministerul de interne va putea candva, sper, sa dea mai multe detalii. La asta m-am referit. La actiunile lor concrete, cu valoare electorala. Cine din administratie a dorit sa transforme MISA intr-un adversar pentru mine in campania electorala – din prostie sau deliberat – imi este greu sa va spun. In ceea ce priveste rolul si forta mintii, transmiterea energiilor pozitive sau negative putem discuta altadata.”
  Episodul Gandul
  Precizarile fostului premier vin ca o reactie la un articol din Gandul, datat 18 martie 2008, si intitulat Năstase, atacat de MISA cu energii negative. Articolul de pe pagina de net a publicatiei este insotit si de doua subtitluri: Disidenţii din MISA au „desecretizat” episodul politic, din 2004, al mişcării lui Bivolaru. Yoghinii au meditat atunci, continuu, mai multe zile, pentru eliminarea lui Năstase.
  Ce scrie Cotidianul?
  Legaturile intre MISA si membrii PSD au fost suficient de interesante si pentru colegii de la Cotidianul, care au alocat si ei o bucatica de pagina pentru a descrie modul in care PSD se teme de magia neagra. Textul din articol nu se ridica la nivelul detentei titlului, dar elementele de marketing cred ca au fost intrunite. Din Cotidianul am inteles ca “Adrian Nastase este convins ca a fost atacat de MISA cu energie negativa. Iar europarlamentarul PSD Corina Cretu ii tine isonul si spune ca Nastase este victima magiei negre.
  Ziarul noteaza: “Dupa pierderea turului doi al alegerilor prezidentiale din 2004, Adrian Nastase a declarat, in mai multe interviuri, ca voturile membrilor organizatiei MISA pentru Basescu l-au tras in jos. Acum revine intr-o postare de pe blogul lui, in care ia de buna o informatie publicata marti intr-un cotidian central, potrivit careia yoghinii lui Bivolaru ar fi organizat mai multe sedinte de magie neagra cu tema “Disparitia din viata politica lui A.N.” (Adrian Nastase – n.r.). In materialul la care face referire fostul prim-ministru sint prezentate cu amanunte citeva adunari anti-Nastase cu iz de magie neagra realizate in 2004 de catre adeptii lui guru Bivolaru.”
  Si pentru ca numele Vanghelie si Nastase s-ar putea sa vi sa para putine pe lista personajelor care au treaba cu “spirala spirituala”, o sa trecem acum la Corin Cretu, actualmente europarlamentar,…cea care se introduce de buna voie pe blogul lui Adrian Nastase cu o parere de genul: “un om poate fi atacat prin ginduri negative. (…) Va imaginati ce forta aveau sute de oameni care se concentrau numai pentru a va face rau? Cita ura, cita rautate, poate chiar magie neagra, se scrie in articol. De aceea nu progresam noi, ca societate, in general”
  Acum atentie la urmatorul paragraf din Cotidianul: „Totusi, contactata de Cotidianul, Corina Cretu spune ca nu crede in magie neagra si in „prostii de genul acesta”, dar crede ca oamenii pot fi influentati, mai ales atunci cind se afla in situatii dificile, de gindurile negative ale celor din jur. „Eu nu stiu cit de influentat e domnul Nastase de chestiile astea, dar stiu ca sint oameni, am citit si eu carti, sint sefi de stat care apeleaza la tot felul de lucruri, nu stiu daca au influenta sau n-au influenta, probabil ca n-au. Mai stiu ca, in campania electorala din 1996, se spunea ca domnul Emil Constantinescu folosea psihologi si psihanalisti impotriva domnului Iliescu”
  Feedback pe blogmeaway.ro
  Personal cred ca cei din MISA nu sunt chiar indiferenti la ceea ce se intampla in tara si implicit pe scena politica, aspect ce mi se pare firesc si, de ce nu, corect din punct de vedere civic. Spun treaba asta cu oarecare convingere, mai ales dupa ce am primit pe blog un comment si un link catre “Un posibil raspuns pentru Marian Vanghelie “ Si uite asa, am ajuns printr-o portita si in curtea celor despre care discutam. Din curiozitate am zabovit mai bine de 10 minute la adresa http://misa-yoga.blogspot.com/ si pun pariu ca doza de curiozitate sporeste dupa ce veti citi si dumneavoastra urmatoarea prezentare a celor care scriu aici: “Informatii, marturii si comentarii din perspectiva unor cursanti ai scolii de Yoga MISA, ce practica sub indrumarea lui Gregorian Bivolaru. Opinii despre Yoga, spiritualitate in general, despre o viata sanatoasa, despre iubire si sexualitate, despre umanitate si societatea actuala, despre abuzurile si nedreptatile savarsite impotriva yoghinilor si despre modul in care se urmareste crearea unei “noi ordini mondiale” de catre masonerie si de catre alte organizatii oculte.”
  Punctul culminant al investigatiei noastre il vom atinge dupa ce vom citi postarea intitulata…bam-bam: La fix 4 ani dupa ce a ordonat atacurile impotriva yoghinilor, Adrian Nastase se plange ca o fetita (sic) ca a fost atacat de MISA.
  Ne intoarcem de unde am plecat?!!!??? Ca intr-o spirala

  MISA contra Flacara VioletBatalie paranormala la alegerile prezidentiale

  Hrebenciuc arunca bomba: „Basescu a fost protejat energetic” * Cozmin Gusa a canalizat energiile yoghinilor lui Bivolaru catre Geoana * Victor Gaetan: „Guru lui Basescu este Albert Ignatenko” * Nastase in 2004: „M-a invins MISA!” * Dezvaluirile unui fost adept confirma „meditatia la fotografie”

  La o emisiune TV, invitat sa-si dea cu parerea asupra isteriei provocate de Viorel Hrebenciuc, conform caruia Basescu e protejat de ritualul „Flacarii Violete”, Magul Oreste a facut o dezvaluire notabila. printre inele, cercei si tot felul de belciuge, Oreste a afirmat: „In lumea celor care studiaza ezoterismul este un fapt cunoscut ca Gusa, Cozmin Gusa, are legaturi cu o anumita grupare yoghina si ca le-a cerut acestora sa concentreze energiile cosmice in directia protejarii lui Mircea Geoana…”

  Dezvaluirea sosea, la tanc, dupa ce preopinentii lui Oreste comentasera pe toate partile afirmatiile lui Hrebenciuc, cum ca Traian Basescu are un maxim energetic joia, intre orele 19,00-21,00, cand energiile violet ii declanseaza potentialul. S-a dat spre exemplu confrunatrea cu Geoana si faptul ca Emil Boc si Elena Udrea, din asistenta erau imbracati in acesta culoare. Daca Elenei ii statea bine cu „un pic de mov”, boc era, saracu, vitriolant de-a binelea. Si alti invitati din galeria lui Basescu purtau cate ceva violet: cravate, sau camasi – barbatii, esarfe, bratari, inele – femeile. Hrebenciuc a spus ca motivul pentru care Basescu a iesit in fata lui Geoana a fost unul ezoteric. Daca s-ar fi uitat mai bine, credem ca ar fi observat ca motivul era unul mult mai simplu: prostia lui Geoana. Nimic mai mult.

  Dezvaluirea lui Oreste, insa, ne da fiori de-a binelea. Deci si Geoana a fost „protejat energetic”! De adeptii MISA. In spirala! In cazul acesta, energiile yoghinilor lui Bivolaru sunt „varza” rau. Cel mai probabil ca adeptii n-au consumat suficeinta urina terapeutica sa poata sa indrepte pasele magnetice catre creierul lui Geoana. Sau poate ca mintea lui Geoana sufera de un asemenea blocaj, incat, cu sau fara urina, creierul liderului PSD sta mult prea lejer in cutia craniana. Asadar, de Geoana, energiile MISA s-au lovit ca nuca-n perete.

  Interesant e ca un sambure de adevar o fi in dezvaluirile lui Oreste. In 2004, Cozmin Gusa se afla in tabara lui Traian Basescu, ocupandu-se de campania acestuia, la fel cum a facut-o acum cu Geoana. Energiile MISA au gasit atunci un teren favorabil, caci Basescu a ajuns presedinte. Tot „juma-juma” la procente, dar cu Adrian Nastase. pe atunci, nici vorba de „Flacara Violeta” la PDL. Dimpotriva, Nastase era cam „albastru”. Un albastru, posibil, violet. Flacara respectiva a ars atunci de pomana.

  Foarte important este ce a declarat Nastase dupa alegeri: „Am fost invins de MISA!” De data aceasta, ne mai fiind vorba despre circumvolutiunile lui Geoana, declaratia poate fi luata in serios. Mai mult, aflam de pe Net, ca un dezertor MISA a declarat ca in timpul campaniei yoghimii lui Bivolaru se concentrau ore intregi la o fotografie cu Nastase, din tinerete: „Ni se spunea sa ne focusam pe imaginea lui Nastase si sa incercam sa-l vedem din ce in ce mai mic, sa ne inchipuim ca se diminueaza in fotografie pana devine un punct neimportant…” O declaratie extraordinara, daca ne gandim ca la confruntarea televizata din 2004, Basescu i-a spus lui Nastase: „Adriane nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!” Senzational! Sa-i fi povestit Gusa lui Basescu despre demersul MISA?!

  Bun, atunci daca MISA a lucrat pentru Geoana, la cerintele lui Gusa, atunci cine e gurul lui Basescu in chestiunea cu „Flacara Violet”? Ritualul „Flăcării Violete” este o forma de meditaţie interactivă, ce poate fi folosită, atât pentru îndepărtarea energiilor negative, a programelor malefice inoculate sau induse, cât şi pentru corectarea dezechilibrelor energetice care sunt pe cale de a produce îmbolnăvirea sau au determinat deja instalarea stării de boală în plan fizic.
  Revenind la gurul lui Basescu, Hrebenciuc il banuieste pe Sever Voinescu ca s-ar ocupa de relatiile cu ezoterismul ale presedintelui. Din alte surse aflam ca si Cristian Preda s-ar deda la astfel de practici.

  In schimb, cautand mai multe informatii am descoperit ca Victor Gaetan si fostul procuror Ciprian Nastasiu, autorii cartii „Pradarea Romaniei” au facut referire la un parapsiholog rus, presupus cunoscut al lui Basescu, capabil sa ridice si sa coboare pulsul unei persoane de la distanta, care se afla la sediul PD in ziua in care Theodor Stolojan a abandonat cursa pentru presedintie, din 2004. „Metodele paranormale, inca o pista de investigare… Relatia lui Albert Ignatenko, general sovietic, cu marinarul Basescu la Anvers, si continuarea relatiei pina in octombrie 2004, cind Ignatenko a petrecut mai multe saptamani la sediul PD, in Modorgan, inclusiv in ziua caderii formidabile a lui Teodor Stolojan. Ignatenko este cunoscut ca o mare autoritate, cu puteri deosebite de a ridica si scadea pulsul unei persoane de la mare distanta. Puteti face investigatia foarte usor, folosind Google”, a spus Victor Gaetan.
  Investigand mai departe, am descoperit ca Ignatenko are cunostinte solide in paranormal, fiind un adept al meditatiei „Flacara Violet”, ca si o metoda inedita in deschiderea chakrei mintii, careia ii este asociata culoarea violet.

  Cat despre specialistii lui Gusa aflam ca o mare majoritate a partidului format de acesta, PIN, erau adepti ai MISA si ca 8 din cei 35 de candidati in parlament proveneu de la yoghinii lui Bivolaru. Conform informatiilor noastre, insusi Cozmin Gusa face parte din MISA fiind adus in grup de Petru Lucian Milea, unul dintre locotenentii lui Grig Bivolaru.

  In concluzie, de la gluma, chestiunea devine destul de serioasa. Iata cum jocurile la presedintie si nu numai se fac prin manevre paranormale. Mai mult, Bivolaru insusi sustinea, inainte de fuga din Romania ca prin concentrarea yoghina se poate influenta chiar decizia de vot a populatiei. Daca luam in calcul ca in 2004, ca si in 2009, la alegeri s-au obtinut rezultate aproape egale pentru candidatii din turul al doilea s-ar putea spune ca si fortele paranormale ale celor doua tabere au fost cam egale. Interesant e ca inainte de 2004, Nastase incepuse prigoana impotriva celor de la MISA, iar mai apoi a dat acea declaratie pe care n-a inteles-o nimeni la acea vreme. (B.C.)

  Liderii PSD au comentat „atacul energetic” asupra lui GeoanăPublicat: Lu, 18 Ian 2010,
  Liderii PSD au comentat pe marginea declaraţiilor făcute de Mihaela Geoană potrivit cărora asupra PSD s-a lucrat cu atacuri energetice în campania electorală.”Am nişte cravate violet şi o să încep să le port dacă aşa stau lucrurile”, a spus preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.”Nu am detalii, cel mai bine vorbiţi cu Mircea şi Mihaela Geoană. Dacă vreţi organizăm un seminar, vin şi eu să ascult comentarii. Până una alta, noi ca partid avem alte obiective în această perioadă decât să facem şedinţe de parapsihologie”, a comentat Adrian Năstase. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că referirile privitoare la „flacăra violet” şi la „atacurile energetice” reprezintă o întoarcere la Nostradamus, el subliniind că acum se trăieşte în secolul XXI.
  Mihaela Geoană a declarat într-un interviu la Antena 3 că soţul său, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost atacat energetic în timpul campaniei. „Toată lumea i-a reproşat faptul că vizita la Vântul a fost o mare greşeală. Din punctul meu de vedere cred că nu a ripostat foarte natural, deşi ştia că acea fotografie există. Sunt convinsă că a fost atacat energetic foarte mult. Bănuiesc că PD-L-ul a avut oameni care se ocupau cu aşa ceva”.
  Viorel Hrebenciuc, şeful de campanie a lui Geoană, a vorbit despre faptul că Traian Băsescu a fost ajutat de forţa flăcării violet la dezbaterea finală dinaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele PSD susţine că Traian Băsescu foloseşte persoane specializate în ezoterism. „Eu cred că domnul Băsescu crede în aşa ceva, pentru că îi foloseşte. Cred că una e că îi foloseşte în campanie, treaba domniei sale ce foloseşte, şi alta e cănd îi foloseşte în instituţia prezidenţială şi stau şi îi întreb pe cei care se ocupă de protecţia preşedintelui şi de integritatea sistemului de securitate naţională ce caută oameni de acest gen în proximitatea preşedintelui atunci când îşi face treaba ca preşedinte nu ca simplu candidat”, a declarat Mircea Geoană, într-o emisiune tv.

  Mihaela Geoana: Mircea a fost atacat energetic in timpul dezbaterii finale de la prezidentiale
  de Alina Neagu HotNews.ro
  Duminică, 17 ianuarie 2010
  Mircea Geoana reprezinta viitorul Partidului Social Democrat, in timp ce Adrian Nastase si Ion Iliescu – trecutul, a afirmat, sambata, sotia liderului PSD, Mihaela Geoana, la Antena 3, potrivit NewsIn. Mihalea Geoana mai crede ca sotul sau a fost „atacat energetic” in timpul dezbaterii finale dinaintea alegerilor prezidentiale.
  • „Interiorul partidului este un lucru pe care nu-l inţeleg si poate nici nu vreau sa-l inţeleg. Sincer, pe scurt, mie mi se pare ca in continuare Mircea si cei de varsta lui reprezinta viitorul, iar din pacate si domnul Nastase si domnul Iliescu reprezinta trecutul. Trebuie sa respecţi pe cei mai in varsta, dar atat”, a afirmat Mihaela Geoana.
  • Sotia liderului social-democrat e aproape sigura ca acesta a fost „atacat energetic” in timpul dezbaterii finale dinaintea alegerilor prezidentiale: „Poate spun un lucru pe care…Cred ca a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar in sala oameni care lucrau la acest lucru. Nu stiu daca e o teorie sau alta, dar era pur si simplu paralizat, n-a fost tot timpul, au fost anumite bucaţi, care erau probabil decisive. Cred eu, e o parere personala. Cred ca el le-a simţit atunci. Vreau sa spun ca am simţit foarte mult eu personal, nu aveam energie, nu ma puteam concentra, nu puteam face lucruri, nu eram eu”.
  • „Sincer, eu nu cred foarte mult in lucrurile astea, dar stiu ca s-au intamplat”, a adaugat Mihaela Geoana, amintind si de „intimidarile” la adresa familiei sale, din timpul campaniei electorale: distrugerea unitaţii mobile de diagnostic a Fundaţiei Renasterea, controlul de catre ANAF, sau intrarea unor necunoscuţi prin efracţie in sediul fundaţiei.
  Mihaela Geoana a marturisit si ca regreta ca nu s-a implicat mai mult in campania electorala, dar si si-a avertizat sotul cu cateva zile inaintea alegerilor ca ar trebui sa isi ia toate masurile ca nu cumva sa se repete situaţia de la parlamentare, cand PSD a pierdut alegerile, desi exit poll-urile ii dadeau castigatori pe social-democrati.
  • Ea nu ii reproseaza sotului ei vizita nocturna la Sorin Ovidiu Vantu, dinaintea alegerilor, si i-a luat apararea fratelui sau, Ionut Costea, seful Eximbank: „Trebuie sa ne maturizam si sa vedem ca un om care castiga atat cat castiga colegii lui din breasla sau cat a castigat fosta presedinta a acestei banci, nu are de ce sa ii fie rusine. Ionuţ Costea a fost presedinte la doua banci private inainte de a veni la aceasta banca. A trecut la o banca de stat pentru ca, sincer, in PSD nu sunt bancheri. Cred ca a facut un lucru sa ii sprijine si sa ii ajute, nu sa profite el”,a afirmat Mihaela Geoana, adaugand ca nu se pune problema ca fratele sau sa se retraga de la conducerea Eximbank, iar familia nu i-a cerut acest lucru.
  Spiritualitate teoretica, Traditii si superstitii
  Magia neagra (atacul energetic)10 Feb 2009
  Atacul energetic asupra persoanelor este deseori asemuit cu magia neagra, si aceasta, deoarece ambele tehnici au in vedere acelasi scop: crearea unor blocaje energetice, pierderea de energie vitala sau chiar decesul celui in cauza.
  Nu vom da nici un fel de detaliu cu privire la aceasta actiune, foarte periculoasa de altfel care, daca ar fi pusa in practica de unii cititorii site-ului cu o oarecare forta energetica (chiar si din pura curio¬zitate), ar provoca nenumarate neplaceri.
  Insa, pentru contracararea urmarilor acestui tip de atac, tre¬buie sa fie recunoscute senzatiile sau perceptiile ce pot aparea in asemenea momente. Prin urmare, starea de disconfort resimtita se poate manifesta in forme si momente diferite:
  – in timpul noptii, spre exemplu, persoana se poate trezi din somn, brusc, agitata, fara a exista un motiv precis;
  – uneori, ea poate simti o senzatie de caldura interioara ne¬obisnuita, ce se intensifica cu trecerea timpului, si care este insotita de scaderea energiei sale vitale si incapacitatea de a mai reactiona;
  – de asemenea, poate simti o presiune la nivelul unor zone ale corpului (de obicei cele mai sensibile) sau intepaturi, frisoane, tahicardie (fara o cauza reala), transpiratii, dureri locale, emotii nejustificate.
  Sunt numeroase starile de disconfort deter¬minate de cauze reale, obiective, dar sunt multe si cele induse.
  Inainte de a intreprinde orice actiune de re¬cuperare, trebuie descoperita natura reala a cauzei care a generat senzatia respectiva. Atentie! Forta atacurilor energetice este cu atat mai puternica cu cat senzitivitatea persoanei agresate este mai mare.
  In cazul in care aceasta stare este urmarea unui atac ener¬getic, trebuie retinut faptul ca atacatorul urmareste fie doar son¬darea sau testarea subiectului (si prin urmare va intrerupe la un moment dat agresiunea, fara a produce vatamari celui in cauza), fie eliminarea corpului vital (situatie in care este foarte greu de luptat impotriva acestei forte, dar nu imposibil).
  De cele mai multe ori, agresorii sunt reprezentati prin indi¬vizi puternici (persoane singulare sau in grup), care se ocupa cu studiul limitelor fizice, psihice, intelectuale ale unor semeni, prin persoane negative sau spirite reincarnate, care se hranesc cu energie vitala sau urmaresc scaderea capacitatilor persoanelor vizate, sau prin cei ce lucreaza cu magia neagra. Atacul energetic poate fi realizat, insa, si de entitati negative sau prin intermediul unor aparate comandate de oameni.
  O metoda de moment, pentru contracararea efectelor acestor atacuri, intotdeauna la indemana si foarte eficienta, este redirectionarea energiilor negative intr-o apa curgatoare (un jet de apa, spre exemplu) sau statatoare (dintr-un recipient, de pilda). Pentru a obtine efectele dorite, apa statatoare, la anumite intervale de timp, trebuie arun¬cata si inlocuita cu una proaspata.
  Apoi, dupa crearea protectiei necesare, trebuie gasita meto¬da cea mai potrivita prin care se pot obtine date despre atacator si despre motivul agresiunii sale, pentru a se cunoaste pasii ce trebuie urmati. Nu conteaza distantele.
  O buna protectie se asigura prin rugaciunea pe care trebuie sa o spunem, seara de seara, fiecare dintre noi.
  Atacurile energetice
  Atacurile energetice

  Aura se strica cind cineva iti strica ziua

  Atacurile energetice precum izbucniri accidentale de furie, invidie sau rautate sint, de regula, rapide si trecatoare. in prima clipa putem sa nu sesizam nimic si sa uitam indata un incident neplacut, aparent minor. Numai ca acesta va lasa urme.

  Pe aura (deci in biocimpul nostru individual) vor aparea zgirieturi, portiuni subtiate, fisuri sau chiar sparturi, care apoi lasa urme in suflet si ne afecteaza inevitabil viata normala de fiecare zi. Vezi si expresia mi-a stricat ziua.

  Analiza psihoenergetica

  Atunci cind se instaleaza o perioada dificila, intunecata, ca un sir de pase proaste, este necesar sa ne analizam mai intii starea psihica, sa facem o autoanaliza psihoenergetica, punind si diagnosticul corect. Ca sufletul este ranit se poate constata dintr-o serie de simptome caracteristice, strins legate intre ele:

  Fleacurile ne irita si devenim agresivi si rai.
  Simtim adesea o neliniste fara cauze aparente, o deprimare, din senin ne vine a plinge si chiar lacrimam.

  Seara nu putem adormi. Ne chinuieste insomnia, iar cind, intr-un tirziu, reusim sa adormim, ne chinuiesc tot soiul de cosmaruri. in timpul zilei ne concentram foarte greu.
  Adesea ne paleste o oboseala inexplicabila, ne cade totul din mina.

  Nu ne gasim locul, iar intilnirile cu persoanele ce ne-au fost simpatice pina acum nu ne mai fac aceeasi placere.
  In familie apar instrainarea, dezacordurile.

  Viata si-a pierdut sensul, ne simtim inutili, avem impresia ca ar fi mai bine pentru ceilalti daca am disparea de pe fata pamintului.

  Daca identificam majoritatea acestor simptome, inseamna ca sufletul ne-a fost ranit de rautatea cuiva, ca, fara sa vrem si sa stim, am nemultumit pe cineva. Este posibil sa fi imbrincit sau inghiontit, fara sa vrem, pe cineva in mijloacele de transport si sa nu ne fi cerut scuze; sau poate am raspuns rastit unei persoane care ne-a pus o intrebare banala si inofensiva, sau, cine stie, ne-am uitat mai altfel la cineva.

  Cum ne readucem linistea psihica

  A doua cauza poate fi o ambianta energetica nefavorabila. Nu este exclus ca cineva, cu care avem relatii permanente, sa aiba o atitudine ostila fata de noi. De pilda, este vorba despre cineva invidios, dar care nu obligatoriu ne vrea raul. Atitudinea ostila vine din subconstientul persoanei.

  Trebuie sa stiti ca ne putem readuce linistea sufleteasca si sanatatea! Aceasta depinde, in primul rind, de noi insine. Daca nu exista deochi sau facatura, deci nu exista un atac energetic intentionat, nu trebuie sa ne adresam specialistului.

  Cum trebuie sa procedam pentru a ne reduce linistea? Odinioara, se citea in zori o rugaciune speciala, apoi se descinta apa, care era turnata pentru spalat deasupra unui lighean si azvirlita apoi intr-o apa curgatoare (riu). Se credea ca astfel raul era spalat, iar apa curgatoare indeparta degraba toate necazurile.

  Rugaciunea trebuia spusa in fata icoanei Mintuitorului, dupa care se descinta apa, iar dupa spalare cu apa descintata se mai rostea inca un descintec si cind se arunca apa din lighean in riu. Totul trebuia rostit cu convingere si credinta, caci se cerea ajutorul lui Iisus, Maicii Domnului si apostolilor.

  Stiinta contra facaturii

  Tot inainte vreme, pe linga rugaciuni si descintece se aplica un fel de autotratament psihoterapeut pentru vindecarea sufletului ranit. Facatura si deochiul sint atit de cunoscute ca atacuri ostile, incit doar pronuntind denumirea lor ne inspaimintam si ne temem sa nu fim tinta acestor atacuri energetice.

  Stiinta contemporana a stabilit cu precizie ca, in timpul emotiilor negative puternice, indeosebi a acceselor de furie, parametrii emisiei energetice a persoanei in cauza se modifica.
  Experientele efectuate in laboratoarele de specialitate din SUA si Rusia au confirmat ca biocurentii acestei emisii influentate de stres, minie etc. au efect atit asupra structurilor vii, cit si a celor apartinind nonbiologicului. in cadrul experientelor s-au folosit intre alte aparate, lasere cu cuart, ecranate puternic. De obicei, laserele cu cristale de cuart sint foarte stabile, de cind s-a actionat asupra lor cu biocurenti, dintr-o data aparatele de masura au aratat schimbari majore, desi ecranele folosite erau foarte rezistente.

  Omul este insa mult mai sensibil decit orice aparat de acest fel. De aceea, cind cineva are o izbucnire de furie si gindeste ceva nu tocmai placut despre noi, aceste ginduri vor influenta puternic biocimpul nostru propriu, de care depinde starea intregului organism. Ca urmare, pot aparea tulburari in functionarea tuturor organelor si, mai mult, a celui care le coordoneaza pe toate – creierul. De aici vin toate necazurile si nenorocirile care se pravalesc din senin asupra unora dintre noi.

  Ce e de facut cind ne simtim atacati energetic

  Prin urmare, cind constatam semnele despre care am amintit anterior, trebuie sa ne mobilizam si sa inlaturam efectele atacului energetic.

  in primul rind trebuie sa ne impunem un punct de vedere optimist, sa ne autosugestionam, repetind in permanenta: „Stiu cu siguranta ca starea mea este trecatoare, dar se va imbunatati neaparat, voi depasi repede aceasta perioada nefasta! Totul o sa treaca! „.

  Formula aceasta miraculoasa o vom repeta zilnic, dimineata cind ne trezim si seara, la culcare, de mai multe ori. Nu trebuie sa ne chinuim sa depistam cine si cind a putut savirsi acest atac impotriva noastra. Chiar daca ne amintim vreun conflict, scandal sau incident neplacut, care ar fi putut declansa acest atac drept raspuns, trebuie sa ne straduim sa uitam totul.

  Cum sa ne captam energia necesara functionarii organismului

  Un alt moment important este acela de captarea energiei necesare mentinerii nivelului normal de activitate in toate sistemele si organele. Organismul nostru primeste energia de care avem nevoie nu numai din alimentatie, dar si direct din mediu si, dupa parerea multor oameni de stiinta, chiar direct din Cosmos. in situatia dificila in care ne aflam in urma atacului energetic, cantitatea de energie pe care o primim se poate dovedi insuficienta.

  De aceea, pentru a spori cantitatea de energie pe care o putem primi din mediu (din Cosmos), vom aplica urmatorul procedeu. Ne asezam comod in fotoliu sau ne culcam pe pat. Apoi ne imaginam cum energia din exterior patrunde in corpul nostru, se revarsa peste tot si patrunde in fiecare organ, in fiecare celula.

  Putem sa vizualizam acest flux de energie ca pe o ploaie aurie sau raze ale soarelui. Cu cit tabloul pe care-l alcatuim in inchipuire este mai colorat, mai viu, mai stralucitor, cu atit vom fi mai eficienti in absorbirea energiei noastre. Exercitiul poate fi repetat zilnic, timp de 20-30 de minute.

  Cum sa prevenim un atac energetic

  Un adevar cunoscut de noi toti spune ca este mult mai usor sa preintimpini un necaz, decit sa il inlaturi dupa ce a venit. De aceea, este bine sa ne straduim sa nu provocam celorlalti emotii negative, care se pot transforma in reactii negative, lovind in noi insine. Nu este complicat. Trebuie sa fim politicosi, rationali, prietenosi si atenti cu cei din jur. Un cuvint bun si un zimbet dezarmeaza un rauvoitor. Daca am gresit, daca sintem vinovati de ceva, trebuie sa recunoastem.

  Odinioara, se spunea ca un pacat ascuns sau o minciuna ranesc sufletul. Cind sintem in conflict cu cineva, ne certam plini de rautate si venin, simtim ostilitatea celuilalt, sa nu ne vedem in ochi. Raza vizuala este ca un laser, este cea mai puternica arma in agresiunea energetica.

  Cind venim acasa prost dispusi, plini de presimtiri sumbre, trebuie sa facem de indata un dus. Cind apa se scurge pe corp, o privim si ne gindim ca apa spala tot ce a fost greu si neplacut peste zi, caci apa are proprietatea de a absorbi tot felul de informatii, inclusiv cele negative, ducindu-le apoi cu ea.

  Daca in casa la noi vine uneori sau deseori o persoana care ne este ostila sau, pur si simplu, nu ne face placere sa o vedem, dupa ce a plecat vom aprinde neaparat o luminare. Exista si un alt mijloc, la fel de vechi, pentru a imbogati starea energetica. Se taie doua cepe in jumatati si se pune cite o jumatate de ceapa in fiecare colt al camerei. Se lasa peste noapte. Dimineata se string bucatile de ceapa intr-o punga de hirtie si se ingroapa sau se ard. Sint de ajutor si citeva crengute de pelin, sunatoare sau papura, care se pun la prag, linga usa de la intrare, schimbindu-le periodic.

  Si, ce este mai important, sa ne impunem intotdeauna convingerea ca vom fi sanatosi si fericiti. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Atacul psihic si protectia psihica
  Tot UNIVERSUL este tesut din particule energetice.Sursa principala de energie pentru noi este Soarele, care timp de miliarde de ani a acumulat energia cosmica si acum ne-o reflecta noua.Particulele energetice, strabatand tot UNIVERSUL, se descompun in diferite particule mai mici. Ajungand pana la Pamant, ele energizeaza tot ce se afla in drumul lor.
  Aceasta energie a participat la formarea atmosferei, naturii si vietii pe Pamant.Tot ea ne mentine viata si echilibrul ecologic. Orice corp si obiect are propriul camp energetic.Campul acesta contine mii de parametrii.Pe unii ii cunoastem deja din fizica, altii inca nu sunt descoperiti.
  Fizicienii din toata lumea cerceteaza campul energetic uman cu metodele cele mai moderne. Campul energetic sau aura noastra se poate fotografia, masura si poate fi vazuta in infrarosu. Pentru a avea o anumita imagine a valorilor pe care campul energetic le are, vom face apel la etaloanele de masuri cunoscute, neexistand inca un sistem specializat de masuratori.
  Corpul nostru este inconjurat de particule energetice, numite leptoni. La omul obisnuit, volumul leptonilor este intre 3, 5-4 m3 de aer, la cei cu capacitati asa-zise “paranormale” sunt 4, 5-5, 5 m3. Volumul acestora se masoara cu ansa. Campul nostru energetic contine, de asemenea, specrul de lumina cu o anumita frecventa. La omul obisnuit frecventa consta in 70% unde milimetrice, 15% centimetrice si 15% decimetrice, cel cu capacitati paranormale are cca. 85-95% unde milimetrice, 8-3% centimetrice si 7-2% decimetrice.
  Puterea energiei corpului depinde si de polaritate. Corpul energetic retine particule pozitive, negative si neutre si multe altele, carora noi inca nu le cunoastem denumirea.
  Cu cat volumul leptonic, procentul undelor milimetrice si polaritatea pozitiva este mai mare, cu atat puterea de vindecare a bioterapeutului este mai mare.
  Toate particulele se gasesc in permanenta miscare.Dupa legile fizicii stim ca ele vibreaza, se atrag, se resping, se transforma in diferite tipuri de energie.
  Psihoparticulele sunt responsabile pentru planul psihoemotional.Toate particulelepenetreaza corpul nostru energetic si fizic.Cel mai repede patrund particulele informationale aducindu-ne informatia despre tot ce ne inconjoara aici si in departare.Totodata ele duc informatia despre noi in Univers, patrund in corpul nostru alte particule.Corpul nostru fizic capteaza toate particulele prin supafata pielii, prin puncte bioactive, care sunt cunoscute in acupunctura, prin crestet, prin maini, prin piciore, prin respiratie si alimentatie.
  Creierul nostru, ca o antena mare, concentreaza toata informatia si cu ajutorul unor mecanisme si a sistemului endocrin transforma leptonii in bioparticule de marime 10-9 si le repartizeaza tuturor sistemelor, organelor, celulelor corpului fizic prin anumite canale si centre energetice mentinand functia normala a organismului.Pana cand structura parametrilor corpului energetic este echilibrata si corpul fizic este sanatos. In cazul dezechilibrului scade functia unor sisteme, organe, celule.Apar diferite afectiuni.
  Am spus ca toate particulele energetice vibreaza, transmit informatia de la una la alta.Asa cum toate campurile noastre se intrepatrund si se intersecteaza, informatia se transmite de la un corp energetic la altul, dar creierul nostru prelucrand informatia ne formeaza imagini despre tot ce ne inconjoara in natura si ce reprezentam noi ca fiinte umane.
  Intotdeauna campul nostru energetic lasa o urma pe tot ce am atins candva, cui i-am strans mana, pe cine am alintat sau l-am lovit, pe toate obiectele care ne-au fost dragi, ne mentine legatura intre noi si cei ce ne sunt apropiati.Fiecare fotografie este o urma energetica.Fiecare casa sau apartament au impregnat toata informatia despre cei ce au locuit sau locuiesc in casa, dar si despre bucuria sau necazurile, certurile acelora care au trait aici.De aceea, mutandu-va in casa noua, faceti zugraveala sau sfestanie casei.
  Deseori simtiti ca unele obiecte sau lucruri va fac bine, va bucura, altele va aduc ghinion.Unii oameni va atrag, altii va resping, etc.Toate lucrurile acestea se petrec la nivel energetic, adica al subconstientului vostru.
  Stim ca unii oameni au un instinct foarte dezvoltat si presimt unele lucruri dinainte.Asta inseamna ca subconstientul lor este puternic si daca il asculta se vor descurca mai bine in viata.Informatia se transmite de la om la om, de la om la obiecte si invers.Asa stau lucrurile pe planeta noastra si in tot Universul.
  Energiile cosmice influienteaza tot ce se gaseste in Univers si pe Terra.Toate campurile fiintelor vii si ale naturii se influienteaza reciproc.Pentru pastrarea armoniei campului bioenergetic ne ajuta psihoparticulele care se transforma prin epifiza si echilibreaza planul psihoemotional.Cand functia epifizei este scazuta si campul energetic este dezechilibrat, apar diferite afectiuni ale sistemului nervos central si vegetativ.
  Epilepsia si alte boli ale sistemului nervos sunt provocate de un dezechilibru energetic foarte profund.Avem rezolvate foarte multe cazuri de epilepsie si comportament neadecvat, prin echilibrarea campului energetic.
  Puterea psihoenergiei depinde de gandirea noastra.In ultimii 50 de ani am uitat de puterea gandirii noastre care poate fi pozitiva, adica constructiva, sau negativa, adica distructiva.Fiecare gand, pune in miscare particule din biocampul nostru. Le concentreaza, le tine in campul nostru sau le trimite in afara lui. De aceea este foarte important ce gandim. Fiecare gand inca neformat, nepronuntat, deja a si ajuns la destinatie.Fiecare gand formeaza in campul eteric o forma energetica(forma-gand) de sine statatoare.
  Gandurile de aceeasi polaritate si frecventa (fie pozitiva, fie negativa) se aduna, se maresc in volum. Gandurile pozitive de pace, dragoste, bucurie, ne calmeaza, ne echilibreaza fizic si psihic. Ne ajuta sa comunicam mai bine, sa reusim in rezolvarea problemelor, sa vedem viitorul cu optimism, chiar si avand unele greutati in viata. Ne ajuta sa ne mentinem structura campului energetic, primita prin nastere, intr-un echilibru armonios, sa pastram sanatatea corpului fizic si sa trecem mai usor prin toate incercarile vietii.
  Gandurile pozitive vibreaza la un nivel inalt si ne ridica in plan spiritual. Ne ajuta sa ne realizam si in toate celelalte planuri: fizic, psihic, material si psihoemotional.
  Gandurile negative de invidie, gelozie, ura, manie, barfele, blestemele, farmecele, toate nemultumirile au vibratii de frecventa joasa. Acest camp concentreaza mai multa energie negativa din mediul inconjurator si si iradiaza toate particulele negative, incarcand negativ pe toti si tot ce il inconjoara. Ori de cate ori ne dorim un lucru foarte mult, noi il construim pe plan mental. Orice gand distrugator, adica negativ, incepe sa existe la acel nivel de vibratii joase.
  Toti suntem legati prin campuri energetice si gandurile noastre. Aceasta explica faptul ca agresiunile psihice deseori sunt facute incinstient. Oamenii inca nu si-au dat seama de puterea gandirii. Ei nu stiu, dar creeaza ceva ce are o viata proprie in natura.Ceva ce nu se distruge, ramane aici langa noi si influienteaza toate planurile vietii noastre. Nu e bine sa emitem ganduri negative, caci ele se vor intoarce intr-un fel sau altul de unde au plecat si mult amplificate in puterea lor negativa, fiindca in calatoria sa gandul vostru negativ a mai captat si alte ganduri negative de vibratie joasa.
  Stim proverbul”Tot ce se aseamana se aduna”. Cu cat se strange mai multa energie negativa in campul vostru energetic, cu atat mai mult va dezechilibrati si energetic si fizic si psihic si spiritual. Intotdeauna invinovatim pe altii ca nu sunt corecti, ca nu ne merge bine in toate, suntem indispusi, disperati, necajiti si nici nu ne dam seama ca deseori cauza turturor necazurilor noastre suntem noi insine, cu gandirea noastra negativa si tot comportamentul nostru. Noi singuri putemsa ne facem viata mai usoara sau mai grea.Totul depinde de gandirea noastra, ce forma-gand emitem zi de zi.
  Formele- gand, plutind prin spatiu, influienteaza alte fiinte vii, le poate afecta sau ingreuna starea celor ce ne inconjoara acasa, la serviciu, in mijloacele de transport si oriunda ne aflam noi.
  ASADAR CUM SE PETRECE ATACUL PSIHIC ??
  Constient din partea unor oameni si din rautate, inconstient din partea altora. Poate fi direct sau indirect. Poate fi ziua sau noaptea, cand omul este mai deschis energetic si nu se poate proteja constient.Poate fi provocat de una sau mai multe persoane. Trimis de rude, vecini, dusmanii vostri sau de oameni stranii(vrajitori). Poate fi indreptat asupra unei persoane, a unei colectivitati sau a unei comunitati.

  CE SIMTIM CAND SANTEM ATACATI PSIHIC ??
  Va dau un exemplu, din multe altele, din practica mea: anul acesta mi s-a adresat o doamna din Pitesti, 35 ani, Andreea I.
  Ne-a povestit ca pana in 1997 se simtea bine, nu avea nici o afectiune grava, era vesela, in bune relatii cu toata lumea, multumita de viata. Totul ii mergea bine si acasa si la serviciu. In decursul unui an totul s-a schimbat. Acasa se simtea bine, insa la serviciu totul se schimbase.Mai ales cand in biroul ei intra dl.M.A. si cu cat el ramanea mai mult timp in birou, cu atat mai prostse simtea dansa.A inceput cu un disconfort usor, cu dureri de cap, ameteli, insomnii, vise neplacute, cu apasare pe cap, o stare de slabiciune, moleseala, lipsa puterii. Pe zi ce trecea ii scadea puterea de concentare, pofta de mancare, avea cosmaruri, a devenit irascibila, fricoasa, depresiva, nu avea chef de nimic. Isi pierduse vointa de a se lupta cu starea ei.Totul mergea rau.Au aparut probleme cu colegii, la serviciu si acasa.I s-a schimbat si comportamentul.Prefera sa se izoleze. Simtea ca prin interiorul ei se pierduse ceva, plecase ceva.Din luna in luna starea ei se agravase foarte mult, accentuandu-se toate simptomele.Toate analizele facute erau bune, dar nici un tratament nu a ajutat-o.
  Citind despre fenomenele paranormale, si-a dat seama ca ceva nu este in regula pe plan energetic. A incercat sa discute cu colegul ei. L-a intrebat de ce ii trimite energie negativa? De ce o incarca energetic? De ce ii face rau?
  Dansul i-a raspuns ca de catva timp a descoperit ca are capacitati paranormale. A gasit-o pe dansa cea mai deschisa si mai receptiva la manipularile lui energetice. El se antrena constient pe campul ei energetic, daca poate s-o “doboare”sau sa o dezechilibreze total.
  La intrebarea ei –“Daca nu se teme ca va fi pedepsit de DUMNEZEU ca-i distruge sanatatea?”- el a raspuns ca nu-i pasa!
  Asta e o crima energetica, asa cum Dl. A procedat constient. E o agresiune, un atac energetic.
  Cand venise la noi, campul energetic al d-nei era foarte dezechilibrat si parametrii mult scazuti in polaritate, frecventa, etc. Dupa consultatie si tratamentul nostru, de 10 zile, pacienta a revenit la normal. Au disparut toate simptomele, si-a recapatat vitalitatea, puterea fizica si psihica, somnul, vointa. Am invatat-o sa se protejeze singura. Astazi dna este sanatoasa si nu se mai lasa influientata de nimeni. Acum nimeni nu-i poate face nici un rau.
  Asa cum ati vazut, atacul psihic provoaca dezechilibru pe toate planurile, acutizeaza afectiunile cronice, pot sa apara afectiuni noi, schimba comportamentul, duce la discomfort total.
  Daca omul nu iese repede de sub atacul energetic, starea lui se agraveaza mai profund, chiar poate duce la dezvoltarea tumorilor si la moarte.
  In experienta mea de medic, am vazut un caz mortal al unui copil, deochiat. Era intr-un sat din Siberia, in anii 70. Atunci nu stiam ce sa fac, acum e mai simplu – echilibrez campul energetic. Asa mi-am salvat un fin.
  In toata practica mea de medic m-am convins ca nu trebuie sa ignoram nici o metoda ne-traditionala sau populara pentru a ajuta mai bine pacientii nostri. De aceea combin tratamentul traditional cu metode naturiste, masaj, hipnoza, osteopatie, bioenergie etc.Rezultatele m-au convins de eficacitatea lor. Acum n-as putea lucra altfel. Pe langa tratament, invat pacientii cum sa-si pastreze energia si cum sa se protejeze de atacul psihic sau energetic.

  CUM VA PUTETI PROTEJA DE ATACUL PSIHIC ??
  Protectia este usoara daca constientizam tot despre ceea ce am vorbit pana acum!
  – Educati-va sa ganditi numai pozitiv despre voi si despre cei ce va 8inconjoara.Prin aceasta ridicati vibratiile voastre si ale altora si mentineti echilibrul energetic.Orice gand negativ stergeti-l imediat si el nu se va stabiliza in campul vostru.
  – Programati-va subconstientul numai pozitiv si el va manifesta numai pozitivul in toate actiunile si in viata voastra.
  – Invatati sa va controlati si sa va stapaniti toate emotiile, deoarece ele ve consuma multa energie.Macar 2-3 luni analizati orice explozie emotionala. Daca vedeti ca nu puteti schimba situatia si rezolva problemele, linistiti-va.Cand sunteti calmi, mai usor gasiti raspuns la rezolvarea problemelor si astfel pastrati energia atat de pretioasa pentru intretinerea corpului.
  – Formati-va in mental (gand) un invelis protector in forma de clopot, perete transparent, sfera, piramida energetica, care va acopera din cap pana in picioare. Infasurati-va in ea din crestet pana in calcaie cu lumina Divina. Ganditi-va ca nimeni nu poate patrunde prin invelisul vostru protector, nici un gand negativ, straniu, nici o emotie negativa, nici un farmec, blestem, etc., si astfel precis ca veti fi protejat.Fiti mai perseverenti in exercitiu si o sa reusiti numaidecat.
  – Rugati-va ca Divinitatea sa va ajute in protectia voastra sau a celor dragi voua.Credeti in adancul sufletului ca va aude si va ajuta; atunci protectia Divina este garantata.
  – Nu uitati de rugaciunea “Tatal nostru” si “Rugaciunea inimii’, spuse de trei ori dimineata si seara cu voce tare, ele va purifica si va echilibreaza campul energetic, va protejeaza.Rugaciunea voastra sincera si curata pentru binele vostru, a celor apropiati, chiar si a celor straini, va fi auzita de Divinitate. Imaginati-va ca tot ce cereti de la Dumnezeu pentru sanatatea voastra si pentru rezolvarea problemelor voastre, ca si cum rugaciunea voastra s-a si implinit.Faceti asta timp de 10 zile-1 luna si o sa va mirati ca totul s-a rezolvat mai bine decat ati programat voi singuri.
  – Intariti campul vostru energetic prin ganduri foarte bune, respectarea conditiilor vietii sanatoase (alimentatie vegetariana, odihna, etc, ).Nu ratati orele de somn intre 23, 00 si 2, 00 noaptea cand Universul va incarca si echilibreza corpul.
  – Nu agresati psihic pe nimeni, iertati-i pe inamicii vostri, nu va implicati in necazurile altora. Deconectati-va cat mai repede de necazurile si nemultumirile voastre. Resentimentele va scad vibratiile, va fac vulnerabili la energiile negative si la atacul energetic. Nu va suparati ca nu va merge bine. Divinitatea ne-a programat si cele bune si cele rele. Totul e o invatatura, o experienta prin care trebuie sa trecem si sa infruntam totul.
  – Cu dragoste, credinta, antrenament si rabdare, traind in armonie cu tot ce va inconjoara, puteti obtine totul, pe toate planurile. La fel si protectia psihica.

  Va doresc multa sanatate si succes.

  DR. MARIA KANT
  Tehnică specială de protecţie aurică împotriva influenţelor ostile sau perturbatoare
  Tehnica specială secretă de producere a unui înveliş eficient de protecţie împotriva influenţelor exterioare ostile sau perturbatoare
  (Oul de protecţie aurică)

  NOTĂ. Această tehnică nu va fi abordată decât de către cursanţii care au fost iniţiaţi în procedeele referitoare la respiraţia yoghină (PRANAYAMA).
  Această tehnică yoghină simplă de concentrare mentală şi meditaţie se adresează îndeosebi acelora care, indiferent de anul de YOGA în care se află, încă se mai simt foarte receptivi ori fragili interior cât şi celor care sunt cuprinşi adesea cu o teamă nedefinită, paralizantă, în timpul întâlnirilor cu alţi oameni sau în momentul confruntărilor existenţiale pe care le au în lumea relaţiilor exterioare. Aceste fiinţe umane vulnerabile vor putea, prin intermediul acestei tehnici aplicate perseverent, să-şi creeze un câmp de forţă subtil (înveliş AURIC) protector împotriva tuturor energiilor subtile nocive sau malefice (negative) care provin de la anumite fiinţe umane rele sau care există în anumite ambianţe în care suntem obligaţi să rămânem mai mult timp.
  Pentru a ajunge la rezultatele scontate, este bine să practicăm timp de 3 săptămâni în fiecare dimineaţă această tehnică specială „întărind” din când în când oul auric de protecţie creat de noi prin proiecţie mentală în timpul zilei.
  Modul de execuţie
  -vom sta în picioare cu faţa şi corpul orientate către NORDUL MAGNETIC şi vom urmări să avem spatele cât mai drept; simultan vom conştientiza ferm că avem picioarele bine fixate în pământ.
  -când realizăm acest procedeu vom fi atenţi să inspirăm NUMAI pe nas şi să expirăm pe gură. Atunci când inspirăm vom dirija suflul subtil preluat prin nări (PRANA) direct (în plan subtil) în regiunea abdominală, la nivelul centrului de forţă MANIPURA CHAKRA; pentru a uşura acest proces de acumulare, vom bomba (fără să forţăm) abdomenul la inspiraţie şi îl vom aplatiza cât mai mult la expiraţie;
  -după aproximativ 7 minute de execuţie a acestei respiraţii, vom vizualiza cât mai clar şi ferm interior un fel de fir SUBTIL galben auriu intens care iese din MANIPURA CHAKRA şi urcă gradat pe coloană (prin canalul subtil al lui SUSHUMNA NADI) pentru a se focaliza în zona creştetului (în plan subtil la nivelul lui SAHASRARA).
  Acest fir de lumină galben aurie este apoi VIZUALIZAT cum iese de aici (SAHASRARA) pentru a se înfăşura în exteriorul corpului nostru fizic (această vizualizare mentală, cât mai precisă, creatoare amplifică un anumit circuit energetic PRANA-ic secret în fiinţa noastră).
  -în continuare vizualizăm (la fel de clar) mai departe acest fir subtil, energetic galben-auriu ieşind cam 10-15 cm deasupra capului şi apoi mentalizăm cum el începe să se răsucească DAR NUMAI spre stânga (în sensul de mişcare YANG (+)) în jurul nostru, descriind astfel o SUI-GENERIS spirală YANG de culoare galben aurie care va forma în final un strălucitor ovoid auriu în jurul corpului nostru fizic.
  -în momentul în care firul vizualizat de noi (galben-auriu) ne-a ajuns (în plan subtil) cam la 10-15 cm sub picioare, corpul nostru fizic va fi mentalizat ca fiind complet înconjurat de acest fir (galben-auriu) şi acum ne imaginăm în continuare că firul urcă prin picioare, ajungând în centrul nostru de forţă MULADHARA CHAKRA şi apoi de aici el va fi vizualizat cum urcă din nou în centrul nostru de forţă MANIPURA CHAKRA, în punctul de plecare (acest punct de plecare va fi chiar centrul de forţă MANIPURA CHAKRA).
  -este foarte bine să repetăm de 21 de ori această vizualizare, întărind şi făcând să fie din ce în ce mai clar şi LUMINOS acest fir subtil, energetic galben auriu ce este vizualizat ca fiind înfăşurat în jurul corpului nostru fizic cât MAI DES, fără a lăsa nici o „fisură” în oul protectiv creat de noi mental.
  -atunci când considerăm că oul nostru SUBTIL de protecţie este suficient de bine format, ne vom plimba în cerc (în sens YANG (+)) prin cameră timp de 7 minute, pentru a conştientiza SUBTIL cât mai distinct prezenţa „ovoidului propriu de protecţie” şi totodată vom urmări să percepem cât mai clar modul inefabil în care sensibilitatea noastră vibrează până la periferia (GRANIŢA) oului nostru energetic astfel format de noi.
  Acum ne vom simţi puternici şi vom realiza clar că suntem total protejaţi. Imediat după aceasta vom constata cu bucurie că nici o influenţă subtilă rea ori nocivă (perturbatoare) nu va mai putea să treacă deloc prin (DINCOLO DE) el. Pentru a „HRĂNI” (ENERGIZA) mai departe „oul nostru de protecţie” ne vom reaminti (mai ales la început cât mai des de oul nostru cel subtil de protecţie, conştientizând astfel prezenţa sa în aura noastră care ne „ÎNVELISE” întocmai ca un câmp magnetic intens şi diferit.
  După o anumită perioadă de practică perseverentă a acestei tehnici, datorită amplificării constante a aspectului solar, YANG(+) în fiinţa noastră, aproape că nu vom mai avea nevoie să recurgem la ea (cu toate că ACUM ea ne este NECESARĂ!) pentru a ne proteja. Cu ajutorul ei, în scurt timp vom deveni suficient de puri energetic (vibratil) şi solari ca să facem faţă cu cea mai mare uşurinţă oricăror atacuri şi tuturor influenţelor malefice de natură subtilă.
  În fazele superioare, noi vom ajunge fără îndoială să ne simţim permanent protejaţi de DUMNEZEU şi INVULNERABILI.

  yogaesoteric

  Sever Voinescu: Daca a fost un atac energetic la Mircea Geoana, a fost acum 51 de ani, cand s-a nascut
  de R.P. HotNews.ro
  Luni, 18 ianuarie 2010, 8:41 Actualitate | Politic

  Democrat-liberalul Sever Voinescu explica despre ce este vorba atunci cand se vorbeste despre flacara violet si despre atacurile energetice impotriva presedintelui PSD Mircea Geoana. „Daca a fost vreun atac energetic, e posibil sa fi fost acum 51 de ani, cand s-a nascut domnul Geoana”, a declarat deputatul PD-L, citat de NewsIn.

  „Mai multi amici mi-au sugerat sa va spun povesti SF, cum ca ne-am fi intalnit cu Golum si Jedi deodata si am fi luat, noi cei de la PD-L, raza violeta cu care ne-am dus la batalie”, a atacat Sever Voinescu, dand astfel o replica la afirmatiile facute de fostul candidat PSD la presedintie si de sotia acestuia, Mihaela Geoana.

  Deputatului democrat-liberal nu i-au scapat nici declaratiile deputatului PSD Nicolae Banicioiu, care a anuntat ca vrea sa ancheteze desfasurarea confruntarii finale dintre Traian Basescu si Mircea Geoana, pentru ca a vazut acolo persoane „dubioase”, „mari specialisti in parapsihologie”. „Eu sunt gata sa cer o comisie de ancheta. Simt ca domnul Radu Stroe l-a bombardat energetic pe tanarul meu coleg (Honorius Prigoana, n.red) si culoarea puloverului (Stroe avea in seara alegerilor un pulover mov, n.red), este o dovada”, a raspuns fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu.

  „Va dati seama ce s-ar fi intamplat daca un om care gandeste asa ar fi ajuns presedintele Romaniei? Daca un om care spune ar fi ajuns presedintele Romaniei, va dati seama in ce situatie de vulnerabilitate ne-am fi aflat”, a incheiat Sever Voinescu.

  Replica democrat-liberalului vine dupa ce, in urma cu o zi, Mihaela Geoana a declarat ca este aproape sigura ca sotul sau a fost „atacat energetic” in timpul dezbaterii finale dinaintea alegerilor prezidentiale: „Cred ca a fost atacat energetic foarte mult, erau chiar in sala oameni care lucrau la acest lucru. Nu stiu daca e o teorie sau alta, dar era pur si simplu paralizat, n-a fost tot timpul, au fost anumite bucati, care erau probabil decisive. Cred eu, e o parere personala. Cred ca el le-a simtit atunci. Vreau sa spun ca am simtit foarte mult eu personal, nu aveam energie, nu ma puteam concentra, nu puteam face lucruri, nu eram eu”, a explicat Mihaela Geoana.

  Ce este deochiul? Nimeni nu ştie cu siguranţă. Unii spun că este un furt de energie, provocat de privirea admirativă sau invidioasă a unor persoane despre care se crede că ar avea puteri magice. Primul semn că eşti deocheat constă în durerea de cap, secondată de căscat, chiar dacă nu eşti obosit. Există şi alte simptome ale deochiului – lipsa de putere, ţiuitul în urechi dublat de temperatură, starea de vomă etc. Antidotul stă în rugăciune sau descântec. În caz contrar, de este om sau animal, se îmbolnăveşte şi moare; de este pământ, se crapă; de este sticlă, plesneşte.

  Martor ocular
  În urmă cu câteva zeci de ani, în satul meu murise un bebeluş din cauza acestui deochi. Şi era singurul băiat între trei fete, mândria tatălui său. Nu am înţeles atunci prea bine ce înseamnă deochiul, dar mi-am dat seama că este ceva foarte rău. Într-o altă zi, cineva a strigat la poarta bunicului meu cerându-i ajutorul. M-am dus şi eu. La vreo 200 de metri de casa noastră, în stradă, staţionase o căruţă cu doi cai. Unul dintre ei căzuse în genunchi. Era un cal frumos, negru, cu o coamă bogată, care acum tremura tot. Bunicul şi-a făcut loc prin mulţime, s-a apropiat de animal, i-a pus mâna pe frunte, l-a privit în ochii pierduţi şi suferinzi şi a început să spună un descântec. În câteva minute calul s-a ridicat ca la comandă, iar căruţa a luat-o din loc. „Bietul animal! La cât este de frumos, l-au deocheat ochi răi”, comentau unii. O altă întâmplare la care am fost martoră în copilărie a fost la o nuntă. Era o după-amiază de noiembrie. Mă aflam printre copiii din curtea bisericii, iar motivul prezenţei noastre acolo era să vedem mireasa şi să-i admirăm rochia. Trebuia să înceapă cununia religioasă, de aceea am intrat toţi în biserică şi ne-am aşezat într-un colţ de unde puteam observa întreaga ceremonie. După ce preotul i-a întrebat dacă vor să se căsătorească, mireasa a închis ochii şi a dat semne că o să cadă. Din fericire, mirele a observat şi a prins-o în braţe. Au scos-o afară din lăcaş. Unii spuneau că i-ar fi venit rău de la fumul lumânărilor sau de la tămâie, dar fata nu-şi revenea cu niciun chip. Bucuria se transformase în lacrimi. Pentru că mireasa părea moartă, mirele şi părinţii fetei au început să jelească. Cei care locuiau pe lângă biserică au adus oţet, spirt, au chemat chiar şi un medic, dar degeaba. Mireasa şi-a revenit doar după ce a fost adus un bărbat care i-a descântat de deochi.
  • »
  Vampirismul energetic
  Confesiunea din troleibuz
  Mă aflam în troleibuz când, fără să vreau, am auzit o discuţie între două doamne. Ca să le disting, le voi numi doamna A şi doamna B. Vorbeau destul de tare, ba am avut impresia că cea care mărturisea îşi făcea un titlu de glorie din asta: „Dragă, pe vremea lui Ceauşescu eram controlor de calitate la o fabrică de textile. Aveam un şef foarte dificil. Niciodată nu era mulţumit de munca mea. În fiecare zi mă dispera şi nu de puţine ori îmi spunea că mă transferă la o secţie cu mai puţină responsabilitate. Mă gândeam cum să fac să-l neutralizez. Într-o zi, mi-a venit ideea – ce-ar fi dacă l-aş deochea? Am făcut o încercare şi a mers”. „Cum adică, întreabă doamna A, l-ai deocheat voit?” „Da, răspunde senină prietena. Mi-am făcut singură dreptate. Nu ţi-am spus că mă teroriza? Dimineaţa îl deocheam, toată ziua se simţea rău, motiv pentru care stătea cuminte la biroul lui. Seara, înainte de plecare, îl vindecam cu un descântec. Nu a ştiut niciodată ce i se întâmplă. Şi asta am făcut timp de zece ani”. Partenera de discuţie se albise la faţă, iar pe mine m-au trecut fiorii. Mai aveam două staţii până la coborâre. Simţeam că am nevoie de aer. Ei bine, până am ajuns la staţia de coborâre, am asistat la o demonstraţie a acestor capacităţi magice. Probabil că simţea nevoia să dovedească faptul că este posibil, căci a luat crinul alb din mâna doamnei A. şi l-a privit câteva clipe. Sub ochii mai multor martori, căci între timp discuţia atrăsese public, floarea s-a ofilit instantaneu. Părea că plânge. Apoi, după nici un minut, doamna B. a privit floarea din nou. Tot instantaneu, crinul şi-a revenit miraculos. Nu ştiam ce să cred… Troleibuzul oprise, iar eu a trebuit să cobor. Eram năucită, nu atât pentru demonstraţie, cât pentru faptul că această fiinţă şi-a chinuit maistrul timp de zece ani fără milă…

  În căutarea altor răspunsuri…
  Cu siguranţă, ştiţi despre metodele populare de apărare împotriva deochiului cum ar fi să porţi cu tine o aţă roşie, un căţel de usturoi, o crenguţă de

 2. pt MAAT (HAC)zeita ADEVARULUI si a DREPTATII

  da de ce nu iti faci un blog. e mai simplu.

 3. Salut Razvan. Scuze ca scriu acum off-topic, dar vreau sa-ti comunic ceva:

  Este vorba de o invitatie la Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene, vineri 22.01.10 la ora 16:00 in sala 204. Va avea loc o masa rotunda despre tema: Parlament unicameral sau bicameral. M-as bucura tare mult daca ai veni la aceasta dezbatere.

  Cu drag, Seba.

 4. pt Sebastian

  cu mare placere. am sa vin. am doar o rugaminte, da un sms sau un tel vineri sa nu uit. ai nr meu?

 5. nu-l am… scrie-mi mai bine un mail cu numarul tau de telefon pls: seba_ns2001@yahoo.com e adresa mea.

  😉

 6. Hello very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m satisfied to find a lot of helpful information here within the post, we want work out more strategies on this regard, thanks for sharing.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*