4Oct

ISTORIA ORASULUI NOSTRU: SIBIU

CE FACEAM ACUM 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700 DE ANI?

In 1909 administratia locala ridica statuia Mariei Tereza, imparateasa habsburgica al carei consilier personal a fost si Samuel von Brukenthal. Ea a fost amplasata de la inceput in fata orfelinatului Teresianum, unde se afla si astazi. In acelasi an au loc si alte amenajari in structura urbana, cea mai importanta fiind inaugurarea podului de fier ce lega vechea cetatea cu cartierul Terezian din zona Pietei Cibin. In acelasi an administratia decide denumirea pajistii din spatele Pietei Mari in Piata Schiller. De asemenea este deschis un nou orfelinat iar canalizarea este finalizata in zona centrala a orasului. Orasul sarbatoreste centenarul nasterii lui Andrei Saguna, ocazie cu care strada Morii de Andrei Saguna, nume care il are si astazi.

In urma cu 300 de ani, in 1709 la Sibiu se infiinteaza Compania comerciala greceasca principalul rival economic al comerciantilor sasi dn acel moment. In acelasi an are loc la Sibiu lucrarile Dietei Transilvaniei.

In 1609, cronicarii amintesc de un nor de lacuste ce a intunecat pentru trei ore cerul cetatii.

Acum 500 de ani, in 1509, se finalizeaza lucrarile la hala de intrare in biserica Evanghelica.

In 1309 este pentru prima data un pleban din Hermannsdorf.

toate aceste date au fost preluate din cronica orasului realizata de Emil Sigerus, lucrare ce se gaseste atat in limba romana cat si in germana, in librariile orasului.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*