29Oct

CAT DE NEBUNI PUTEM FI???!!!

rectie la un comment postat de un profesor: george Da, dar eu, care sunt profesor in invatamantul preuniversitar, in loc de 1000 RON as fi luat 1500 RON. Cum comentati asta ?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa credem ca acest guvern nu doreste cresterea salariilor cand este cel care a dublat salariile din Romania prin reformele realizate?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa credem ca acest guvern nu isi da seama ca salariile bugetarilor trebui marite in continuare pentru a deveni cel putin competitive cu cele din alte tari memebre UE? George are perfecta dreptate, dar aceasta majoarre se poate realiza pana la sfarsitul anului 2009 in trepte, economia putand astfel inghiti socul.

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa credem ca profesorii au salarii indestulatoare?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu ne dam seama ca marirea de 50% in plina criza financiara poate duce la colaps?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu vedem ca odata cu marirea salariilor profesorilor cu 50% toti ceilalti bugetari vor cere si ei, pe buna dreptate, aceeasi marire?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu vedem ca deja militarii, preotii, politaii, functionarii publici si personalul medical au cerut deja aceasta marire?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu ne dam seama de manipularea electorala a partidelor?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu vedem ipocrizia incalificabila a presedintelui in demersul sau? Pentru distrugerea guvernului sustine acum toate cererile de mariri salariale bugetare desi este complet informat despre pericol.

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa stim ca marirea salariala aplicata bugetarilor va fi urmata de o marire salariala cel putin egala in domeniul privat.

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu vedem clara implicare politica a liderilor sindicali? Croitoru este membru PD-L si candidat, acesta fiind exemplul evident.

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu ne dam seama ca statul roman nu poate suporta un buget salarial mai mare decat cel investitional?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu vedem reacctiile si observatiile foruriloe europene?

CAT DE NEBUNI PUTEM FI sa nu simtim criza economica?

Distribuie articolul:

24 comentarii

 1. Domnule draga…Am intrat in criza fara ca profesorii sa fi primit vreun ban.Ti se pare normala cresterea salariului anl-istilor de 4,4 ori??Salariile in domeniul sanatatii au crescut si ele…Pensiile domnilor de la conducere au fost si ele umflate chiar in toiul scandalului despre majorarea salariala a invatamantului??Bani pentru acestia de unde sunt domnule?!Cum de exista buget pentru aceste salarii si pensii care oricum sunt destul de mari in comparatie cu ale profesorilor???
  Am 23 de ani si sunt studenta, dar in acelasi timp lucrez pentru ca mama, profesoara fiind, nu are cum sa ma mai ajute financiar deloc.
  Intrebarea este CAT DE NEBUNI PUTEM FI SA ACCEPTAM ACESTE ABUZURI A CELOR DIN CONDUCERE?!
  Nici nu ma astept sa-mi dati dreptate domnule draga, avand in vedere partidul din care faceti parte.Oricum voi o duceti mai bine decat mine, care traiesc cu 50 lei si 2 saptamani!
  SA VA FIE RUSINE ca mai aveti curajul sa aruncati cu pietre!!!

 2. E frumos in AGORA NU?????
  Nebunia declansata intra la capitolul lipsa sau neputinta de comunicare(traim virtual!!!)
  Trebuia explicat simplu:profesorilor li s-sau marit salariile in acest an cu 39%.Din 2005 pina in prezent cu 90%.Fondul pentru invatamint alocat din PIB(nu din buget!!!)este de 6% din anul 2005(mult mai mult decit primesc alte sectoare)
  De ce nu au fost atit de intransigenti si de buni cunoscatori ai surselor bugetare dnii.sindicalisti si politicienilor din alte partide(PSD,PRM,PC,PD)in timpul guvernarilor PSD sau cind si ei s-au aflat la guvernare.Simplu:nu aveau bani.DE ce??Si mai simplu nu au stiut sa guverneze,sa mareaca PIB-ul,sa atraga bani la buget.concluzia au fost,sunt si vor fii incapabili sa guverneze!!!Ce stiu sa faca? Circ,motiuni,scandal si plata prin pomeni a clientelei!!!
  O tara nu se conduce prin circ si scandal.
  Este foarte simplu sa cheltuiesti ce string altii.
  Pentru ADRIANA :la virsta ta ar fi trebuit sa inveti un lucru simplu:NU ASTEPTE SA-TI DEA CINEVA.ASTA SE NUMESTE POMANA SI ESTE OCAZIONALA SI LA CHEREMUL CELUI CARE O DA!!!
  Apropo de 20 ani toata lumea plinge de grija profesorilor.Doua comentarii:
  – asteptem si noi de 20 ani saltul calitativ din invatamint,rezultatul?debandada,incultura,promiscuitate in scoli,spaga,mita.
  – profesorii universitari au salarii frumusele.Va dau un exemplu:Ecaterina Andronescu membru marcant PSD,fost ministru al educatiei,parlamentar,profesor universitar,rector,profesor la citeva unuversitati particulare si membru in alte comitete si comitii dupa un calcul sumar cistiga mult mai mult decit MARII agentiilor(cind are timp de toate activitatile???)Ce a facut cit a afost miniostru?O ierarhizare imbecila in salariile profesorilor cu un dispret total pentru incepatori si tineri in general si protectia fosilelor,toti lideri de sindicat.Halal natiune mare viitor.
  SPER CA MESAJUL NU A FOLOSIT UN LIMBAJ PRE DOCT.Oricum asiguram traducere gratuita din romana in romana!!!!!

 3. razvan, nu te supara… dar bani sunt. sa nu-si mai schimbe toata flota de masini (apropos, alea vechi unde se duc?), sa nu-si mai construiasca hoteluri, sa nu-si mai faca sere, sa nu-si mai mareasca pensiile, sa-i dea afara pe toti consilierii fara rost, sa stranga buzunarul cand e vorba de deplasari aiurea si cazari la 5 stele etc, etc, etc
  dar pana cand?

 4. dar cand a fost vorba de pensiile negociate cu PSD erau bani? dar cand PSD-ul a primit pentru Consiliile lor Judetene mai multi bani decat toaaaaate celelalte partide erau bani? Dar cand s-au votat drepturile parlamentarilor erau bani? Guvernul acesta este incoerent si lipsit de orice fel de strategie economica. I-as fi tinut partea 100% si i-as fi si votat daca cele trei evenimente de mai sus nu ar fi avut loc. Si mai am o intrebare. Daca intr-adevar este asta situatia, de ce parlamentarii PNL au votat legea si de ce nu au fost dati afara din partid daca tot au compromis Guvernul.

 5. se pare ca unii liberali vor trebui sa plateasca scump viitorul lor politic , din cauza unor ingimfati si fara scrupule (mi-ar fi placut sa stiu ca mai pot vota PNL) – ultima solutie a PNL: marirea salariului minim pe economie la 10 milioane de lei, daca mai vrea viitor politic, caci oamenii nu vor uita salariile ANListilor, a celor de la ANRE etc. iar problema fundamenta (chiar si a voturilor) nu va fi a celor care au salarii de 100 de milioane pe luna, ci a celor umiliti de guvern, care se chinuie sa treaca de pe o luna pe alta (multi da prosti, prosti da multi)

 6. pt Adriana

  Informatia cu salariile ANL-istilor, este o intocsicare a lui Basescu, nu avea sustinere palpabila si atunci a venit cu o minciuna. Restul de mariri, in sanatate de exemplu, erau cele stabilite prin lege de Guvern asa cum si profesorii au primit acum 9%. Te-as ruga totusi sa citesti cu atentie ce am scris pentru ca nu cred ca am dat cu pietre in cineva mai ales in profesori.

  Si eu cand am fost in facultate am lucrat si am ajuns acum la un salariul de care nu ma plang dar nu pentru ca am facut vreun smen. Cei care ma cunosc pot confirma acest lucru.

 7. pt bibi

  observatii corecte dar prea dur spuse. nu cred ca Adriana a cersit bani si doar a cerut ce se cuvine.

 8. pt Tudor

  alta observatie de facut: nu s-a dat nici un ban pentru acele masini atat de traficate prin presa, acesti bani nu au existat deoarece ministrul a blocat afacerea (probabil ca de aceea s-a si suparat Băsescu, a pierdut niste bani). Dar e foarte usor sa arunci in presa informatii false care apoi sunt preluate si plimbate, mai ales intr-un moment atat de inflamat cum este o perioada electorala. Nu este vorba doar de profesori, reamintesc ca functionarii publici, politaii, militarii, preotii si personalul medical au cerut mariri salariale de cel putin 50%. Asta inseamna cca 4 milioane de oameni, asta inseamna aprox 10 miliarde de euro pentru aceste mariri. Tudore pregatestete de un impozit de 50% pe veniturile tale.

  Vreau sa iti pun o intrebare: cum se face ca acest Guvern, atat de blamat, atat de incoerent a reusit cei mai buni ani ai Romaniei de dupa Revolutie?

 9. pt Brylu

  repet intrebarea pusa si lui Tudor: cum se face ca acest Guvern, atat de blamat, atat de incoerent a reusit cei mai buni ani ai Romaniei de dupa Revolutie? apropo de incoerenta acestui Guvern. Uita-te in jurul tau in Sibiu, daca nu s-a schimbat nimic in ultimii 4 ani in acest oras nu stiu ce sa mai spun (stiu, Johannis a facut totul…dar asta si pentru ca a existat un guvern care a stiut ce sa faca pentru a da tot mai multi bani catre orasul nostru).

  Despre ce pensii negociate cu PSD este vorba? PSD-ul ap rimit cei mai multi bani pentru ca are cele mai multe Consilii Judetene. Scandalos era daca noi luam cei mai multi bani.

  Concluzia mea este si raspunsul la ultima ta intrebare: au votat de prosti.

 10. pt Nelu

  Sincer nu inteleg de ce nu mai poti vota cu PNL? Nu stiu ce argumente poti avea. Si inca ceva, chiar nu mai cred in aceasta imagine a celor multi care traiesc de pe o zi pe alta. Traiesc de pe o zi pe alta, dar tocmai si-au cumparat un frigider. Ce forta de cumparare aveai in 2004 si ce forta ai acum? Raspunde sincer.

 11. raportat pe numarul de Consilii Judetene pe care le are PNL, adica 5, a cam luat cei mai multi bani. si cum spuneai tu de intoxicarea presedintelui, la fel e si asta cu majorarea pensiilor, dar venita dinspre liberali. toata lumea stie ca initiativa de majorare a pensiilor este promovata de PSD iar PNL-ul a sustinut-o in urma unui troc politic. uita-te si tu, ce partid nu sustine motiunea de cenzura a PDL. PSD-ul, partenerul politic al PNL-ului din ultimii patru ani.

 12. Pentru BIBI! Nu cersesc nimic nimanui!Nici bani , nici compasiune, nici un fel de pomana. Imi para rau daca m-ai inteles gresit. Nu sustin neaparat cauza profesorilor, doar pentru ca si mama mea lucreaza in aceeasi breasla. Lucrurile nu stau bine nici pentru functionarii publici, nici pentru cei din sanatate si nici pentru invatamant.
  Sunt oarecum revoltata pentru ca acum ceva timp, tot pe un forum de discutii am incercat sa vorbesc despre un viitor foarte asemanator cu prezentul.Am adus argumente, am vrut sa fac ceva cu gandul ca unul singur nu are sorti de izbanda pe cand mai multi da.Si ce credeti!?Am fost luata in ras…Iata acum ce traim!Incotro ne indreptam!Se pare ca planurile marilor maestri in curand vor fi finalizate!Iar noi ne certam de la bani!

 13. PTR.RAZVAN POP:am invatat de mult de la viata ca adevarul este dur si supara!!!Din pacate multi romani pun caruta inaintea cailor si nu se informeaza(sindromul tatucului)
  Unde sunt bani in buget ,de unde se pot lua solutiile le da orice partid aflat in opozitie(experti sunt PSD si PD-L)
  cind ajung la guvernare si trebuie sa treaca la aplicarea ,,ideilor economice,,incep justificarile si scuzele
  penibile(vezi,,mostenirea grea,,!!!!)
  Apropo de Adriana nu-si depasi conditia pentru ca are de acum o mentalitate de om cu capul plecat care asteapta totul de la
  stat,guvern,tatuc,etc
  In concluzie si cu asta termin discutia pe aceasta tema:,,Unde ne sunt revolutuionarii de alta data,,(ai anilor 70 nu va ginditi la prostii!!!!)

 14. Draga BIBI! Daca as fi genul de om cu capul plecat nu as fi primit sfaturi sa stau linistita si sa imi vad de viata mea simpla.Documenteaza-te putin mai mult si poate ai sa intelegi la ce m-am referit.Iti sau si un sfat!Citeste „Protocoalele de la Toronto” – Serge Monast In curand blogul meu va fi gata si am sa te invit sa il vizitezi.Dupa care am sa te rog frumos sa iti spui parerea despre mine.Am fost nevoita sa invat sa fiu subtila.Dar asta nu inseamna ca sunt un om cu capul plecat si ca astept totul de la guvern si conducatori.Nu mai astept nimic de la ei.Eu as reformula intrebarea ta: „Unde este patiotismul si mandria de a fi roman” Si nu anii ’70 Mai mult…Pe vremea in care curgea sange ca tara aceasta sa fie unita si poporul multumit.Pe vremea cand conducatorii nu luau de la oameni pentru averea lor ci luptau pentru tara…Nu furau pentru ei…

 15. Si inca ceva BIBI…Nu am tata

 16. pt Brylu

  Hai ca exagerezi cu ultimii 4 ani. PNL a fost la guvernare singur doar 1 an jumate. Si nu este vorba de partenerul nostru, dar trebuie sa remarcati abilitatea politica a PNL de a rezista sub aceste circumstante la guvernare si a avea si performanta, cea mai buna in ultimii 50 de ani.

 17. pt Adriana

  Care sunt acele vremuri? Ce conducator de acum iade la oameni, cred ca ajungem sa traim intr-o poza patriotica a lui Paunescu sau Goga (unul comunist altu fascist). Eu unul sunt foarte mandru ca sunt roman, am inteles aluziile tale si ale lui Bibi.

 18. Pt razvan

  Marea majoritate iau!Sa nu ne mintim singuri!De ce nu a facut nimeni polemica pe pensiile pe care si le-au votat imediat dupa inceperea scandalului cu salarizarea in invatamant?!Unde mai pui ca au atata avere, sunt acuzati destui dintre ei de coruptie, afaceri ilicite.Traim acum si aici.Nu ne alina suferinta minciuna ca defapt totul este ok si ei sunt niste persoane foarte demne si corecte.
  Vrei parerea mea sincera?!As vota pentru monarhie constitutionala sau de ce nu chiar absoluta daca as sti ca i-ar sterge de pe fata pamantului pe toti figurantii astia care urla pe toate posturile de televiziune ca defapt ei doresc bunastarea poporului.
  E parerea mea sincera…Imi doresc sa fiu fair – play…Si mi se pare corect fata de tine sa vorbesc deschis.
  Multumesc pentru raspuns

 19. pt Adriana

  toata lumea a crezut ca atunci cand s-a legiferat votul uninominal ca se va face curatenie si ca vor disparea toti aceia care, asa cum spui si tu sunt figuranti care urla petoate posturile de televiziune dorinta de bunastare a poporului. Eu intreb atata: crezi ca una ca Elena Udrea sau Silviu Prigoana sau alti astfel de figuranti vor disparea. Deloc. Din pacate avem figurantii ce ii dorim si ii adulam.

  Vreau totusi sa cred ca exista si politicieni sinceri si care chiar muncesc.

 20. Pt Razvan
  Sunt sigura ca exista acesti politicieni sinceri si care isi dau tot interesul, dar ori nu li se acorda atentie (totusi sunt oameni care vor avere si un politician corect le-ar da planurile peste cap), ori au succes si uita de sinceritate, uita pentru ce anume trebuie sa lupte si se tranforma in acesti oameni care fac ca politica si tara asta sa fie o scena mare a unui circ.
  M-as implica si eu.Am idei, am sperante, dar cine ma baga pe mine in seama?Si in ce partid sa mai cred?Toate promit!
  Pana la urma suntem tineri…Hai sa facem noi ceva!Majoritatea acestor „urlatori” au trecut de varsta tineretii si nu le mai pasa.Dar este vorba despre viitorul nostru si al copiilor nostri…

 21. pt Adriana

  Eu te bag in seama si sunt dispus sa ne vedem si a discuta pe aceasta tema. Oricand sunt deschis la asa ceva. Ramane sa decizi tu daca vrei sau nu.

 22. Pt Razvan
  Suntem cam departe ca sa ne putem intalni sa discutam pe aceasta tema.Eu sunt din Iasi…

 23. pt Adriana

  tocmai ce am fost la Iasi. dar pot sa te indrum sa povestesti cu un bunprieten de al meu, Catalin Tudosa pe numele lui (am blogul lui la link-uri). Este presedintele TNL Iasi si un tanar de mare perspectiva.

 24. Pt Razvan
  Multumesc!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*