30Iun

GOOOOLLL!!!

SPANIA este campiona iar pronosticurile mele s-au dovedit gresite. Spania merita sa castige Campionatul European. Fotbalul aratat a fost unul de calitate, a fost unul cursiv.

Campionatul m-a plictisit. A fost foarte bine organizat, dar cand e vorba de tari precum Germania, Austria, Elvetia etc.. nu ne asteptam la altceva decat la o organizare perfecta. Iar a aceasta a existat. Dar atat. Parea ca lipseste ceva, un pic de piper in campionat. A fost banal. Farmecul a disparut. Nu este vorba de fotbalul practicat. Nu mi-a placut nici modul in care au fost impartite orasele in care s-au desfasurat meciurile. Sa joci sferturile, semifinalele si finala doar in doua orase, iar in grupe unele echipe sa joace doar intr-un singur oras, nu adduce cu sine spectacol. Micile detalii fac imaginea buna a unui eveniment. A fost un campionat curat, elegant, tipic elvetian. Sau austriac.

Campioana este SPANIA. Eu la inceput am spus ca nu va avea nici o sansa si va fi doar o dezamagire. Dar iata ca de aceasta data nu si-au respectat renumele. De data aceasta au jucat pana la final. Imi este greu sa spun care a fost cel mai bun jucator al lor. Sunt multi care se bat pentru acest titlu. Casillas a aparat excelent, Sergio Ramos a fost exact si impresionant, Senna a recuperat tot, Fabregas a fost magnific, Silva a fost precis, iar atacul Villa – Torres este de departe cel mai bun atac al Europei in acest moment.

GERMANIA, traieste blestemul lui Ballack. Acesta rateaza pentru a doua oara, totul intr-un sezon. Este cea mai organizata echipa din Europa. Este exacta. Nu are in schimb imaginatie. Nu au lider. Nu il mai au pe Voller sau pe Mathauss.

RUSIA nu ma mira. Au un campionat puternic, au jucatori excelenti au avut un antrenor foarte bun si cu multa experienta competitionala. Nu ma mira, repet, faptul ca au ajuns pana in semifinale. Vor fi una dintre puterile fotbalului in curand.

TURCIA m-a surprins. Nu credeam ca vor reusi a ajunge in seminfinale. Nu credeam in forta lor de a juca pana la momentul ultim al meciului. Trebuie felicitati pentru spiritul lor combativ. Imperiul Otoman a cucerit in sfarsit Viena.

ITALIA, preferata mea, a clacat. Un antrenor mediocru nu a reusit sa controleze echipa. Nu a facut selectia corecta. Aparare slaba, atac inexistent. M-a dezamagit chiar si pe mine.

PORTUGALIA credeam ca va castiga anul acesta. Iata ca nu a stiut sa joace cu Germania si au pierdut. Ronaldo inca odata s-a dovedit un jucator mofturos, imatur si care joaca doar pentru bani (la nationala nu joaca nimica).

OLANDA pana acum nu mi-a placut, dar cele doua meciuri jucate cu Italia si Franta au arata o echipa completa, acea portocala mecanica. Fotbalul total la el acasa. Totusi un olandez i-a rapus.

CROATIA, o alta favorita, a jucat fantastic, dar din pacate furia turca a fost mai puternica decat jocul lor. O echipa care se aproprie, ca valoare, de cea din `98. Va face multe surprize in viitor.

CEHIA, este o echipa batrana, buna, dar obosita si fara orizont. Cred ca o schimbare de generatie este absolut necesara la ei.

ELVETIA, tara gazda, am crezut ca va face o figura frumoasa fiind si gazda. Au jucatorii necesari dar nu au lider si antrenor.

AUSTRIA, cealalta gazda nu are ce cauta la un campionat cu jucatorii pe care ii are.

POLONIA, a fost o echipa fada si fara caldura. Putini jucatori valorosi. Poate doar portarul Boruc.

SUEDIA, a facut atat cat a putut. Si ei au un jucator care nu joaca deloc pentru nationala. Ibrahimovici.

GRECIA, si-a reluat locul in fotbalul European. Acestia sunt ei.

FRANTA, in schimb, a fost cea mai slaba echipa din campionat luand in calcul valorile initiale ale echipelor precum si pretentiile avute. Slab antrenor, gresita selectie (Gomis nu stiu ce a cautat). Au dormit un campionat intreg.

ROMANIA, a facut exact cat putea face. M-a deranjat, ca inainte de campionat ne visam in finala si dupa plecare toata lumea decapita echipa. M-a deranjat ca toata lumea isi dorea blatul cu Olanda. Doar cu doi jucatori de o certa valoare nu putem face mai mult. Doar cu Mutu (care a facut un campionat slab) in atac nu avem cum sa tragem pe poarta. Doar cu aparare nu avem cum castiga. Trebuie muncit mai mult pentru 2010. Campionatul a fost bun pentru noi. Pentru valoarea noastra ne-am descurcat onorabil.

AFRICA DE SUD 2010, venim

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*