21Mai

JURNALUL UNUI CANDIDAT PNL LA CONSILIUL LOCAL SIBIU.

In campanie, evident, te intalnesti si cu critici. Una am primit-o pe blog, de la o presoana ce se considera un sibian linistit. Nu m-am simtit jignit sau ofensat de modul in care scrie sau in care incearca sa ma atace (se stie ca intr-o polemica, o tehnica folosita in a intimida si a il pune intr-o pozitie inferioara pe oponent este aceea de a il minimaliza, de aceea sunt si eu doar un „bai baiete”). Incerc sa ii dau un raspuns deoarece pune cateva probleme la care merita sa raspund, nu pentru el, dar pentru ca doresc sa imi exprim o opinie.

Asadar iata comentariul sibianului linistit.

bai baiete … am ajuns din intamplare pe pagina ta, pe google esti doar pe pagina 5 (inseamna ca nu existi la search-ul bloguri sibiu). explica-mi si mie ceva: cum dracu partidul vostru si-a pierdut coloana vertebrala? de ce naiba ati adus liberalismul aici, in punctul asta? nu zic ca ceilalti sunt mai buni, nu sunt departe de voi oricum, insa partidul vostru purta mult mai multe in nume si istorie. acum ce mai purtati? pe johannis in primarie si voi dupa el, si dupa aia ceva afaceri si mai ce? de ce te-as vota pe tine pe lista aia? de ce nu as vota alta lista? ca tu oricum nu poti garanta nimic. johannis da ordin la mitea, mitea va da ordine, voi executati. atunci de ce nu as vota direct lista lui johannis? macar aia sunt ai lui… asa voi ce vreti sa faceti acolo? sa luati majoritate ca sa impuneti sasului ce vreti? atunci de ce il mai sprijiniti? nu aveti majoritate atunci executati proiectele sasului. de ce nu va inscrieti in forumul german? nu vorbiti germana? si mai lasa-ma cu dicu al tau, ar trebui sa ii fie rusine, mai ales dupa lista lui mungiu-pipiddi. si lui si lui cindrea ca mai au neobrazarea sa candideze. si voua ar trebui sa va fie rusine, ca stati in spatele lor, si nu aveti cojones sa stati pe picioarele voastre. cum sa te votez daca mi-l declari pe dicu omul zilei? vrei sa-mi spui ca tu ai dreptate iar alina mungiu si ai ei nu? mai ai de lucrat … mult succes, ca singur nu cred ca o sa reusesti. dar te ajuta gasca …

Si comentariul meu……

Repet ca nu voi lua in seama comentariile secundare, de aceea voi trece peste expresiile: bai baiete, inseamna ca nu existi la search-ul bloguri sibiu, cojones.

Treaba aceasta cu coloana vertebrala pierduta este un mesaj preferat (pdl-istii stiu ce spun) de oponenti. Vreau si eu sa stiu cand ne-am pierdut coloana vertebrala ? Ca nu am renuntat la doctrina noastra cand a cerut-o Basescu si ca ne-am asumat o guvernare, cu bunele si relele ei, inseamna ca nu mai avem coloana? Sau ca la Sibiu am avut curajul de a face ceva diferit de celalalte partide, inseamna ca nu avem coloana vertebrala? Daca noi nu avem coloana, atunci ce partid are, unul care nu are doctrina si viziune ci doar un dictator ca si lider sau unul care efectiv misuna prin politica locala fara sa ne fi lasat vreo urma.

Da are dreptate sibianul linistit ca numele nostru este istorie. Numele PNL se confunda permanent cu marile momente ale istoriei Romaniei si continua sa o faca. Local poate ca nu am iesit in evidenta istoriei dar sunt lucruri importante realizate in acest oras de liberali (unul, din istorie, este realizarea barajului din Turnisor de pe Cibin iar mai nou aeroportul din Sibiu). Eu de aceea candidez si lupt pentru a fi ales. Dintotdeauna, de cand m-am inscris in politica am dorit, a face ceva pentru acest oras. Acum e primul pas. Nu va fi ultimul si nu va fi unul esuat.

Ideea de a il sustine pe Johannis a fost analizata de noi toti. Daca eram servitorii lui Johannis, nu aveam candidat nici la presedintia Consiliului Judetean si probabil ca faceam aliante si ii sustineam candidatii peste tot (si la  Cisnadie, si la Avrig, etc…). Este doar o strategie politica pe care noi am ales-o. A fost discutata in interiorul partidului, la Sibiu si la Bucuresti si a fost discutata si cu primarul in functie. Ne-am asumat-o, cred ca este o strategie castigatoare dar vom vedea cel mai bine acest lucru dupa 1 iunie. Evident ca fiind unicul partid care am facut asa ceva, in Sibiu a aparut o panica generalizata: partide politice, presa, oameni de afaceri. „Daca strategia lor va fi castigatoare inseamna ca ei, adica liberalii, sunt adevaratii invingatori”. Iar ei, vor fi exclusi (ma refer doar la partide). Plus de asta s-a modificat, prin decizia noastra, mecanismul obisnuit al vietii politice locale. Partidele latrau, sasul isi vedea de treaba, presa scria pe jumate despre scandalurile locale iar mediul de afaceri finata doar o parte. Acum s-a schimbat ceva si se stie ca atunci cand faci o modificare in orice mecanism, acesta se prabuseste, iar asta amfacut noi. Vom crea un nou mecanism care, cu adevarat, va fi adresat Sibiului. De aceea ma regasesc pe lista. Pentru ca sunt nou si doresc sa aduc ceva nou. Sunt ALTCEVA. Eu chiar merg din casa in casa, chiar discut cu oamenii, chiar ma lupt sa fac rost de bani pentru Sibiu. Eu nu doar vorbesc. Sibiul este conservator, cel putin asa sustin multi, dar cred ca trebuie sa schimbam modul de a face politica. Acestea sunt motivele pentru care eu vreau sa fiu ales si sa ii reprezint pe sibieni. Pentru ca sunt viitorul orasului, alaturi de cei din generatia mea, mai mult sau mai putini vizibili in acest moment. Peste 10 ani tot noi vom fi sa muncim pentru Sibiu.

Sibianul linistit spunea ca ne ascundem dupa altii. Noi???? O mai repet odata. Suntem unicul partid care creste politicieni si care are asigurat viitorul. Suntem unicul partid in care exista tineri pe pozitii eligibile. Este unicul partid in care tinerii au putut creste normal. Daca noi ne ascundem, la celalate partide colegii nostrii se ingroapa. Cat despre lucrat, aici are dreptate. Eu cu peste 10 ani de politica nivel inalt facuta, o recunosc. Mai am mult de lucrat.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*