17Sep

ZILELE INTERNAŢIONALE ale PATRIMONIULUI

Direcția Județeană pentru Cultură are plăcerea de a vă invita la Zilele Internaționale ale Patrimoniului ce vor avea loc în zilele de 19-20 septembrie.

Sub egida acestui eveniment internaţional, ce are loc în acelaşi timp în întreaga lume, DJC va organiza o serie de evenimente sub tema „Patrimoniul Renascentist din România”. Astfel, în ziua de 19 septembrie specialiştii DJC Sibiu vor merge la Şcoala Generală Regina Maria şi la Colegiul Naţional Octavian Goga unde vor discuta cu elevii sibieni despre patrimoniul renascentist din municipiul Sibiu şi din judeţul omonim.

Sâmbătă, 20 septembrie, DJC Sibiu organizează două tururi specializate dedicate descoperirii patrimoniului renascentist din municipiul şi judeţul Sibiu. În judeţul Sibiu se va organiza un tur specializat pe traseul Sibiu – Roşia – Mălâncrav – Dumbrăveni – Mediaş – Sibiu. Turul în judeţul Sibiu va fi realizat sub ghidajul dlui. arhitect Dorin Boilă. Dânsul va prezenta monumentele renascentiste de pe traseul mai sus amintit. Plecarea se va face la orele 9.00 din faţa Bibliotecii Judeţene ASTRA. Turul este deschis oricărui doritor, fiind gratuit. Înscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa djc.sibiu@gmail.com sau prin telefon la numărul 0269.210.113.

Acest tur este realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Sibiu, cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Sibiu-Vâlcea şi face parte din calendarul de evenimente ale Zilelor Culturale al judeţului Sibiu.

Paralel, specialiştii DJC Sibiu vor realiza un tur asemănător în municipiul Sibiu, urmând traseul celor mai importante elemente de Renaştere din vechea cetate a Sibiului. Plecarea se face la orele 10.00 din jurul fântânii din Piaţa Mare. Turul este de asemenea gratuit. Înscrierea pentru participare la acest tur se face prin transmiterea unui mail la adresa djc.sibiu@gmail.com sau prin telefon la numărul 0269.210.113.

Orice sibian sau turist curios a descoperi alte monumente din Sibiu va avea posibilitatea să descopere aceste monumente, istoria şi poveştile lor. Participarea este gratuită.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*