31Dec

2016, simplu

Un prieten imi spunea acum câteva luni că 2016 este pentru mine un an de căpătâi. Aşa a şi fost. O nouă provocare, o nouă prestaţie socială, o nouă viaţă personală dar mai ales un nou ochi de privit Sibiul.

Am lăsat la începutul anului Direcţia Judeţeană pentru Cultură. Au fost trei ani excelenţi în care am învăţat multe, am descoperit multe, m-am perfecţionat şi am devenit un mai bun înţelegător al patrimoniului şi al culturii Sibiului. Am lăsat în urmă nişte oameni frumoşi pentru a accepta o nouă provocare, de fapt unul din visele mele, acela de  deveni primarul Sibiului.

Am acceptat astfel propunerea colegilor din PNL şi am revenit astfel pe prima scenă a politicii sibiene. Aici, doar aici şi doar atât va fi. Am fost candidatul PNL pentru primăria Sibiului, nu am câştigat fotoliul dar am câştigat ajutorul multor oameni, colegi, prieteni, sibieni, cu toţii sibieni. Lor trebuie să le mulţumesc şi lor trebuie să le spun de fiecare dată ce am făcut pentru ei şi pentru oraş.

A fost un an al campaniilor, un an după care am ieşit cu capul sus din cursa electorală, obţinând cel mai bun procent al PNL într-un oraş mare, din poziţia de preşedinte al PNL pe muncipiul Sibiu. A fost un an trist din punct de vedere politic? Pentru mine nu, ştiam că acest moment va veni. Este un punct de plecare pentru viitorii paşi ai României.

Funcţia de viceprimar m-a ajutat să desopăr şi acele mici cotloane ale Sibiului pe care nu le ştiam sau nu le bănuiam. Am intrat direct în pâine. M-am ocupat de renovarea şcolilor din Sibiu şi de deschiderea curţilor acestora, de construirea viitorului sediu al Teatrului de Balet, de dezvoltarea şi modernizarea Spitalului de Pediatrie, de modernizarea cimitirului, de reabilitarea Băii Populare, de renovarea spaţiilor sociale ale Sibiului. Provocarea cea mai mare rămâne implementarea noului sistem de strângere a gunoiului în Sibiu. Cu paşi siguri dar mărunţi sunt convins că în următoarele câteva luni totul va intra în traseul corect.

Am descoperit în Primărie o echipă bine sudată şi profesionistă. Rar un ales are onoarea să lucreze cu o astfel de echipă. Oraşul acum pentru mine a coborât de pe piedestal. Nu în mocirlă, a coborât acolo unde sibienii îl înţeleg şi pot face ceva pentru el, pentru viitorul său.

2016 mi-a adus o nouă casă, noi prieteni, noi colaboratori, persoane noi care vor face parte din viitorul meu. 2016 m-a ajutat să descopăr noi locuri ale Europei, dar şi vechile locuri de suflet unde merg să ma reîncarc, Capidava, valea Hartibaciului sau zona Târnavelor. Am citit, am fotografiat, am înţeles.

După un 2016 îmi rămâne Sibiul iar asta înseamnă tot.

La mulţi ani!!!

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*