23Mai
razvan pop in 2006 25

CINE SUNT EU?

IV. BUCUREŞTI

bucuresti rcp 2010 89

imaginea Bucureştiului de la fereastra apartamentului meu în care am locuit trei ani, pe strada Viilor, stradă ce ducea la cimitirul Belu şi era la doi paşi de parcul Carol

Săptămânile acestea, atât eu cât și echipa mea, am fost întrebați de sibieni cine sunt, ce am făcut până acum? Este normal să primesc astfel de întrebări. Sunt tânăr, nu cu mulți pași în viaţă. Din acest motiv am decis a scrie câteva articole pe blog despre mine, pentru ca toți sibienii să mă cunoască.

Voi scrie despre copilărie, despre scoală și liceu, despre facultate, despre anii bucureșteni, despre revenirea în Sibiu și despre cei trei ani petrecuți la conducerea Direcției Județene pentru Cultură.

razvan pop sedinta BPN al TNL bucuresti 2006 01

conducerea naţională a Tineretului Naţional Liberal, 2006

În 2005, odată cu câștigarea alegerilor de către Alinţa DA, mulți tineri au primit posibilitatea de a creşte politic şi profesional. Unul dintre aceștia am fost şi eu. Eram deja de 2 ani membru al conducerii naționale a Tineretului Național Liberal. Exact în ziua în care am fost reales în birou, mi s-a propus să mă mut la Bucureşti şi devin consilierul politic al unui dintre secretarii de stat din Ministerul Finanțelor. A fost o experienţă excelentă. Am avut parte de un demnitar, Nicolae Ivan, de la care am putut învăţa multe şi am putut înţelege mai bine România. Am ajuns până la a fi directorul de cabinet. A fost o perioadă în care am văzut şi partea sumbră a politicii, în care oameni competenţi au fost daţi la o parte pentru a fi aduşi oameni cuminţi, care nu deranjau. 

razvan pop pnl 2007 21

anul 2006

Înainte de acest pas, primul job a fost acela de şef de cabinet al directorului general al CNM Astra. Nu a fost cea mai interesantă experienţă, dar am cunoscut nişte oameni deosebiţi şi o echipă care şi astăzi performează.

razvan pop seminar condamnarea comunismului II sibiu 2006 04

proiectul TNL de condamnare a Comunismului, Sibiu, 2006

Am mers alături de el, mai departe iar în 2006 am făcut pasul spre noul creatul Fond Proprietatea, unde am lucrat pentru o perioadă de timp. A fost o perioadă în care am înţeles multe, despre cum şi de ce merg astfel lucrurile în România. Dezamăgit de modul cum se transformaseră lucrurile, de managementul mediocru adus în loc, m-am retras.

razvan pop fondul proprietatea 2006 05

alături de colegi de la FP, 2006

Astfel am ajuns a fi coordonatorul de programe a renăscutului Institut de Studii Liberale, un instrument modern de a gândi, produce şi propune politici pentru un stat ce se pregătea să intre în Uniunea Europeană. M-am ocupat de acest think tank în cei mai buni ani ai săi, între 2006 şi 2009. Au fost anii în care am ajutat la susţinerea financiară şi organizatorică a unor proiecte liberale deja existente, precum Şcoala de Vară dar am ajutat şi la naşterea unor noi proiecte, care mi-au rămas dragi până acum, precum Şcoala „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmaţiei, proiect prin care TNL a condamnat regimul comunist din România.

razvan pop scoala gheorghe i bratianu sighetu marmatiei 2007 23

ajutând la organizarea unui dintre cele mai importante proiecte ale TNL, Sighetu Marmaţiei, 2007

razvan pop scoala de vara a tnl 2007 03

coordonând Institutul de Studii Liberale, 2007

razvan pop isl seminar 2008 07

organizând o conferinţă a Parlamentului European, Bucureşti, 2008

În 2007 am devenit consilier personal al ministrului Justiţei şi apoi am făcut primii paşi în ministerul Culturii, acolo unde doream să ajung de la început, ca şi consilier personal al ministrului. Este perioada în care în urma unui nou Congres al TNL am fost ales secretar general al organizației, poziție pe care am deținut-o pentru cinci ani.

razvan pop scoala de vara a tnl 2008 27

organizând Şcoala de Vară a TNL în alitate de secretar general, Mamaia, 2008

tnl scoala politica eugen piso 2006 06

Şcoala Eugen Piso, Sibiu, 2006

razvan pop scoala gheorghe i bratianu sighetu marmatiei 2009 01

Şcoala „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighetu Marmaţiei, 2009

Odată cu pierderea alegerilor, m-am retras din toate aceste poziţii publice. Un grup de oameni de afaceri mi-au propus să mă ocup de refacerea unui think tank din Bucureşti. În acel moment am decis că locul meu nu mai este dual între Sibiu şi Bucureşti. Am renunţat la Bucureşti şi am revenit la Sibiu. Astfel s-a terminat o etapă importantă din viaţa mea. O etapă în care mi-am dat seamă câte mai am de învăţat, o perioadă în care m-am maturizat mult, o perioadă în care am descoperit ce înseamnă cu adevărat politica, ce înseamnă cu adevărat România. Am avut multe perioade grele, multe perioade bune. A fost perioada în care am început să văd intens România, să descopăr Moldova, să văd primele ţări străine, să zbor la propriu.

razvan pop tnl deplasare rep moldova 2007 01

organizând proiecte pentru liberalii din Rep. Moldova, Chişinău, 2007

razvan pop scoala gheorghe i bratianu sighetu marmatiei 2008 04

conducerea naţională a Tineretului Naţional Liberal, 2009

razvan pop seminar isl 2007 04

Şcoala de Vară a CSL, Mogoşoaia, 2007

razvan pop sedinta DP al TNL sovata 2007 01

conducerea naţională a Tineretului Naţional Liberal, 2008

Am cunoscut mulţi noi prieteni, care şi până astăzi mi-au rămas apropiați şi mă bucur oricând de prietenia lor. Oameni şi prieteni adevărați.

mihnea iuoras diana tusa 03

razvan pop nunta septimiu bourceanu in 2007 08

A fost o perioadă în care contactul cu Sibiul nu l-am pierdut deloc. Nu mi-am făcut buletin de Bucureşti, nu m-am mutat complet, am rămas membru al PNL Sibiu. Aproape în fiecare weekend veneam în Sibiu. Am ajuns cel mai fidel client al Transmixt, două drumuri pe săptămână. Începutul lui 2007 l-am petrecut, normal, la Sibiu. Tot în această perioadă am publicat primele articole de specialitate în câteva reviste de istorie din Sibiu şi din România. Am continuat să merg şi la Capidava.

razvan pop gala premiilor tnl 2006 01

primele premii obţinute de TNL Sibiu, 2006

Am crescut şi politic. Datorită activităţilor mele am ajuns membru al conducerii judeţene a PNL Sibiu. Am fost alături şi am ajutat la organizarea primelor ediţii ale Şcolii Politice „Eugen Piso”. Filiala TNL Sibiu era printre cele mai bune din ţară. În 2008, filiala m-a ales coordonatorul de campanie pentru locale. A fost prima dată când am şi candidat, fiind pe poziţia a 3-a pe lista de Consiliu Local.

afis consiliul local

afişul pentru Consiliul Local Sibiu, 2008

P1030056

primele contacte electorale cu sibienii le-am avut în 2008

razvan pop alegeri tnl timis 2007 04

alături de colegii din TNL Timiş, 2007

Rezultatul nu a fost bun pentru noi. Neavând candidat la Primărie, nu am scos rezultatul dorit iar prin urmare nu am intrat în Consiliul Local. A fost unul dintre cele mai grele momente din viaţa mea. Am reuşit să trec peste şi am coordonat încă câteva campanii electorale. Sibiul trăia după anul 2007 şi tot mai mult îşi desena destinul de oraş mare. De aici am început să muncesc aproape zi şi noapte pentru oraşul meu iubit.

razvan pop ministerul culturii 2008 02

consilier al ministrului Culturii, în vizită oficială la Sibiu, 2008

intalnire 10 ani sc gen 06

întâlnirea de zece ani a promoţiei 1996, Şcoala Regina Maria. Ne pregătim de cea de 20 de ani. 

În 2007 am început pagina de Facebook iar în 2008 a pornit acest blog, care astăzi are 8 ani şi peste 1500 articole.

razvan pop blog 02

razvan pop facebook 01

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Walter Johrend

    La mai mare, Răzvane!

  2. Poza pnl-ista din nuj ce an , face propaganda la WW2 cu Japonia fascista,doar ca difera culorile. Deh, se vede de la o posta..

    • pt Tudor

      pe atunci aceea era sigla partidului liberal din Rep. Moldova. AMN îl chema. Tot ce este posibil, imaginaţia marketingului moldovean era limitată în acea vreme.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*