4Noi
Untitled

SUNT ROCKER!!!

urmează un articol furios şi arogant

Niciodată nu m-am lăudat să sunt rocker, nu am spus că sunt rocker, nu am crezut că sunt rocker. Niciodată nu am avut tricou cu Metallica (ok, mi-a luat mama la 11 ani unul dar era pe post de pijama). Niciodată nu am avut bocanci, ținte, unghii negre, fard negru la ochi. Rar am mers la concerte și niciodată nu am mers la un concert pe afară. Dacă am mers, am mers în cluburi, am mers pe stadioane, am mers la festivaluri.

Dar da, SUNT ROCKER! Asta este muzica pe care o ascult, asta este muzica pe care o iubesc, asta este muzica care m-a făcut om, asta e muzica pe care părinții mei o ascultau. Am acasă vinyl-uri cu rock, am casete cu rock, am download-at GB de rock. Părinții mei sunt rockeri, toți prietenii mei sunt și am trăit într-o lume de rock.

Mă îmbrac normal, mă frezez normal, mă comport normal, pentru că ceea ce puțini înțeleg este că rockul nu este o modă, un trend, este o stare de spirit, o cultură în sine. Ca să fii rocker trebuie să ai tu în primul rând o cultură. Viața cum am trăit-o m-a făcut rocker.

Pentru că citesc și am citit mult (pot face gluma cu vagonul de cărți), sunt rocker.

Pentru că merg la expoziții și la muzee, sunt rocker.

Pentru că merg la piese de teatru și mă uit nonstop la filme, sunt rocker.

Pentru că știu cine sunt Lelouch, Lindemann, van Eyck, sunt rocker.

Pentru că am văzut lumea, sunt rocker.

Pentru că am o familie, pentru că am prieteni, sunt rocker.

Pentru că am învățat în școala noastră și am avut profesori care mi l-au pus pe Borges în brațe și mi-au explicat ce înseamnă istoria, sunt rocker.

Pentru că am studiat și mi-am urmat pasiunea, sunt rocker.

Pentru că sunt român, sunt rocker.

Pentru că sunt sibian, sunt rocker.

Pentru că merg la Biserică și mă rog, sunt rocker.

Și nu, Voltaj, Bon Jovi sau Holograf nu sunt rock!!! Nu ascult manele, nu ascult muzică etno, nu ascult muzică ușoară, nu ascult Velea sau mai știu eu ce panarame și nici toate fufele buzate ce se cred cântărețe. Nu merg la nuntă și acolo să mai dansez pe o manea, „ca doar ne distrăm”. Stau într-un colț toată nunta și nu dansez dacă nu e muzică de calitate (și rar este). Nu mă duc la bâlciuri, tocmai că știu că este muzică de proastă calitate. Nu înțeleg cum o muzică tradițională se poate cânta cu saxofon și orgă electronică și de aceea refuz să o ascult.

SUNT ROCKER și sunt mândru. Când o să am copii, o să le bag rock în cap, cum au făcut și ai mei cu mine. Și mă enervează la culme când toți analfabeții țării care îmi dau lecții de etică și metafizică.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. DA.
    Te înțeleg perfect. Nu ești singur.

  2. Frumoasa randuri Razvan!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*