15Oct
afis saptamana medievala

SĂPTĂMÂNA MEDIEVALĂ

În această săptămână la Sibiu organizăm proiectul „Săptămâna Medievală”, cu ocazia celei de a VIII-a ediţii a conferinţei internaţionale „Relaţii Interetnice în Transilvania. Militaria Maedievalia în Centrul şi Sud-Estul Europei”. „Săptămâna Medievală” se desfăşoară în perioada 12 – 18 octombrie a.c.

Conferința Internațională „Relații Interetnice în Transilvania. Militaria Maedievalia în Centrul și Sud-Estul Europei”, ediția a VIII-a, este organizată de Secretariatul General al Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice cu ajutorul Universității „Lucian Blaga”, al Institutului de Cercetări Socio-Umane al Academiei Române, al Muzeului Național Brukenthal, al Complexului Național Muzeal ASTRA, al Direcției Județene pentru Cultură, al Bibliotecii Județene ASTRA, toate din Sibiu și al Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, din București.

În cadrul proiectului „Săptămâna Medievală” s-a organizat „Serile Sibiului” o întâlnire dedicată istoriei medievale a României, marți 13 octombrie începând cu orele 19.00 la „Cafe Wien”. Invitații au fost dr. Beatrice KELEMEN (Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca), dr. Alexandru SIMON (Centrul de Studii Transilvănene al Academiei Române) şi dr. Adrian IONIŢĂ (Institutul de Arheologie al Academiei Române). Subiectul discutat sub titlul „Un prinț trecut în uitare la începuturile Țării Românești” tratează recentele cercetări genetice asupra mormintelor principilor valahi de la Curtea de Argeș.

De asemenea, mâine, începând cu orele 13.00, în sala de la parterul corpului nou al Bibliotecii Județene ASTRA, va avea loc vernisajul expoziției „Feldioara redescoperită. Un sit al oaspeților germani în estul Europei”. Cu prilejul vernisajului se vor lansa și volumul științific, „Interethnic Relations in Transylvannia. Militaria Maedievalia in Centre and South Eastern Europe” precum și volumul „Cetatea Ardud. Repere istorice şi arheologice” al doamnei dr. Daniel Marcu – Istrate.

Conferința Internațională „Relații Interetnice în Transilvania. Militaria Maedievalia în Centrul și Sud-Estul Europei” se va desfășura la Biblioteca Județeană ASTRA în perioada 15 – 17 octombrie, tematica fiind dedicată armamentului medieval și fortificațiilor militare medievale.

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. Uite ca aflat un text prea captivant redactat intr-un mod greu de aflat in internetul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*