12Oct
150052_10151416806542174_837463369_n

ROMÂNIA la #RWC2015

Ieri, România a jucat ultimul său meci la această ediţie a Campionatului Mondial de Rugby. Îndrăznesc să spun că această echipă este una din remarcatele acestui Mondial, o echipă care a surprins prin jocul său şi prin ce a reuşit să facă.

Până la urmă România a jucat și a făcut un meci onorabil cu Franța, unul mediu cu Irlanda şi alte două meciuri bune spre foarte bune cu Canada și Italia.

Echipa României pleacă din Anglia cu recordul all-time de audiență la un meci de rugby jucat la un Campionat Mondial şi cu recordul all-time de întoarcere a unui scor într-un meci de rugby jucat la un Campionat Mondial. Asta înseamnă că am jucat, că am mers până la capăt, că am dat tot ce am putut şi că am făcut o campanie peste ceea ce putem astăzi.

România a arătat că trebuie să joace mai mult cu marile echipe, că jucătorii săi merită să joace mai mult în marile campionate dar în primul rând că merită o mai mare atenție din partea noastră a românilor. Această națională a realizat aproape imposibilul, a realizat mult cu foarte puțin. Foarte puțini bani, foarte puțini jucători, foarte puțini suporteri, asta în comparație cu un spor care s-a remarcat până acum doar prin marea sumă a banilor spălați.

Plusurile României, sunt rezistența fizică (cred că suntem unica echipă din al doilea eșalon care am reușit să rezistăm fizic până la finalul meciului şi a campaniei), câțiva jucători cu o certă plus-valoare (Macovei, frații Ursache, Fercu, Lucaci sau van Herden – numindu-i doar pe câțiva) și o mai mare atenție acasă. Cu siguranță am surprins lumea şi în primul rând pe români cu ceea ce am făcut la acest Mondial. Este echipa care a arătat cea mai mare forţă de revenire, învingând Canada, aproape egalând Italia şi marcând pe final eseurile noastre cu Franţa şi Irlanda.

România mai are multe de făcut, se vede că avem carențe la tehnică, că încă nu avem viteza și imaginația marilor echipe, că încă nu controlăm perfect balonul. Rugby-ul trebuie să se deschidă, trebuie să fie mai ofertant mai multor națiuni.

Știm valoarea echipelor oceanice, iar din acest punct de vedere, cred că România poate fi considerată a treia surpriză a acestui Mondial după fantasticele echipe ale Japoniei și Georgiei. Nu s-au făcut de râs, au știut ce puteau face şi au făcut tot ce le-a stat în putință.

Echipa de rugby a României merită aplaudată de lume, merită scandată acasă și merită toată susținerea noastră. Este echipa care ani la rândul a dus steagul nostru mai departe și pentru aceasta merită toată mândria noastră de români!

12108930_10153710050657174_7702805143787209081_n

aceasta este imaginea lăsată în urmă de România, o echipă care se poate bate cu oricine…

sursa foto: Rugby World Cup Official Page

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. avand in vedere situatia financiara si conditiile de pregatire din acest sport eu sunt de parere ca ne-am prezentat onorabil

  2. pt pagina T

    total de acord

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*