12Aug
1002844_10151484039650882_1088850038_n

PIAŢA GROAZEI şi PODUL ÎNDRĂGOSTIŢILOR

În caz că nu știți acestea sunt în Sibiu. La fel, în caz că nu știți, Sibiu a avut 147 de turnuri iar Vlad Țepeș a fost asasinat în fața porții Ocnei, după ce distruse de fapt cetatea şi ucise 10.000 de sibieni. Iar Mihnea cel Rău cucerise Transilvania. Să adăugăm aici renumita prostie cu popasul lui Mihai Viteazul la „Butoiul de Aur”.

Toate acestea sunt „povești” scoase din articole de presă, de pe Facebook, din gura ghizilor turiști sau din cărți. Toate aceste „grozăvii” sunt povestite oamenilor ce vin să ne descopere orașul. Nici nu a apărut primul lacăt pe Podul Minciunilor că imediat au dispărut legendele sale. Imediat podul nu mai era al Minciunilor ci era „renumitul pod al îndrăgostiților” (eu am auzit fraza aceasta din gura unui turist).

Din păcate pentru spectaculos, multe prostii apar pe piață. Este de așteptat. Nu este normal. Nu este normal mai ales că Sibiul nu duce lipsă de literatură de specialitate. Din păcate unii nu îşi cercetează îndeajuns sursele și ajung pentru a atinge senzaționalul la amețitoare povești despre Sibiul nostru.

Nu este normal și atitudine trebuie să luăm cu toții. Sibiul are destule povești fascinante şi 100% adevărate încât nu este nevoie să inventăm noi alte câteva. În ultimii ani au apărut şi câteva lucrări de foarte proastă calitate şi care au adus „informații” proaspete pe piață, iar unii s-au îndopat cu ele numaidecât.

Avem calfe călătoare, avem turnul al doilea din Transilvania, avem bătălii, avem handbal și multe altele. Nu este nevoie de vampiri și de principi ai Țării Românești care masacrau orașul. Dacă unii știu că sunt minciuni şi intenționat le folosesc, pentru un cititor sau un grup sau un like în plus, alții, marea majoritate, iau aceste informații drept reale şi le introduc în poveștile de zi cu zi ale orașului.

Apelul este către noi toți, să fim atenți, să fim corecți, să vindem ceea ce este adevărat, să scriem ceea ce este verificat şi corect.

Sibiul merită o atenție mai mare.

Distribuie articolul:

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*