18Mar
IMG_20140713_085858 as

CINE ARE PRIMUL GRIJĂ de ORAŞUL TĂU?

TU!!!

Evident că TU, ca cetățean, ești primul care trebuie să aibă grijă de oraş şi de patrimoniul acestuia. În cazul nostru de Sibiu.

Din păcate foarte mulţi s-au obişnuit ca cineva să vină să refacă, să vină să cureţe, să vină să facă. Prima reaccţie este cine mă ajută, cine îmi dă.

Este perfect normal ca la investiţii mari, cineva, adică statul în formele sale să ajute. Este normal ca statul să aibă grijă şi să urmărească. Dar nu este normal ca atunci când sunt probleme mici tu ca cetăţean al unei comunităţi să stai.

Nu este normal să nu îţi cureţi zăpada, nu este normal să nu îţi aranjezi sau repari faţada când bucăţi se deteriorează. Nu este normal să nu îţi schimbi scocurile singur. Nu este normal să fi primul la stricat şi să îţi pui „mâinile în sân” să să aştepţi.

Îmi permit aceste observaţii aici la Sibiu, pentru că aici la Sibiu am descoperit nenumărate exemple pozitive, am descoperit de oameni care curăţă, refac, conservă, restaurează şi au grijă de oraş, de mediul înconjurător şi de patrimoniul nostru. Tocmai de aceea indiferenţa ustură şi doare mai tare. Tocmai de aceea să vezi case pe Centru schilodite doare mai mult decât în alt oraş, tocmai de aceea doar când vezi că sunt oameni care aşteaptă ceva.

Dacă noi nu facem primul pas, cu greu găsim un pas secundar al cuiva. Al cui?

Distribuie articolul:

2 comentarii

 1. Buna seara,

  Ce parere aveti de lacatele prinse de Podul Mincinosilor? De ce credeti ca autoritatile nu iau atitudine pentru a le inlatura?

  Am trimis o sesizare autoritatilor in ceea ce priveste acest aspect si raspunsul lor a fost:

  „Din evaluările Direcției Tehnice rezultă că amplasarea acelor lacăte nu reprezintă un pericol pentru structura Podului Minciunilor. În cazul în care vor fi amplasate mai multe astfel de lacăte le vom îndepărta pentru a evita supraîncărcarea balustradelor.”

  Este normal un astfel de raspuns ? Nu trebuie sa ne pastram istoria si arhitectura?

  Multumesc

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*