18Dec

UN OM de ALTĂDATĂ

De la o vreme primesc fotografii vechi. Într-un fel mă bucur că unii mă văd ca pe un arhivar de memorii. De fapt asta și fac, le păstrez și le dau lumii.

Iată un nou exemplu, am primit această fotografie. Cine a găsit fotografia nu vruia să se piardă așa că mi-a dat-o mie să o păstrez.

Nu am multe informații despre ea, tocmai de aceea am să o postez aici. Poate cineva cu cunoștințe de limba maghiară sau cineva cu informații militare, mă poate ajuta.

Ce pot spune este că fotografia este din 1915. Data exactă de pe reversul fotografiei este 22 iunie 1915. Fotografia este făcută de Emil Fischer (se poate vedea ștampila falsă a fotografului) – despre acest mare sibian am scris aici.

Așa că vă invit la păreri…ce unitate? ce soldat? ce scrie?

Distribuie articolul:

6 comentarii

 1. In ziarul transilvanean din Munchen, Siebenburgische Zeitung, exista o rubrica in cadrul careia sunt publicate fotografii vechi cu persoane neidentificate – de cei de la arhiva fotografica a Muz. Din Gundelsheim- iar cititorii sunt rugati sa dea informatii, evident daca detin informatii. Sa-ti dai numai cu parerea cine si de unde ar putea fi mi se pare contraproductiv.

 2. traducerea de pe verso a pozei

  In amintire!

  Dragii familii a gazdei mele.

  Lenkei Oszvald

  …. .stegar

  Sibiu, 1915. arilie 22

  prescurtarea dinainte de stegar nu o pot descifra

 3. iunie nu aprilie

 4. pt gudrun ittu

  din pacate nu stiu ce fel de uniforma este si nici maghiara nu stiu, de aceea ceream informatii in plus. nu caut persoana ci doar incerc sa ii refac contextul…

 5. pt Arpi Fekete

  iti multumesc mult pentru observatii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*