11Feb

ŞOALA, O MICĂ BIJUTERIE A SIBIULUI

Avem Biertan, Avrig, Valea Viilor, Moşna sau Sibiel dar avem şi Fofeldea (aici), Târnăvioara, Zlagna, Rod, Netuş sau Şoala. Acestea sunt sătuleţe aproape uitate de om dar care au un farmec aparte şi care merită savurat.

Imi propun ca din caând în când, ca un fel de campanie, să aduc în prim plan, pe blogul meu şi nu numai aceste sătuleţe spectaculoase ale Sibiului.

Astăzi vă prezint Şoala. Face parte din comuna Axente Sever. Cei câţiva care mai trăiesc acolo, în frunte cu un sas revenit au început încet, încet să refacă farmecul său.

Iată deci,

biserica evanghelica din Şoala, monument istoric

fortificaţiile medievale ale satului

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Intotdeauna m-a amuzat numele asta, ma gandesc la „soalacrem”. Din pacate pentru mine a ramas mereu doar un nume pe un indicator rutier, poate cu alta ocazie sa fac o iesire din traseu.
    Acum, dincolo de subiectul postarii asteia, m-ar fi interesat un punct de vedere, ca de la DJCPN, fata de ce i-am scris ministrului in legatura cu demolarea de la Oradea din zilele astea ca simptoma a „descentralizarii” atunci cand presiunea se intalneste cu servilismul – ultimul meu articol pe blog.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*