31Dec

PLEACĂ 13 VINE 14…

În câteva ore începe 2014. Un an pe care îl sper și stiu că va fi și mai bun decât cel care a trecut. Pentru că o să am întotdeauna persoanele iubite, prietenii apropiați și proiectele alături.

Dacă 2012 a fost cel mai prost an al meu, cu siguranță 2013 a fost unul dintre cele mai bune. Iată cum soarta îți aduce imediat speranța și bucuria atunci când crezi ca ești cel mai jos în viața ta.

Dacă în 2012 am crezut că am pierdut aproape tot, 2013 mi-a oferit înapoi totul. Ce am făcut eu? Am ținut cât am putut speranța și mi-am prioritizat viața, am renunțat la ce și cine era parazitar și am recuperat totul ce trebuia recuperat.

în 18 ianuarie am fost numit iar în 21 ianuarie am fost instalat în funcția de director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, în acel moment interimar iar din aprilie oficial. Mi-au fost alături colegii apropiați politici, profesorii mei și prietenii.

Încă de la început am dorit a dovedi că o astfel de poziție poate comunica, poate discuta, poate fi fi deschis către cetățeni. Am lăsat și la propriu și la figurat ușa deschisă oricui dorea a pune o întrebare, a se informa sau a discuta.

Nu m-am închis în birou și am mers peste tot unde era nevoie. Nu am stat să vină problemele la noi ci am încercat să le rezolv din fașă. Din cele peste 100 de localități ale județului Sibiu, am ajuns în peste 75 dintre ele.

Am acceptat a reprezenta Sibiul atunci când mi s-a cerut.

A comunica și discuta cu persoanele implicate în procesul de protecție a patrimoniului a fost unul din obiectivele strategice ale mele în acest an. De aceea am organizat un seminar dedicat primariilor și arhitecțiilor…

… un alt seminar dedicat ONG-urilor implicate în acest proces…

…și un alt seminar dedicat conservării patrimoniului mobil…

….cel mai important este că am organizat o Școală de Vară în care am adus alături administrația locală, aparatul de specialitate, cercetătorii și studenții. Târnăvioara a fost locația aleasă și cred că acesta va fi unul din proiectele de viitor ale județului nostru.

unul din proiectele importante a fost amplasarea a 16 panouri care informează cetățenii cu privire la protecția patrimoniului.

Un alt proiect pe care am încercat a îl ajuta și m-am implicat atât cât am putu a fost recuperarea Mocănițeisunt convins că acesta va fi marele succes al patrimoniului sibian în 2014.

Credeți-mă că nimic nu aș fi reușit fără excelenții colegi de la DJC Sibiu (Adina, Cristina, Luminița, Mihaela, Ștefania, Carol, Dan, Horea, Mihai și Ovidiu…în ordine alfabetică), nu aș fi reușit fără profesionista societate civilă sibiană (Monumentum, IETSM, Heritas, Mioritics, Prietenii Mocăniței și toți ceilalți) oameni de o dedicație incredibilă pentru ca orașul și județul nostru să fie ceea ce trebuie să fie, exemplul. Aplauze pentru Eugen, Daniel și Filip, Michael, Mihai, Mihai și toți ceilalți. Nu aș fi reușit fără parteneriatul permanent cu administrația locală, fie ea parlamentară, județeană dar mai ales locală.

în acest an am continuat mica mea emisiune, ”Memoria Cetății” alături de Nicu…

…am continuat să bloggaresc (aici la o întâlnire a bloggerilor cu ambasadorul Marii Britanii)…

…mi-am continuat pasiunile mele pentru istorie, fotografie

…am răspuns de fiecare dată presei, iar o presă ca cea sibiană merită o reverență din partea mea și un mare mulțumesc

anul 2013 a fost un an al proiectelor….m-am implicat, am dezvoltat sau am continuat într-o serie de proiecte cu toate dedicate Sibiului…

…descoperirea Sibiului prin QR Cod

…concursul de idei urbane…

…Sibiu, Orașul Copiilor…

PrinSibiulMeu și Tag the Flag

…Serile de Arheologie…

…Our Heritage…

am continuat să mă implic și să îmi continui activitatea în AIOS. Un maaaare mulțumesc lui Tudor, cel care a dus greul asociației și fără de care nu eram ceea ce suntem astăzi dar multe multe mulțumiri Ancăi, Mariei, Claudiei, lui Gyongy, lui Alin, Andru, Emanuel, Marian, Nicu, Radu, Raimar, Răzvan (aceeași ordine alfabetică)

Moșna

Fofeldea

Axente Sever și jos Hosman

a fost anul în care am descoperit că în jurul Sibiului este o lume la fel de magică, cu o natură impresionantă, cu cetăți palate, biserici, cu oameni deosebiți, o Transilvanie în miniatură. Județul Sibiu este parte a magiei orașului

Pecs

Bruxelles

Anvers

Leuven

Gent iar jos Brugges

în acest an am descoperit un oraș spectaculos, o altă capitală culturală europeană, Pecs din Ungaria dar și una din regiunile fundamentale ale Europei, Flandra

anul 2013 a fost anul în care am descoperit cu adevărat ce înseamnă Sibiul și să îl iubești cu adevărat, să muncești pentru el și să fi SIBIAN

anul acesta am iubit, am descoperit ce înseamnă să fi iubit. ceea ce am crezut că am pierdut anul trecut, anul acesta am recâștigat. alături de părinții mei, ea este omul cel mai de prețuit din viața mea

Maria

ce va fi 2014? un an al proiectelor dar mai ales al ideilor…un an al unei noi etape a vieții mele

La mulți ani și mulțumesc că ați fost alături de mine și că mi-ați sprijinit ideile!!!

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. razvan … te rog , fa ceva si pentru Capidava … sincer mi a placut tot ce ai facut ptr ea in2009 si vreau sa ti spun acum e mult schimbata

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*