9Dec

ISTORIA ORAŞULUI NOSTRU, SIBIU

UN MARE SIBIAN, WILHELM HEIDEL

S-a născut la Sibiu în 1916. Este unul dintre cei mai importanţi sportivi pe care i-a dat Sibiul. Şi-a început activitatea sportivă prin dans. Handbalul îl porneşte la şcoala comercială din Sibiu.

Este selectat în echipa sibiana de handbal, Hermannstadter Turrn Verein, multiplă campioană naţională, cea mai puternică echipă românească la momentul respectiv. De aici se transferă la echipa bucureşteană.

Devinde un membru de bază al lotului naţional de handbal, fiind selectat astfel a face parte din echipa naţională de handbal a României, participantă la Olimpiada de la Berlin din 1936. A jucat în toate partidele României de la acea Olimpiadă, naţionala noastră terminând a cincea în lume.

Wilhel Heidel in perioada când juca la HTV

Era un jucător de ambele mâini. În perioada imediată după război a fost deportat în Gulagul sovietic. După revenirea din deportare a mai jucat până în 1959, când la 43 de ani s-a retras.

În anii `70 ai secolului trecut, părăseşte România pentru Germania. A lucrat ca şi comerciant de textile. A murit în 2008 la Lohhof.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*