2Sep

prin SIBIUL meu a fost in 2013

Iubesc sa fiu sibian!

Ce mai poți arata și cum mai poți prezenta Sibiul unor oameni care trec foarte des prin el, care îl vizitează cum prin o ocazie și care au mai participat la celalalte ediții de prinSibiulmeu.

Ei bine împreuna cu Tudor și cu Anca am reușit și de aceasta data sa găsim acel ceva ce a făcut ca și acesta ediție sa aducă ceva nou.

I-am preluat pe participanți de miercuri și i-am invitat la o porție de arhiva sibiana, la Cafe Wien, la Serile Sibiului. A doua zi treziți și cu energie am plecat de la Ibis și pe jos le-am propus un alt tur al Sibiului. Un tur despre primărie, despre Sibiul german, despre Sibiul romanesc, despre Sibiul unguresc (și dacă tot este și unguresc, prânzul l-am luam cu gulaș și vin unguresc la Judit Bistro), despre prima banca romanească, despre primul partid romanesc, despre cariatide, rachete, citadela, Astra și Revoluție.

fotografia lui Dragos

fotografia lui Dragos

Sibiul nu este doar istorie, este și foarte mult prezent. Sibiul este unul din motoarele tarii acesteia si pentru asta trebuie lăudat și recunoscut ca atare. De aceea am ales sa prezentam bloggeri-lor si unul din motoarele Sibiului, o firma sibiana nu numai de succes dar care și oferă enorm înapoi comunității sale. Am ales Ambient. Un tur, o poza a la Warhol, o carte despre Sibiu, o cascheta dar mai ales multa poveste și cei de acolo ne-au cucerit.

fotografia lui Dragos

Sibiul înseamna în ultimul timp tot mai mult sport, tot mai multa mișcare. De aceea cu mijlocirea celor de la Eco Sport Team, care au deschis „stadionul” cu o zi mai repede pentru noi….participanții s-au delectat cu un joc de volei pe plaja la umbra Turnului Sfatului.

fotografia lui Dragos

Seara a continuat cu descoperirea unor locuri străine printr-o noua întâlnire „Călător în Lume”. Cum locația obișnuita devenise neîncăpătoare ne-am refugiat la încă nedeschisul „Salut” fratele mai mic al „Pardonului”.

Cina am luat-o alături de calfele călătoare. Astfel blogger-ii au putut descoperi ce este cu aceasta tradiție medievala reînviata la Sibiu, cum au ajuns aceștia în orașul nostru și ce și cum fac ei de fapt. O seara foarte „picanta”.

Cu ajutorul Asociației „Produs în Sibiu” fiecare dintre participanți au primit un cos cu produse fabricate întrutotul la Sibiu. De la vitamina C la crema de galbenele la pate și apoi la brânza.

Sibiul nu este doar un mare muzeu în aer liber. Sibiul este un loc unde Transilvania este la ea acasă, unde România are ceva de spus, unde oamenii trăiesc în prezent, respira trecutul și se gândesc la viitor.

Iubesc sa fiu sibian!

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu prin programul Sibiu Smart. Alături de aceste instituții, parteneri mai sunt Future Capital, Hotelul Ibis, Ambient. Mulț›umim pentru sprijin Reky Travel, Cafe Wien, Judith Bistro, Pardon Cafe, CNM Astra, Asociația Produs în Sibiu, Eco Sport Team și Staropramen.

Distribuie articolul: