8Aug

PLIMBĂRI prin BRUXELLES

Ieri a plouat cu butoiul…dar ploaie din aceea măruntă de îți intra și sub piele, până în suflet. Evident că nu puteam sta în casă, așa că pe ploaie am plecat spre zona Centrală.

Piața Luxembourg – am mancat – apoi pe aceeași ploaie am pornit spre zona veche. Trecând prin fața Palatul Regal am descoperit cu plăcere că este deschis publicului și am profitat de ocazie. Iată ce am văzut.

Athena

tot ce este verde în această sală este făcut din carapacea a peste un milion de gândăcei. cu loarea este cea naturală.

cristal

leul belgian este peste tot

sala de marmură

Apoi ca un făcut ploaia s-a oprit, vremea și-a revenit și am redescoperit Place Centrale, străduțele încolăcite ale vechiului Bruxelles, ciocolata lor delicioasă și berea belgiană.

Astăzi plecăm spre Brugges sau spre Louvain…încă nu ne-am decis…

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Cel mai simpatic moment este cand Manneken Pis este conectat la un butoi cu bere astfel ca trecatorii pot lua in pahare de unica folosinta berea care tasneste de la celebrul personaj :) Trebuie neaparat bauta o bere tripel – Westmalle. Ca e greu de incercat din toate dat fiind ca in Belgia se poate bea una pe zi si sa nu-ti ajunga anul ca sa incerci toate marcile … Asta si cu Duvel mi-au placut mie cel mai mult.

  2. pt adrian

    tocmai am gustat un tripple si ieri un Duvel…o si cate mai sortimente….

  3. N’ai specificat nimic de aduusl la serviciu Sa’ti explic cum sta treaba: maine termin sesiunea si trebuie sarbatorit momentul, indiferent de rezultate. Si as simti maxim ca sarbatoresc daca as primi asa ceva. O felie, nu una intreaga, oameni suntem. Daca zici ca si asta era pe speckuri, o asmut pe Tigruta impotriva ta!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*