14Apr

ISTORIA ORAȘULUI NOSTRU, SIBIU.

UN (MARE) DIPLOMAT SIBIAN, BARONUL KARL von MACCHIO.

Sibiul în 1859, anul nașterii lui von Macchio, gravură realizată de Joseph Hoegg

Numele lui Karl von Macchio se leagă de Sibiu numai prin faptul că s-a născut în urbea noastră. De aceea este mult a îl așeza în panoplia marilor sibieni dar și așa merită a fi amintit prin cariera și povestea sa deosebită.

Așadar, se naște la Sibiu, în februarie 1859. Tatăl lui era ofițer în armata habsburgică încartituită la Sibiu, de aceea viitorul baron se naște la Sibiu. El se trage dintr-o familie nobiliară lombardă. Nu știm clar dacă studiază la Sibiu sau familia sa pleacă relativ repede din Sibiu.

După studiile universitare, el se angajează în serviciul diplomatic habsburgic, începând cu 1881. El a fost ambasadorul Imperiului Austro-Ungar în regatele României, Muntenegrului, Greciei, Serbiei dar și Imperiilor Țarist și Otoman.

Fiind considerat unul dintre cei mai calificați experți în problematica balcanică, el este numit ca și consilier politic în Cancelaria Primului Ministru de la Viena.

Viena la 1900, sursa: wikipedia.org

În timpul Primului Război Mondial el este trimis la Roma, unde lucreaz strâns cu ambasadorul imperial. Încercările sale diplomatice de a menține Italia neutră au fost în van, regatul peninsular intrând alături de Antantă în 1915.

Roma în 1914, sursa: ourense3d.blogspot.com

După război el este înlăturat din aparatul diplomatic, în timpului procesului de înnoire a clasei politice și diplomatice a Austriei. Se angajează în presa vieneză ca specialist pe probleme externe. Moare în 1945, la vârsta de 86 de ani.

A publicat două lucrări, ambele dedicate problematicii intrării Italiei în Primul Război Mondial de partea Antantei dar și memoriilor sale.

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. O capusa are neovoie de 30 de minute sa ingurgiteze si sa introduca in fluxul sanguin lichidul otravitor. Chiar daca nu toate capusele transmit borelioza este bine ca aceste capuse sa fie eendepartate DE ceNDATA ce vor fi descoperite!!!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*