27Aug

PE URMELE SULTANILOR…….KAS și MARMARIS

Kas

Prin ochiul turistului, există trei Turcii. Turcia tradițională, normală, este țara care crește ca orice altă țară și care își vede de viața sa de zi cu zi, netulburată de milioanele de curioși veniți din alte colțuri ale lumii. Aceasta este Turcia pe care am descoperit-o la Izmit sau Ankara. Mai este Turcia turistică, care este pregătită pentru a-ți arăta ceea ce are țara mai frumos, mai special, care pune accent pe tradițiile sale, pe moștenirea civilizațiilor care au creat acet colț. Aceasta este Turcia ce am descoperit-o în Cappadocia.

Kas, centrul orașului, tavernă

Marmaris

Kas

O a treia Turcie este de fapt nonTurcia, așa cum am descoperit orașele Kas și Marmaris. Aceasta este Turcia ce ne place nouă, pentru că este a noastră, a turiștilor, este construită pentru noi și nu are nici o legătură cu Turcia  profundă. Dacă iei aceste două localități si le duci în Franța, Spania sau Polonia, nici nu simți diferența. Tradiția aproape că nu există, orașele sunt europene și dacă mergi doar în astfel de orașe prin țara aceasta nu poți spune că ai descoperit Turcia adevărată.

Marmaris, marina

Kas, marina

Marmaris

Kas este stațiunea unde am stat două zile. Este un paradis pe care puțini români și chiar europeni îl cunosc. Am stat, am lenevit, am ascultat muzică, am scris și m-am recalibrat spiritual. Este locul ideal.

Kas, peste tot găsești monumente, acesta este un mormânt antic, aflat lângă două terase și o parcare

Kas, teatrul grecesc

Kas

Kas, centrul istoric

Plecând din paradis am dat peste un altul, Marmaris. Un oraș și mai european, cam ce ar trebui să fie Mangalia pe la noi. Foarte deschis, cu o cetate surprinzătoare, construită în vremea cruciaților, Marmarisul și localitățile din juru-i, Icemeler și Turunc te invită la vis. Să stai ore și să privești golfurile și același munte nu te poate sătura.

Marmaris, strada principală

Marmaris, cetatea

Marmaris, orașul vechi…..

……și străduțele sale

Acuma închid aici pentru că plecăm spre Halicarnas și Efes.

Turunc

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*