21Aug

PE URMELE SULTANILOR….CAESAREA

Kayseri este fostul oraș imperial, Caesarea. Kayseri este un oraș din mijlocul Turciei, cel mai important oraș din Cappadocia și unul din marile orașe ale Turciei.

cea mai importantă moschee a orașului, Hunat Hatun

Am ajuns alatăieri în el iar după ce ne-am cazat am pornit la descoperirea sa și mai ales al unui restaurant, pentru ca ne chiolăiau mațele rău de tot.

la tot pasul găsești aceste containăre de reciclare a materialelor

foarte reușit mobilierul urban ales pentru centrul istoric

Problema este că am ajuns în acest oraș în timpul Bayram-ului iar orașul practic era închis. Câteva magazine erau deschise, doua restaurante, o pizzerie si câteva kebăbării, în rest gratii și pustietate. M-am simțit ca acum un an când m-am plimbat prin Szczecin (aici).

…așa arată străzile pustii în mijlocul zilei…

Față de Ankara, aici am văzut la tot pasul un hotel dar și aici este aceeași problemă pe care o regăsim în toată Turcia neturistică. Aproape nimeni nu știe engleză. Limba gimnastică ritmică din mâini este la mare căutare.

morminte ale pașalelor sau ale vizirilor

Orașul este curat, recondiționat, cu o infrastructură modernă, este proaspăt. Principalele monumente sunt cetatea selgiucidă, restaurată și ea în mare măsură și numeroasele mausolee ale diferitelor căpetenii otomane decedate sau înmormântate aici.

cetatea selgiucidă, restaurată în mare măsură

Cu greu am găsit un restaurant, dar l-am descoperit la ultimul etaj al unui bloc. Am avut privilegiul de a fi unicii clienți. Nu am putut rata oportunitatea de a fotografia orașul de deasupra.

Kayseri are un stadion ultramodern, o sală polivalentă ultramodernă, un tramvai ultramodern și aproape un milion de vizitatori, dar cu greu va deveni o atracție turistică în sine. Kayseri va rămâne mult timp punctul de plecare spre orășelele cappadociene.

tramvaiul kayserian

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*