11Apr

SUNT IPOCRIT, DECI EXIST XXXV

Sibienii au votat pe Băsescu și PDL cu mult spor cam de fiecare dată.

Ce au primit în schimb din partea lor? Pupici și un mare dos ca să nu spun curu!

La ultima împărțire bugetară Sibiul este unul din ultimele județe într-o ordine a sumelor alocate. Și așa, acești bani s-au dus către primarii lor sau către cei care speră că vor merge la ei…..

Ca să înțelegeți mai bine….sumele s-au alocat astfel.

localități cu primari PDL8.035.000 lei (aproximativ 2 milioane de Euro)

localități cu primari FDGR2.800.000 lei (aproximativ 600.000 de Euro)

localități cu primari PSD200.000 lei (aproximativ 47.000 de Euro)

localități cu primari PC500.000 lei (aproximativ 120.000 de Euro)

localități cu primari PNL – 0 lei. !!!!!!!!!!!!!!!!

localități cu primari independenți80.000 lei (aproximativ 20.000 de Euro)

Echitate? Bună guvernare? Vi se pare normal? Mai este ceva normal?

Distribuie articolul:

10 comentarii

 1. In primul rand va felicit pt limbajul elevat: demn de un consilier local, de un politician de generatie noua! In al doilea rand vreau sa va felicit pt argumentele neocomuniste pe care le aduceti (adica 0 argumente) despre cum s-a facut repartizarea pe ce criterii (la cerere/din oficiu)….ca si intitulat „istoric” asteptam mai multe explicatii relevante pt acest atac, ce pare fondat doar pe patima si aversiune politica. Daca continuati asa, nu sunteti cu nimic mai bun decat generatia veche de asa-zisi politicieni. Mai usor cu saritul gardului domnule „consilier”. Mai mult tact si o mai buna informare v-ar ajuta mai mult in vederea elaborarii armelor de lupta impotriva adversarilor politici, altfel ramane totul o gargara emotiva si fara fond la urma urmei! Cu stima, intr-un viitor utopic mai bun pt Romania!

 2. pt io gheo

  draga domnule gheo,

  va multumesc pentru ca imi considerati limbajul elevat, nu este unul elevat (nici nu se doreste a fi) este unul normal….am facut exces de cuvinte? nu stiam ca deja Basescu este injuratura.

  la a doua felicitare, stimate domn membru PDL va intreb totusi de ce sibienii din Copsa Mica nu au primit bani dar cei din Orlat au primit? care este diferenta?

  in rest, va rog sa iesiti din sabloanele portocalii ca uite in ce groapa ati ajuns….

  PS: poate imi explicati unde sar gardul, unde sunt neocomunist, unde gargara?

  sau asta este Sibiul pt PDL? o gargara? Pt mine nu este….

 3. Deci conform zicalei „mai poneiule” (adica cel care sare gardul intr-un mod naravas) – nu ma luati pe mine cu PS-uri! Claro? Eu va dadeam niste sfaturi amicale (ca vorba vine, nu ca am fi amici, departe de mine gandul acesta) si nu imi oferiti nimic altceva decat „un mare dos ca să nu curu” – cu asta limbajul elevat (fiindca era o ironie pe care in mod evident nu v-ati prins – deh, e nevoie de un pic de logica cand citim o postare)! Apoi aveti un suflu neocomunist prin faptul ca presupuneti ca as fi un stimabil domn membru PDL =)) doar fiindca v-am atacat postarea si nu persoana, asa cum faceti Dvs. la adresa mea (ca sa intelegeti am pus suplimentar aceasta paranteza – ipotetica si de Dvs. insinuata calitate a mea de membru PDL nu are nici legatura cu subiectul discutat)! Iar gargara este reprezentata de ultimele intrebari de la comentariul Dvs……de parca concurati la Miss World…..haideti acum fara suparare ca m-am amuzat copios! Desi nu va priveste in nici un fel, fiindca eu incercam sa fac un bine, va scriu de dincolo de granitele eternei si fascinantei, sunt mai in varsta ca Dvs., sunt apolitic, dar cu solide cunostinte de politologie si practica politica…….iar Dvs. tocmai ati dat dovada de grave carente in ceea ce priveste intelegerea de bune practici la nivel local in domeniul politicii si a administratiei. Uite in ce GROAPA am ajuns cu viitori politicieni de felul Dvs.! Praf de Romania, io gheo incerc sa va arat calea argumentata si de bun simt, cu limbaj decent si coeziune logica a textului si Dvs. in cel mai comunist fel, fara nici un fel de dovezi, ma ridiculizati si ma acuzati de partizanat politic! Cica zicea seful matale de „revolutia bunului simt”, el mare chiulagiu la parlament si uite bre ce ai inteles tu! Nu ma astept la un raspuns diferit de primul! adica nici acum ca v-am desenat ce incercam sa va explic, nu ma astept ca ati intelege profunzimea mesajului! Pacat!

 4. pt io gheo

  adevarul ca eu sunt cel cu limbaj neadecvat (sa ii spunem de mahala – ”claro”)….

  cuvantul la care va referiti este un arhaism, regionalism acceptat de DOOM si de Academie.

  sunteti macar un fan portocaliu pentru simplu fapt ca v-ati atacat la postarea mea….sunt convins ca votanti liberali sunt si eu revoltati de cum am scris, nu?

  eu persoana nu am atacat-o asa cum faceti cu mine in ultimele postari….

  mie imi place sa discut cu cei care imi citesc postarile, sa creez un dialog cu ei si de aceea m-am gandit ca este necesar a pune cateva intrebari la final….

  oricum va multumesc ca ma cititi si sper ca la un moment dat sa va luminati si sa va dati seama unde este dreptatea…asta daca postarile dvs chiar sunt sincere si nu pe bani…

 5. pt io gheo

  si totusi, de ce Copsa Mica nu a primit nici un leu?

 6. Hai ca esti haios! Copsa Mica n-a primit fiindca eu i-am zis lu MRU sa nu le dea… daca tot ma acuzi ca as fi fan portocaliu! Mai baiete, tu nu prea intelegi sensul cuvintelor pe care le pui pe tapetul asta virtual! no fii atent in continuare ce urmeaza! (Spre pastrarea unei imagini bune a politicianului Pop Razvan, ti-as recomanda sa stergi aceste postari, e spre binele tau, trust me amigo ;))

 7. pt io gheo

  I rest my case….

 8. „Sibienii au votat pe Băsescu și PDL cu mult spor cam de fiecare dată.
  Ce au primit în schimb din partea lor?” – pana aici e totul foarte bine! No acum pune-te pe citit cu atentie si calm…….poate te luminezi in legatura cu ceea ce presupune tanarul politiciani cu valente europene si democratice:

  În schimb au primit nu de puține ori o ignorare totală a efortului lor electoral. Cel puțin în ceea ce privește finanțarea. Din capul locului este de reținut tristă amintire a modalității de repartizare a sumelor din bugetul de stat. Nici ultima alocare prin Hotărârea de Guvern Nr. 255/03.04.2012 publicată vineri seara, 06.04.2012 ăn Monitorul oficial. Sub pretextul articolului 108 din Constituție și al art. 30 din Legea 500/2002 Guvernul României democratice și cu economie de piață aloca din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Guvernului aceleiași Românii suma de peste 640.000.000 Ron (adica in jur de 150 milioane EURO) mai multor primării si consilii județene în vederea „echilibrării” bugetelor locale, a plății unor arierate și a cofinanțării unor proiecte cu finanțare externă nerambursabilă.

  Până aici nimic deosebit, am putea spune, însă la o analiză mai atenta am fi tentați sa credem ca doar majoritatea unităților administrativ-teritoriale conduse de un reprezentant al PDL și câteva conduse de PSD, PC și ceva minorități ar avea aceste probleme. Nimic mai fals decât atât.

  După cum se resimte peste tot în lume, și în România efectele crizei economice globale și-au lăsat adânc amprenta pe viața de zi cu zi a oamenilor. Nici o comunitate nu a ramas neafectată de această criza iar orice ajutor financiar este binevenit. Cu atât mai mult este evident că și acele comunități conduse de edili PNL se confruntă cu problemele generate de criză. Surprinzător sau nu, în actul guvernamental menționat nu se regăsește nici o primărie condusă de un reprezentant PNL. Eu personal ma indoiesc de faptul că nici una dintre acele primării nu ar avea probleme cu echilibrarea bugetului local, nu ar avea arierate de plătit sau proiecte din fonduri europene nerambursabile de finanțat.

  Evident mai este și faptul că în demersul său, Guvernul condus de autointitulatul „liberal” în gândire, nu face nimic altceva decât să împartă pentru pomeni electorale, sub umbrela unor finanțări oficiale, sume care ar trebui utilizate doar în caz de forță majoră! O fi campania electorala a PDL-ului un caz de forță majoră?

  AI INTELES ACUM AMICE DESPRE CE VORBESC? ARGUMENTE, NU GARGARA! SA NU FII SUPARAT! NU SUNTEM TOTI FACUTI PT SCRIITURA……DAR CAND TI SE DA UN SFAT PRIETENESC, NU TE MAI ATACA SI STAI SI ANALIZEAZA CE AI PUTEA SA FACI MAI BINE! HAI SA ITI DESCRETESC FRUNTEA: NU MA ACUZA PE MINE DE „PORTOCALISM”…..SEFUL TAU S-A ALIAT CU PC SI PSD…….STII CE IASA DIN COMBINATIA DINTRE GALBEN SI ROSU, NU? 😉 O ZI BUNA

 9. imi doresc o replica din partea ta! eu am scris materialul in 15 min! m-am documentat 10! hai sa zicem 30 de minute cu totul! daca eu pot, poti si tu! Imaginea buna iti foloseste peste tot si trebe ingrijita peste tot! mai ales pe blogul personal! nu fusharii postarile fiindca s-ar putea intoarce impotriva ta! da dovada de obiectivitate in comentarii si nu de emotii si istericale! fii altfel, fii din generatia noua! :)

 10. pt io gheo

  sunt absolut fascinat de ce ai scris…..te rog citeste si tu inca odata ce ai scris si te vei lumina….

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*