12Mar

ZARA, START la SIBIU? CU ȘANȚUL CUM RĂMÂNE?

Vina nu este a brand-ului și a firmei din București. Vina este a constructorilor sibieni care au amenajat spațiul din centrul orașului. Fosta ”Bucuria Copiilor” și apoi banca BCR a devenit magazinul Zara din Sibiu.

De la mijlocul anului trecut spațiul a fost închis și s-a trecut la reorganizarea sa. Zilele trecute s-au făcut ultimele reparații, printre care probabil și tragerea de internet/ telefon/ curent sau te miri ce altceva. Au spart pavajul complet de la clădirea de vis a vis și până la magazin.

UPDATE: fiind contactat telefonic si pe blog de apropiati ai magazinului din Sibiu, imi revine obligatia sa revin cu o corectare…..in sensul ca administratorii magazinului au platit pentru refacerea pavajului (o suma frumusica chiar) via PMS Sibiu dar firma contractat si obligata la refacere nu a executat lucrarea nici pana astazi…..Vina, asa cum am spus inca din prima fraza, nu este a administratorilor….dar noi tot cu un sanț ne-am ales…. Imi cer scuze, vouă cititorilor, pentru informatia incompleta.

Pavajul a fost pus în perioada când Sibiul se pregătea de anul 2007 și de celebrarea capitalei culturale. Costurile au fost ridicate și au venit de la bugetul de stat sau din cel local, adică din banii investiți de noi în investițiile statului român.

Nu ar fi nici o problemă dacă după reparații ar fi refăcut și pavajul distrus. Dar magazinul s-a deschis și pavajul a rămas spart și noi ne-am ales cu un șanț în mijlocul orașului.

Poate că administrația locală ar trebui să fie mai aspră în astfel de cazuri și să meargă până la refuzul recepției sau la refacerea actelor pentru că numai așa nesimțirea în astfel de cazuri, poate fi combătută.

O să spuneți că sunt exgerat, dar astfel de detalii fac diferența între noi și cei din Occident. Acolo Zara nu și-ar permite să lase o groapă în centrul istoric al orașului.

sursa: www.turnulsfatului.ro

în prostia constructorilor, au pus pavajul cubic în locul bucăților mai mari.

Distribuie articolul:

9 comentarii

 1. Stimate Domn Pop,

  Felicitari pentru blog-ul dvs. Trebui insa sa va contrazic aici si sa va completez. Exista o lege aprobata de Consiliul Local Sibiu, prin care DOAR Primaria are dreptul sa refaca acest pavaj in zona isorica a orasului. So… Zara a platit Primariei de peste doua luni de zile refacerea acestui pavaj, iar domnii de la Primarie nu au refacut dalele nici pana in ziua de azi. Va rog pe viitor sa va documentati mai bine.

  O zi frumoasa,
  Andrei

 2. Nu esti deloc exagerat, ai dreptate,numai la romani se poate intampla asa ceva,iar asta pentru ca li se permite.Specific romanesc sa incepi un lucru si sa nu il faci pana la capat.Intr-adevar autoritatile ar trebui sa fie mai dure dar totusi sa nu le cerem si lor prea multe…tot romani sunt…

 3. pt Andrei

  am rectificat/ updatat deja articolul….totusi, cei care s-au ocupat de PR-ul magazinului, ar fi trebui sa prevada o astfel de discutie. situatia pentru ei trebuia sa fie activa si anticipativa si nu reactiva. gresesc?

 4. Mi se pare mie sau chiar aveti ceva impotriva deschiderii acestui minunat centru comercial in orasul Sibiu? Nu este corect ceea ce faceti. De ce blamati magazinul Zara care ridica in mod evident statutul orasului si va ridica categoric si nivelul turisnului pentru o problema si o vina care apartine primariei orasului ce nu si a facut datoria la timp? V as sfatui sa va documentati mai bine inainte de a arunca cu noroi.

 5. pt Andreea

  eu chiar nu am nimic contra magazinului. daca citesti atenta articolul intelegi ca nu am nimic cu magazinul in sine….foarte bine ca a venit si la Sibiu……e normal ca branduri mari sa vina intr-un oras interesant dpdv turistic (relatia e invers, totusi…..).

  pe mine personal nu ma intereseaza cine e vinovatul, ma intereseaza sa se rezolve problema……

 6. Andreea,un lucru e sigur: Zara nu ridica nivelul turismului in Sibiu decat poate pentru cei din imprejurimi. Lumea care vine din strainatate si turistii care sunt dispusi sa cheltuiasca vin sa viziteze Sibiul pentru ca este un oras extraordinar si centru istoric si in nici un caz ca sa mearga la Zara. Da, e o marca foarte apreciata si pentru ca e acolo turistii o sa intre. Asta e si motivul pentru care au deschis acolo, ca sa profite. Dar la urma urmei turistii vin la Sibiu pentru Sibiu.
  Oricum nu mi se pare ca Razvan a atacat in nici un fel magazinul si e intr-adevar pacat daca situatia este ca numai primaria poate repara si ei nu o fac. Poate trebuie schimbate procedurile pentru viitor.
  Sibiul este un oras deosebit si trebuie sa il conservam cat putem.

 7. Sibiul este un oras in care merita investit. Acesta este un lucru pe care trebuie sa il apreciem si exact asta a facut si Zara, respectiv compania Inditex impreuna cu membrii si angajatii sai care au reusit prin excelenta sa deschida un magazin de top in frumosul centru al Sibiului. Daca tie ti se pare ca magazinele second hand outlet urile si toate mizeriile care abunda in Sibiu ii aduc o faima buna eu sunt ferm convinsa ca Zara, felul in care este amenajat atat interiorul cat si exteriorul ce mai poate fi regasit doar in Roma, impreuna cu celelalte branduri, asigura un renume mult mai bun orasului si vor atrage nu doar turisti, ci si sibieni care vor sa arate si sa se imbrace bine!!!

 8. pt Andreea

  cu siguranta ca va ajuta la cresterea bunului gust al sibienilor….dar groapa aia urata tot in fata magazinului este si cineva trebuie sa o astupe

 9. Zilele trecute am intrat si eu in Zara. M-am impiedicat in fata usii de un cub de piatra ce iesea din pavaj. :)

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*