Patriarhia Română a realizat o arhivă online a istoriei Bisericii Ortodoxe din România. Prin această arhivă se încearcă punctarea celor mai importante momente din istoria acestei instituții.
Arhiva este mică deocamdată, punctează puține momente dar este un început ce trebuie remarcat. Pentru a o cerceta, căutați aici.
Evident că am devorat-o deja de imagini dedicate Sibiului și pentru a vă evidenția importanța acestei arhive și în general a arhivelor foto online, vă atașez trei fotografii inedite din trecutul Sibiului:
13 mai 1906, festivitatea de sfințire a Catedralei Mitropolitane din Sibiu de pe strada Mitropoliei de astăzi. În centrul imaginii este mitropolitul Ioan Mețianu (despre acest mare sibian am scris aici).
anii `40, Piața Mare (după clădirile din spate ne putem da seama de locație), mitropolitul Nicolae Bălan (despre acest mare sibian am scris aici) și Arsenie Boca, teologul și călugărul. Probabil că fotografia a fost realizată după o festivitate religioasă.
1947, Catedrala Mitropolitană, vizita patriarhului Alexei al Moscovei și al Rușilor la Sibiu. În centrul fotografiei pot fi remarcați cei doi, Alexei al Moscovei și mitropolitul Ardealului Nicolae Bălan.
Sunt curios cati popoi sunt astazi someri,cati au indurat gerul in strada fara adapost,cati traiesc acum in „buncare” de zapada si asteapta neputinciosi dezghetul si inundatiile ce vor urma, s.a.m.d.
Oare cand se vor trezi oamenii?
Pai cum sa ii vezi pe ei in ger ajutand lumea,ei stau in CLS, ML.Cand am vazut prima fata bisericeasca intr-ul CLS mia picat fata.
fac si eu destul de des Canelloni, mai ales in TM. Umplu tirlbuue astfel: modelez un carnat subtire, dar lung si il adun cu tubul si indes de la capete. Merge super super repede la carne sau paste mai consistente. Ptr branza/spanac daca e super moale in consistenta iau si eu posh de patiserie.