23Feb

SERILE SIBIULUI – FORTIFICAŢIILE SIBIULUI

Astăzi, începând cu orele 18.00, te aştept în colaborare cu Cafe Wien pentru a continua dezbaterile organizate de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului despre Istoria Sibiului.

Vom descoperi împreună fortificaţiile Sibiului. Câte porţi am avut? Câte rânduri de ziduri s-au ridicat? Care sunt ultimele fortificări ale Sibiului?

Invitat şi lector este Marian Ţiplic, şeful catedrei de Istorie Antică şi Medievală din Sibiu şi unul dintre fondatorii Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

Daca vrei a participa, te aşteptăm.

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Sunt sigura k sunt atatea lucruri de descoperit in ceea ce priveste Sibiul.Iubesc Sibiul pentru ca respiri in el aer istoric.Am vizitat orasul de doua ori si am simtit diferentele de la o data la alta,totul se schimbase si simteam k ma intorc in timp.Zidurile vechi si stradutele inguste sunt elemente pe care mai rar avem ocazia sa le vedem…sunt sigura k toti sibienii sunt mandri de aceste locuri si nu numai….f tare evenimentul de diseara…

 2. Poza zilei unde e facauta? La biserica evanghelica?

 3. pt transildania

  exact

 4. Dar pacat ca nu se mai reconditioneaza deja zidurile cetatii se strica ar trebui arcordata mai multa atentie.Este cel mai frmos oras sibiul il iubesc cu adevarat pe orasul asta.

 5. pt Alexandru

  am dat o declaratie in acest sens in Adevarul de seara.

 6. Faci lucruri foarte bune felicitari bravo Poti sa dai o declarartie te rog si despre piata mare si piatra cubica si despre fantana cea mica este foarte draguta dar cam muradra nu stiu daca stii despre ce vb dar nu arata prea bine.Sper ca dupa ce se face cald?Poti sa-mi spui cine se ocupa de aranjatul bancilor aranjatul si cine se ocupa cu decorul urban?Ar trebui sa puna mai multe flori ,multa lume spune asta.Oare din cauza crizei?Sau de nepasare a autoritatilor.

 7. Te pot intreba ceva te rog. Eu locuiesc cu inca cateva familii intr-o casa care este monument istoric si ne-am dori sa renovam o sa primim ceva ajutor de la primarie sau de la Fundatia Haritas ne poate ajuta.Noi suntem proprietari nu chiriasi.Daca nu primim ceva bani noi singuri nu o sa reusim niciodata nu avem atatia bani .Astept raspuns.Multumesc ca esti asa deschis si imi oferi atatea informatii.O seara buna.Sper sa nu te deranjez!

 8. pt alexandro

  nu stiu ce este Fundatia Haritas, nu am auzit de ea. ma indoiesc ca ar avea bani. se pregateste un proiect de lege prin care locatarii sunt obligati sa isi renoveze fatadele dar si cu ajutor de la Primarie. sa vedem ce iasa….

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*