19Dec

ISTORIA ORAŞULUI NOSTRU, SIBIU

ZEPPELINUL PRIN SIBIU

În octombrie 1929 presa locală vuia de trecerea unui zeppelin deasupra oraşului. Era un zbor ce traversa întreaga Românie. Acel zbor, deşi nu era primul (în 1904 primul zeppelin trecuse deasupra Sibiului, fiind dirijat de prinţul Frederick al Prusiei).

Zeppelinul trecând deasupra Sibiului. În imagine se pot observa clădirile Bisericii Evanghelice. a celei Romano – Catolice şi actuala clădire a Primăriei, pe acea vreme Banca de Credit Funciar. Observaţi, vă rog, oamenii de pe acoperiş. Fotografie de Emil Fischer, colecţia Muzeului Naţional Brukenthal.

Sibienii l-au aşteptat cu multă veselie, făcând din acest moment al trecerii Zeppelinului deasupra Sibiului, un adevărat eveniment local (ziua a fost 16 octombrie).

Zeppelinul deasupra Pieţei Cibin. Se poate vedea strada Turnului şi cazarma de honvezi (astăzi nu mai există). Fotografie de Emil Fischer, colecţia Muzeului Naţional Brukenthal.

Emil Fischer (mai multe despre el aici) ne-a lăsat mai multe fotografii din acel moment.

Fotografie de Emil Fischer, colecţia Muzeului Naţional Brukenthal.

Zeppelinul în 2004 deasupra Pieţei Mici (Turnul Sfatului era în timpul procesului de restaurare).

Zeppelinul în 2004 deasupra Pieţei Mici (Casa Artelor era în timpul procesului de restaurare).

Zeppelinul în 2004 deasupra Pieţei Mici.

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Felicitari D-le POP ! Chiar reusiti sa ne mai distrageti atentia de la necazurile vietii. Sunteti un mare fan al Sibiului si asta este un lucru bun pentru sibieni; pot sta linistiti caci este cineva care va transmite mai departe istoria acesui minunat oras.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*