1Dec

SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!!!

Sunt mândru pentru că m-am născut în Sibiu. Pentru că acest oraş, este unul dintre locurile în care această ţară s-a născut, în care poporul nostru s-a format. Aici s-a cristalizat gândirea românilor. Aici am învăţat să fim europeni.

Sunt unul dintre tinerii născuţi in comunism dar care a crescut într-o Românie liberă dar care nu şi-a găsit nici astăzi drumul său, coerenţa sa şi rostul său în această lume.

Tocmai de aceea sunt mândru de a fi român. Pentru că am şansa de a ajuta această ţară, de a construi această ţară, a îi găsi rostul. A fi român astăzi înseamnă a avea şansa celor de la 1848, a celor de la 1859, a celor de la 1877, a celor de la 1918 şi a celor de la 1924, adică şansa de a construi şi de a fi mândri că în urma noastră, am lăsat ceva, am lăsat o moştenire.

De aceea tuturor celor care se simt mândri că sunt români, îi îndemn să facă ceva, să construiască ceva şi împreună să fim cu toţii am construit ROMÂNIA.

Campania este derulată de Organizația Națională a Bloggerilor, recent constituită la Sibiu, cu sprijinul Printcenter.ro și Smartgifts.ro care au tipărit sutele de autocolante ce vor fi împărțite azi sibienilor pentru a insufla și în ei mândria că sunt români.

Distribuie articolul:

10 comentarii

 1. Rromania tiganeasca

  Bravo!
  Haoles baoles!

 2. LA MULTI ANI! DOMNULE POP

 3. Nu cred ca am invatat sa fim europeni in Sibiu, defapt nu cred ca inca am invatat sa fim asa. Totusi, din experienta si din contactul cu multe persoane straine iti zic ca multi de peste hotare si-ar fi dorit sa se mandreasca cu istoria si inteligenta noastra.
  Da, Sibiu are un rol important in istoria Romaniei ca stat unitar.

 4. Trebuie sa gasim o fuziune pozitiva intre cele doua Romanii – cea din spatiul originar si ce in extensie reprezentata de diaspora. Consider ca o unire intre plecati si cei ramasi ( vorbinde lumea de bine in intelesul urban, nu cel patriotard -gol si demagogic) e necesara !
  La Multi Ani mai ales tinerilor ramsi in tara in speranta ca vor schimba fata lucrurilor !

 5. esti mandru ca esti roman????!!!?? DE CE ??? E o rusine sa fi roman. Am 20 de ani … tu sti cat de greu e sa faci ceva cu viata ta …… daca vrei sa te descurci pe puterile tale ??? Sa fi femeie in 2010 si barbatii … nenorocitii de sefi sa te vada ca pe un obiect sexual , sa nu fi luata in considerare ,parerile tale sa nu conteze ???? Mi-e scarba de tara asta unde coruptia si minciuna sunt la fiecare pas. Vreau sa plec de aici si sa nu ma mai intorc niciodata vreau sa uit si limba asta nenorocita sa nu imi amintesc de unde am plecat . Ma ingretosaza faptul ca trebuie sa ma trezesc in fiecare dimineata si sa merg pe aceleasi strazi pline de gropi si sa aud aceleasi claxoane nenorocie si sa vad atatia oameni amarati care de-abea mai traiesc de pe o zi pe alta. Imi pare rau daca opinia mea va jigni pe cineva dar asta simt .

 6. @ Bambi
  Aici e vina sistemului si celor ce nu respecta legile si nu imbunatatesc climatul social din RO. Si in alte tari lumea ar fi la fel de dezlantuita daca legile nu s-ar aplica.
  Nu jignesti si ai dreptate, insa aici nu e 100% vina romanilor, ci a politicienilor ce au dus tara in aceasta degringolada. Poate si cei ce i-au votat si s-au lasat pacaliti.

 7. Mai Razvane, tu vezi cate date ale „constructiei” si „reconstructiei” ai trecut acolo? Vre-o 5 -4 asa…. Iti recomand romanul Gabrielei Adamesteanu „O dimineata pierduta” Cate dimineti pierdute a avaut poporul asta, si cate destine individuale a spulberat in calea lui. Popor de tarani care au uitata ce inseamna simplitatea si decenta, transformati in lumpenproletariat nespalat si alcoolic. Stirbi, inculti, soiosi si autosuficienti, lacomi si abrutizati, astia sunt nucleul dur al „poporului” cauia nu ii pot spune LA MULTI ANI, ci MAI SPALATI-VA!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*