19Noi

CONCURS 10 MARI SIBIENI

Prin amabilitatea organizatorilor, campania „10 Mari Sibieni” se conectează la un eveniment cultural de gală din Sibiu. Este vorba de Ars Hungarica (aici). Festivalul aduce la Sibiu mari lucrări de cultură din spaţiul cultural maghiar.

Noi vă oferim patru invitaţii la evenimentele de gala din fiecare seară. Dacă câştigaţi invitaţia veţi putea urmări spectacolul de balet Raymonde din data de 25 noiembrie 2010, Gala Dunării din 26 noiembrie 2010, Concertul formaţiei NemEz din 27 noiembrie 2010 şi concertul formaţiei „3+2” din Serbia in 28 noiembrie.

Tot ce aveţi de făcut este să răspundeţi la următoarele trei intrebări.

1. În ce an începe construcţia Palatului Brukenthal din Piaţa Mare?

2. În ce an a murit Miklos Borsos?

3. În ce an, Andrei Şaguna înfiinţează Institutul Teologic de la Sibiu actuala Facultate de Teologie din oraşul nostru.

Răspunsurile le găsiţi, citind biografiile acestor trei mari sibieni, fie pe www.razvanpop.ro (aici), fie pe www.cemerita.ro (aici), fie pe contul campaniei de pe Facebook (aici), fie pe blogul Alexandrei Capota (aici) – avocatul lui Samuel von Brukenthal, fie pe blogul Mariei Marin (aici) – avocatul lui Andrei Şaguna.

Raspunsurile le puteţi da, ca si comentarii, la articolele postate cu acest concurs de pe blogurile sibiene. Va rugam sa ne treceţi un mail valid prin care vă putem contacta pentru a vă putea înmâna invitaţia, în cazul în care aţi câştigat-o în urma tragerii la sorţi, ce va avea loc în data de 23 noiembrie.

Aşteptăm cu interes răspunsurile.

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Salutare!
    Am descoperit acest blog de vre-un an de zile. Ma simt apropiat de opiniile exprimate aici.
    In legatura cu concursul propus:
    1. Dupa R.Pop: „In 1779 incepe constructia palatului localizat in Piata Mare pe fundatiile fostei case a familiei Klocner.” Dupa http://www.brukenthalmuseum.ro : „Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România, construirea clădirii petrecându-se în etape, între anii 1778 –1788.”
    2. Dupa R.Pop: „Moare în 1993 şi este înmormântat la Gyor” iar dupa toate celelalte surse (nu numai Wikipedia) „Miklós Borsos (1906-1990) was a Hungarian sculptor”, a murit in 27 ianuarie 1990 la Budapesta.
    3. „În 1855 el (Andrei Saguna) va pune bazele Institutului Teologic de la Sibiu, actuala Facultate de Teologie, cunoscută în vremea sa drept Seminarul Andreian.”

    cu stima,
    Emil

  2. 1.1799
    2.1993
    3.1855

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*