6Oct

AD ÎN SIBIU

Radu Coica, coleg de AIOS (Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu) şi cu multe alte iniţiative prin oraşul nostru (Cafe Wien, Atrium, etc….) mi-a arătat ieri o reclamă a băncii Sparkasse (un fel de CEC german) filmată în Sibiu.

Iat-o, apăsaţi pe fotografia de mai jos.

Clipul începe cu o imagine a Sibiului dinspre Pasajul Scărilor. Imaginea este modificată, în planul secundar apărând un castel în locul Oraşului de Jos, care evident, nu există în realitate.

Imaginea de interior este filmata dinspre Huet Residence cu vedere spre Pasajul Scărilor. Se vede Biserica Evanghelică şi începutul străzii Turnului. Imaginea cu grupul de săteni adunaţi este filmată dinpre intersecţia Turnului – Tg. Vinului – Faurului (se poate vedea firma pizzeriei La Pasaj din zonă).

Modificarea este realizată la nivelul clădirii ce este pe colţul străzilor Faurului – V. Tordoşanu şi Turnului, casă care în realitate arată aşa….

….şi care în film arată diferit. În primul rând unghiul de filmare a fost realizat în aşa fel încât forma de V să fie cât mai puţin sesizabilă. Apoi aspectul clădirii a fost modificat pe calculator. În locul semnului băncii, în realitate este o fereastră. De asemenea întregul parter este modificat. Mai mult aspectul străzii este modificat, regizorii renunţând la trotuare.

Reclama este reuşită şi aduce într-un fel un plus de recunoaştere Sibiului.

Distribuie articolul:

7 comentarii

 1. buna reclama, chiar fain :)
  …daca aveam si noi cetate pe „fundal”…

 2. Sa nu uitam ca nu departe inspre gara a fost Casa Dragonner ilor.
  A fost demolata si in locul ei a dominat ca o tampenie un fel de opera de arta cretinoida.
  Nu am vazut nicio poza cu acea casa.
  Inauntrul ei era pana in anul 1974 o librarie.

 3. pt cibinensis

  am postat ceva poze cu acea casa, in articole mai vechi.

 4. Geniala reclama… cred ca am vazut cand se filma

 5. pt radu

  perfect…multumesc ca nu o mai gaseam

  am postat-o

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*