17Iul

FERDINAND GRAF TIGE – 10 MARI SIBIENI

S-a născut în 1719 la Sibiu. Provenea din una din familiile militare ce s-au stabilit în oraşul nostru odată cu venirea administraţiei habsburgice. Familia sa era de provenineţă nobiliară.

Face şcoala militară, intrând în armata imperială habsburgică, regăsindu-l în 1766 ca şi colonel şi comandând un regiment de puşcaşi. Între 1773 şi 1781 va conduce regimentul „Prinţul Eugen de Savoia”, fiind avansat la gradul de general.în 1784 este avansat la gradul de mareşal. Ajunge general de cavalerie în 1789.

După trecerea în rezervă, va fi cooptat în Consiliul de Război al Imperiului Habsburgic ca vicepreşedinte, fiind interimar ministru al războiului al Imperiului Habsburgic, între 1796 şi 1801. Este numit apoi preşedinte al Tribunalului Militar Imperial.

A fost esenţial în reformarea armatei imperiale, reformele propuse de acesta aducând noi arme şi o modernizare substanţială a acesteia.

Se retrage din activitate în 1808. Moare la Viena în 1811, la 92 de ani. A fost căsătorit şi a avut un copil, ce i-a urmat cariera militară cu succes.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*