12Iul

DAN PERJOVSCHI – 10 MARI SIBIENI

Este născut în 1961 la Sibiu. A studiat întâi la Sibiu, la Liceul de Artă iar apoi la Iaşi la Conservatorul „George Enescu” pentru Arte Frumoase. A fost unu critic constant al regimului comunist din România. A făcut parte din grupul artistic din Oradea, „Studio 35”.

Este considerat unul dintre cei mai talentaţi artişti ai generaţiei sale cel puţin din Europa. Încă de la început a realizat expoziţii internaţionale, reuşind a se afce cunoscut în întreaga lume. Desenele sale au decorat şi ăncă o fac nu numai pereţii principalelor muzee de artă din lume dar şi pereţii altor instituţii.

În România pe lângă activitatea expoziţională, încă de la început este ilustratorul revistei 22. este fondator al Arhivei de Artă Contemporană din România.

La Sibiu a realizat numeroase expoziţii, dintre cele mai importante fiind expoziţiile sale de pe pereţii Palatului Brukenthal dar şi expoziţiile importante din anul 2007.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Putin despre Dan, insa totusi e ceva. Media si oamenii ar trebui sa I’ll cunoasca mai mult, acum cat este aici, cu noi. Sa ii vedem munca, sa ne mandrim cu ea, sa I’ll ascultam, sa ii multumim!!! Razvane, tu poti face sigur mai mult pentru Dan!

  2. pt annabela

    tocmai de aceea am realizat aceasta campanie, ca sa ne cunoastem marii sibieni. evident ca nu ne oprim la aceasta postare pe blog.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*