6Iul

DAN DANILA – 10 MARI SIBIENI

Este născut în 1954 la Şura Mică. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Asociaţiei Internaţionale a Scriitorilor şi Artiştilor Români – LITERART XXI. După plecarea în Germania se va afilia Asociaţiei scriitorilor români şi germani din Munchen.

A învăţaţ la Sibiu (la Liceul de Arte). În 1990 pleacă definitiv în Germania, locuind de atunci la Leonberg, lângă Stuttgart. De atunci publică în mai multe ţări din Europa dar şi din America de Nord. Debutul îl are în 1973 în revista liceului şi apoi în revista „TRansilvania”. Primul volum apărut la Sibiu este publicat în 1993 („Dintr-un sertar”). De la debutul său a publicat alte şase volume de poezie. A tradus din Wolf von Aichelburg dar si şin Rilke sau Francois Villon. În 2003 publică primul său e – book, denumit „Fals tratat despre seară”. A primit mai multe premii pentru poeziile şi traducerile sale.

Pe lângă literatură, Dan Dănilă realizează o serie de lucrări de pictură, de sculptură şi de grafică. Acestea au fost de multe ori expuse şi la Sibiu. Are doua fiice.

Distribuie articolul:

Un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*