23Iun

RICKY DANDEL – 10 MARI SIBIENI

Se naşte la Sibiu în 1952. Studiază la Şcoala de Muzică. Îşi continuă studiile, de această dată universitare (Facultatea de Litere şi Istorie), tot la Sibiu. Devine apoi profesor de limba engleză la Liceul Brukenthal.

În timpul liceului înfiinţează formaţia Solaris. Participă la turnee (în mai multe ţări din blocul comunist dar şi în afara acestuia), are apariţii televizate. Din 1990 este membru al Uniunii Compozitorilor din Germania  precum şi a altor organizaţii din domeniu (GEMA sau Federaţia Internaţională a Organizatorilor de Festivaluri). În 1994 îşi crează propria marcă de discuri precum şi o editură. Este în continuare compozitor şi solist, în 2005 semnând coloana sonoră a unui film. Este interpret a multor stiluri muzicale, cântând la mai multe instrumente.

Pleacă în Republica Federală Germană în 1989. Aici devine profesor de engleză şi germană la Munchen. În 2005 susţine examenul de doctorat la Sibiu. Locuieşte în Germania şi astăzi dar este prezent la Sibiu foarte des.

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. da, votez pt Ricky Dandel ! il cunosc de pe vremea liceului,si cu toate ca a devenit o persoana de notorietate pt Sibiu si pt Romania, a ramas acelasi om modest,simpatic si deschis tuturor prietenilor si cunostintelor ! il iubim,si il stimam !

  2. DA VOTEZ RICKI DANDEL-10 MARI SIBIENI=MERITA, ESTE UN ROMAN ADEVARAT-CINSTE LUI…….

  3. pt IOANA

    din pacate votarea s-a terminat, dar pot spune ca Ricky Dandel s-a clasat intre primii 15.

    multumesc

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*