Va fi mai intai invatator la Sacele dar revine repede la Sibiu, unde va deveni profesor la Institutul Teologic. Concomitent va fi redactor la revistele „Telegraful roman” si „Transilvania”, intre 1863 – 1865 respectiv 1892 – 1895. Va fi pe rand catehet, preotul paroh al bisercii grecesti (ale carei fundatii se regasesc sub cladirea bisercii mitropolitane de pe strada Mitropoliei), consilier eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului (intre 1872 si 1902). Va fi apoi membru in Sinodul eparhial al Sibiului si in Congresul National Bisericesc al Mitropoliei Ardealului.
Se va implica, de asemenea, la infiintarea ASTREI. In aceeasi perioada va infiinta prima scoala romaneasca din orasul sau natal. In 1890 devine membru corespondent al Academiei Romane.
placa comemorativa asezata pe casa in care a locuit
Va traduce si raspandi textul memorandumului trimis de Partida Nationala Romana in 1892, la Sibiu si in alte localitati ale sasilor. Mai mult el va raspandi textul si la Viena. A tradus texte din literatura latina si cea clasica germana. A publicat la Sibiu carti de poezie precum si o serie de manuale.
Moare la Sibiu in 1903, fiind inmormantat in curtea Bisercii din Groapa. In cinstea lui o strada a Sibiului ii poarta numele.
3 comentarii
Pingback: Zaharia Boiu. « Scorpie urbană.
Pingback: ISTORIA ORAŞULUI NOSTRU, SIBIU. | RĂZVAN POP
Pingback: ISTORIA ORAŞULUI NOSTRU, SIBIU. – SIBIU DE POVESTE