12Iun

MELITA RUHN – 10 MARI SIBIENI

S-a născut la Sibiu in 1965. A inceput a practica gimnastica la Scoala Sportiva din Sibiu. De aici se va muta la Deva unde se va antrena impreuna cu Nadia Comaneci sub indrumarea lui Bela Karolyi. Participa la Campionatul Mondial de la Copenhaga unde va castiga medalia de aur pe echipe (prima din istoria sportivă a Romaniei). Tot la aceste campionate mondiale de gimnastica, va castiga medalia de bronz pe aparate si la sol.

Participa la Moscova in cadrul jocurilor olimpice din 1980. Aici va castiga cu echipa medalia de argint, concurand cu o fractura de glezna. Ea va obtine cea de a saptea nota de 10 din istoria gimnasticii mondiale (dupa cele sase note de 10 ale Nadiei Comaneci de la Olimpiada precedenta). Va castiga de asemenea medalia de argint la barna si cea de bronz la paralele.

Se retrage din viaţa sportivă în 1982, la vârsta de 17 ani. Termină liceul la Sibiu apoi pleacă la Bucureşti pentru a termina studiile universitare. Pleacă din România în 1990. astăzi este profesoară de educaţie fizică la o şcoală din Munchen.

Distribuie articolul:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*