10Iun

EMIL SIGERUS – 10 MARI SIBIENI

S-a nascut in 1854 la Sibiu, provenind dintr-o familie importanta a Sibiului, tatal fiind senator al orasului ei inrudindu-se cu  Martin Hochmeister. Dupa studii lucreaza in tipografie ca librar dar se imbolnaveste si pleaca la tratament in strainatate. Locuieste la Ljublijana unde ia legatura cu cercetatorii locali in domeniul etnologiei.

Emil Sigerus in camera sa de zi

Intors la Sibiu infiinteaza dupa modelul ljubljanan Muzeul Carpatin. Acesta va fi integrat Muzeului Brukenthal mai tarziu. Sigerus studiaza in continuare elementele traditionale din jurul Sibiului. Publica mapa „Broderii pe panza a sasilor transilvaneni” in 1906. Publica o serie de lucrari despre istoria Sibiului (Cronologia orasului Sibiu sau amintirile sale legate de Sibiu).

Este unul dintre fondatorii Asociatiei Carpatine din Transilvania si a Asociatiei Sebastian Hann in 1907. A fost numit membru de onoare al Muzeului de Arta Populara din Viena. Moare in 1947 la Sibiu fiind inmormantat in curtea Bisericii din Groapa.

Emil Sigerus in 1886

Complexul National Muzeal ASTRA numeste una din sectiile sale, dedicate patrimoniului sasesc, drept Muzeul de Etnografie si Arta Populara Sasească “Emil Sigerus”.

Distribuie articolul:

13 comentarii

  1. Sunt carmen iohanis straneti randurile si puneti tunurile pe Hildegard ca ala l-am fabricat si dam vina pe Bogdan mIRICA ALA ESTE MORT LICENTA LUI ESTE LA MINE CA VRAU SA II IAU PE USR ESTE UN ORDIN

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*