24Sep

M-AM SATURAT DE TALK SHOW-URILE POLITICE!!!

Vinovate de aceasta stare a mea sunt cele doua televiziuni de stiri, Realitatea si Antena 3. Lipsa de imaginatie a celor care fac programele celor doua televiziuni, ne-au facut sa privim aceleasi stiri aproape non-stop (am vazut o stire de la 7 dimineata pana a doua zi la 12) si aceleasi emisiuni si dezbateri. Sunt cativa reporteri care incearca sa diferentieze momentele zilei dar cu totii cad in capcana generala: dezbat una si aceeasi stire, au invitati care se perinda intre emisiuni, declaratiile se fac cu copy/ paste, iar studioul nu se schimba absolut deloc.

Inteleg ca managerii celor doua televiziuni trag de bugetele proprii si incearca sa faca totul pe cat mai putini bani, dar asa au reusit sa isi alunge privitori constanti, cum sunt si eu.

M-am saturat de acleasi stiri, multe dintre ele umflate, multe dintre ele inventate doar pentru a umple timpul. Reporterii invesunati sa mimeze importanta stirilor. Cameramani si filmari multiple. Totul pentru suspans, pentru rating….

M-am saturat de invitatii politici. Au aparut cateva figuri noi, bune, de calitate cum sunt de exemplu colegele mele Diana Tusa si Alina Gorghiu sau PSD-istii Georgian Pop sau Sova sau PDL-istul Petre Luhan. Dar majoritatea sunt unii si aceeasi. Fete plictisite, pregatite sa vorbeasca despre orice pentru ca ei sunt specialisti ai orice-iului. Ploua, se prabusesc balcoane, Udrea declara ceva, Basescu hahahie, Geoana molfaie, parlamentarii mai fac o Comisie, se mai gaseste o pensie mare, nu conteaza. Ei sunt acolo. Uneori am impresia ca televiziunile au apartamente pentru acesti invitati pentru a fi intotdeauna acolo. Stiti cu cine seamana? Cu batraneii aceia care faceau turul simpozioanelor si vernisajelor pentru a manca si ei ceva. Imi si imaginez un dialog intre ei, la o tigara in fata uneia dintre televiziuni:

Politician 1: Buna emisiune!

Politician 2: Antrenanta, desi la un moment dat te-ai calmat un pic. Exact cand nu trebuia eu dadeam tare cu reforma si tu nu ai reacctionat cum trebuie. Ce naiba omule….

Politician 1: Am vrut sa fiu mai dur dar ma apucase brusc un somn…..

Politician 2: Lasa ca s-a prins si Chiriac si te-a trezit ea cu cateva intrebari, inca un pic si saream in ajutorul tau…

Politician 1:Unde mergem acum?

Politician 2: Pai la 17.00 trebuie sa fim la Marcu la Antena dar mergem cu masina Realitatii care ne asteapta acolo pentru ca la 19 intram la Dumitrescu.

Politician 1: Foarte bune pateuri au astia de la Antena…

M-am saturat de specialistii ce sunt invitati ca voce a obiectivitatii demult pierdute. Sunt la fel de specialisti ai orice-iului ca si politicienii cu care se confrunta.

Poate televiziunile ar trebui sa ne propuna documentare, emisiuni culturale, alt fel de emisiuni, mai costisitoare probabil dar mult mai atractive…. Poate ar trebui sa vada lumea in culori si nu doar in codurile de catastrofa in care traiesc acum.

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. pt Sandgirl

    o folosesc deja……

  2. Sunt disperat incat nu mai vad luminita, prietenii mei sunt disperati, cred ca si alti romani sunt disperati de politicienii nostri si de atata nesimtire.

    Este posibil sa facem o miscare, un partid :) care sa faca a doua revolutie si sa scoatem in fata oameni de cuvant si de actiune?

    Luati legatura cu prietenii si cititorii din blogosfera sa se faca auzite si respectate bunul simt si responsabilitatea in Romania.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*